zakaj error cd, ko želim predvajati mp3 v avtoradiju
snemam z nerotom, cd burnerjem ali katerim koli programom, pa cdja enostavno ne gre predvajat v avtoradiju, čeprav je doslej šlo vedno poslušat posnete mp3 cdje . ko cd posnamem ga na pcju lahko predvajam tam ga pa ne gre poslušat. zakaj?
Ojla,
Kako posnamete mp3 datoteke v Nero-tu ? Data CD ali mp3 CD (v okviru Audio CD zvrsti) oz. Jukebox Audio CD ?
Google -> nero burn mp3 cd
data disk(podatkovni), pa še to moram na posnetek in takrat pod snemaj z nerotom, ker če grem prav pod nerota, mi posnetka sploh ne zazna, pa naj je to mp3 ali avdio je prazna mapa. mi je pa čudno da gre predvajat na računalniku, medtem ko na radiju v avtu ne gre.
Potem pa poizkusite Jukebox/MP3 CD v okviru Audio CD. Pa prvo preizkusite rajši to zapeči na kakšen CD-RW plošček.
bom poskusila. še nekaj me zanima… vem, da obstajajo programi ki pretvarjajo file, pa me zanima ali se da mp3 “skrčit” če je cel set velik več kot 700mega. če da, z katerim brezplačnim enostavnim programom?
Če imate že za 700 MB mp3 datotek, je to sicer že kar lepa številka glasbe, čeprav odvisno ali so vse mp3 datoteke posnete v isti kvaliteti.
Naprimer vzorčenje za mp3 datoteko ima maksimalno mejo 320 kbps in najnižjo 32 kbps. Povečini se, da se ustvari neko ravnotežje med velikostjo in kvaliteto, mp3-je snema pri 128 kbps, 44KHz CBR vzorčenju. Vi lahko recimo mp3 datoteke, ki so nad 128 kbps “znižate” na to mejo in bo kvaliteta zvoka ostala praktično ista. Če seveda imate neheterogeno vzorčenje dane glasbe. Če imate pa vse mp3 datoteke posnete pri 128 kbps, potem pa, če ste “pogumni” lahko greste tudi do 64 – 96 kbps in boste videli koliko se bo saldo velikost znižala (in boste tako potem še več mp3 datotek stlačili na eden CD-R/-RW plošček).
Sam se za časa svojih najstniških dni spominjam, da sem horde mp3 datotek pretvarjal z MusicMatch Jukebox programom. Zastonj različica je pa tale npr[/url] (Google -> free mp3 convert) ali online finta, če ste mahnjeni na to.
Če pa ima Vaš avtoradio mogoče še star kasetnik, pa lahko uporabite tudi takšno finto (eBay) in Vam potem ne bo potrebno “re-enkodati” ali pretvarjati že obstoječe mp3 datoteke.
Forum je zaprt za komentiranje.