Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj diskoteke izumirajo?

Zakaj diskoteke izumirajo?

V bistvu je na najslabšem finančno nek revček, ki pride iz vukojebine v Ljubljano in začne delat in ima plačo 800 -900, takemu pa res nič ne ostane, tak mora gledat za vsak euro, od nejga je finančno na boljšem vsak kelnar iz Ljubljane, ki živi pr starših. Počasi bi lahko nehali mahat samo s tem, kolk kdo zasluži, važno je, kaj s tem denarjem počne, kaj mora financirat…

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

margot, ti nisi “dobra punca”, ampak baba v poznih srednjih letih, ki je ušla iz enih drugih časov… ne glih zaželena roba pri moških, razen ko si fejst nažgana z nogami narazen. in 20 let nazaj si z minimalcem velik lažje preživel kot danes, ko tem ljudem ne ostane nič.

spider, ženska, ki išče potencialno resnega partnerja, bo izbrala ravno tistega, ki je po tvojem na slabšem in živi sam. veliko prej kot luzerja, ki živi pri 35-ih pod mamino kiklo, ob predpostavki da oba enako zaslužita. neumnim tipom, ki mislite, da se boste lahko do svojega 70-ega leta šlepali na penzijah svojih ostarelih staršev, to seveda ni jasno… ženskam pa ponavadi je, kristalno.

Mogoče pred nekaj 10-letij ? Danes ? Bom bolj prizanesljiv – Tveganje.

Si prepričan ? Odvisno kaj dela (legalno, delo na črno).

Tudi dosti jih je nad 30, ki so še doma. Precej nas je tudi skužilo, da obstoječi sistem temelji na ustvarjanju novega dolga, torej… zakaj bi se šel nek proces “osamosvajanja”, če ni nič sigurno in na koncu lahko še izgubiš to kar so tvoji stari starši zgradili (brez državnih pufov in Jazbinškovega zakona) ? Tukaj dam prav Matkic-ovem pogledu glede njegove strategije.
Ja gre se za pritlehno rast MGTOW gibanja (The beautiful ones) tudi pri nas in imajo rajši denar zase kot pa da bi ga “zapravljali za tvegane posle”.

Wtf. Saj zato je tako kot je, če ljudje mislijo, da je tvegan posel to, da se odlepijo od materinega mleka. Miselnost je vpeta v ta trenutek, mladim se smeji ob kakršnemkoli naporu. In to je največji problem. Družba razmišlja le še o tem, kako bi z malo vložka, napora, prišel do maksimalnega rezultata. Nihče ne bi nič naredil, vsi čakajo, da pade kaj z neba, se morda utrne prava loterijska srečka (četudi ne vplačajo in si ne nakopljejo začetnega stroška). Torej je problem v egoističnih malih beticah. Ful huda strategija. Res za razmišljat.

5+

Eni pač niste zmožni spregledati, da današnja mladina nima pogojev, ki ste ji vi imeli. Situacija je DRUGAČNA. Zato se drugače tudi obnašajo.

Razlogi, zakaj se manj zabavajo po diskotekah, manj poročajo, manj osamosvajajo, itd, itd so ravno v tem, da živijo v drugačnem okolju. Vse več življenja se odvija na spletu. Spremenila se je dinamika med spoloma. Mladi z dobro stabilno službo so postali izjema. Itd. Itd. Torej? Raziskave o dinamiki sodobnega časa so že lep čas celo na spletu dokumentrane. Samo kaj ko večina raje prodaja svoje zablode, kot da bi se izobrazila.

OMG, kakšna zoprna vase zagledana gobeztača si pa ti.

Meni se sicer ne zdi, da se splošno gledano manj zabavajo po diskotekah. Elektronski partiji so večinoma (vsaj v Ljubljani) dobro obiskani, poraba substanc iz leta v leto raste, pojavljajo se prve žrtve (tudi smrtne) zasvojenosti z dizajnerskimi drogami, tudi starost uporabnikov je strmo padla…

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

V bistvu s epopulacija, nad katero se pritožuješ, obnaša tržno. Biti tržen, ni samo privilegij kapitalista, ki hoče plačati delavce čimmanj, ali najemodajalca, ki hoče za neko luknjo čimveč. če je kapitalizem, je na vseh nivojih.

V bistvu s epopulacija, nad katero se pritožuješ, obnaša tržno. Biti tržen, ni samo privilegij kapitalista, ki hoče plačati delavce čimmanj, ali najemodajalca, ki hoče za neko luknjo čimveč. če je kapitalizem, je na vseh nivojih.[/quote]

Točno to. Si mi vzel z jezika.

Povprečna Ljubljančanka začne iskat resnega partenrja, ko je stara čez 30, do takrat so bolj avanture na sporedu, razne nersne variante. Potem pa sledi jokanje, da so vsi družinski dedci v vezah že.

Ampak Margot ima familijo in otroke v puberteti, torej, po nekih izračunih jesvojega dedca ujagala, ko je morala biti stara tam do 27.

Ti si ta leta zamudila v brezveznih vezah, če dodamo še nemogoč karakter in svesplošen primitivizem, je rezultat ločeno bivanje s 15 let starejšim dedcem, zdaj pa samo sebe prepričuješ, kako je to kul in kako so vse babe, ki imajo več od tebe, zaprte ko krave v štali. Margot v bistvu ni stara, ekr ne tekmuje na trgu bedarij, kot še vedno ti..

Spider +1 😀

(za vse komentarje od mojega naprej)

Drugače pa če si (še) doma, še ne pomeni, da ne prispevaš kaj v skupni proračun, sam kuhaš, likaš, pereš,… odvisno od primera.

Diskoteke so mogoče mrtve, vendar vsaj igrišča se pa počasi malo oživljajo.

A ni to bistvo kapitalizma? 🙂 Brez tega kapitalizem propade, ker ni več ekonomičen…

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Na žalost je počasno ugašanje diskotek nekako trend tudi na zahodu in tukaj neka regija v SLO ni neka posebnost. V Veliki Britaniji je recimo v zadnjih 10 letih vrata zaprlo približno 50% vseh diskotek.
Poglavitni razlogi so v tem, da se milenijska generacija ne želi isto zabavati vsak konec tedna, ampak recimo le nekaj krat na leto. Glasba sama je danes lažje dostopna (internet, telefon, slušalke), finančna kriza tudi igra določeno vlogo, vendar ne tako veliko, kot se ji pripisuje.
Eno od bistvenih vlog pa igra (poleg dostopnosti glasbe) še en vidik interneta. Včasih je namreč diskoteka bila prostor, kjer se je poleg zabave tudi spoznavalo in “pecalo”. :-))
Danes se spoznavanje in zapeljevanje pač počne na dating potralih, družabnih omrežjih… “košarice” na štiri oči in na osnovi prvega vtisa po 5. sekundah ta naša mladina skoraj ne pozna več. :-))
Zato pa imamo danes mlade moške, ki bi si prej dali odrezat nogo, kot pa kakšni prikupni ženski v živo rekli “Živjo!” .-))

[b]Flo Rida – Club Can’t Handle Me ft. David Guetta[/b]

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

+5 tudi od mene.
za slovenske smrklje pomeni bit venture capitalist že, če se osamsvojiš pred 45-im. ker baje “ne veš, kako bo s službo in to.” zgleda, da smo edini na svetu, ki imamo te probleme. prejšnje generacije so preživele svetovne vojne, potrese in druge katastrofe, pa se jim je vseeno uspelo odlepit od mamine joške najkasneje v zgodnjih dvajsetih.

no, jaz bi lahko luzerja na minimalcu, ki bi se želel šlepat na mojo plačo, ujagala še veliko mlajša – pa glede na tiste dve moji (edini) kolegici, ki še res dobro zaslužita, mi tudi pri 45-ih ne bo problem dobit 10 let mlajšega, da bi se praznil na meni v zameno za dva dobra (zastonj) dopusta na leto v eksotičnih krajih in kakšno tag heuer uro za obletnico… če te to seveda veseli. mene veliko bolj veseli imet inteligentnega sposobnega moškega, ki ga ni treba preživljat in imam od njega še kaj drugega poleg trdega tiča. na žalost je zaradi stanja, opisanega v 1. odstavku tega posta, 99% populacije, mlajše od letnika 75…80 totalno nesposobnih za samostojno življenje, kaj šele za partnerstvo.

Očitno da tudi iz drugega okolja :))) Ker tole, da zaslužiš par jurčkov na mesec in si zaradi tega domišljaš, da si boga za jajca prijel, da se že posmehuješ tistim na minimalcu mi je res nekako tuje.

Seveda. Edini smisel življenja ženske je, da je želena roba pri moških. Ko gre to obdobje počasi h koncu, je pa zanjo najbolje, da se kar pokonča. Hahaha, joj Lepolaska, mal ga serješ. :))))

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Ne vem, kje vi opažate zamirajoče nočno življenje. Z LJ in MB to ne drži. res pa je, da se mularija raje prej nacuka z robo iz trgovine, potem pa gredo še v klube dve rundi spit, pa domov.

saj glede na to, da ne premoreš niti tolk funkcionalne pismenosti, da bi dojela, da prezir leti na neaktivne jamrače in ostale nesposobneže, ne vem, kako ti zaslužiš kaj več od tiste minimalne revščine.

(no, ja v resnici vem… se temu reče negativna selekcija in prosperiranje budal)

ne bi vedela, ti se hvališ, kako si dobra riba, srečno poročena in koga vse bi imela iz ljubezni in blabla.
prioritete pri meni so druge…

govora je o izumiranju diskotek, ne o nočnem življenju…
nočnega “življenja” je dovolj, na vsekem trgu in v vsakem grmu je precej pobruhanih mladoletnikov. cilj jim je čim prej se ga nažret, da se jim ni treba socializirat in pogovarjat med sabo (pa tudi če se, so tolk nažgani, da še sami sebe ne razumejo, kaj šele kolegov)

Margot je carica. Lepolaska, čas je da svoj ego spustiš najmanj za dve glavi. Nea boš se tko pogovarjala z njo in basta. Svobodo govora išči pri svojemu Bosancu.

Nisem opazil, da se ona nekaj hvali. V temi hvaljenja med babami tekmujeta samo ti pa Fiška. Vidve se razglašata za traženo robo, kakroli naj bi to že pomenilo..

Nisem opazil, da se ona nekaj hvali. V temi hvaljenja med babami tekmujeta samo ti pa Fiška. Vidve se razglašata za traženo robo, kakroli naj bi to že pomenilo..[/quote]

U easy stari. Jst ne rabim reklame.

ne se preveč sekirat, saj če si glup je isto kot da si mrtev. tebe ne boli nič, čutijo samo vsi ljudje okrog tebe :))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close