Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zakaj hodit na počitnice, kjer bruhaš…..

zakaj hodit na počitnice, kjer bruhaš…..

torej, zakaj sploh hodit na počitnice v eksotične kraje, ker potem pol počitnic preživiš na stranišču, bruhajoč ali driskajoč, medtem ko se praskaš do krvi zaradi pikov komarjev in se namakaš v jogurtu zaradi sončnih opeklin? da ne govorim o tem, da se pol dneva sploh ne moreš prikazat zunaj, ker bi se scvrl….mislim, a ni smisel počitnic uživanje, ne pa trpljenje zavoljo tega, da se lahko pol okrog hvališ, kje si bil na dopustu :))

spodaj sem brala v eni temi izkušnjo ene mamice iz šarm el šejka, zato mi je to padlo na pamet

Uh, vse to je mene tudi doma že doletelo.:))))

Dva prsta v zrak zate!:)))))))))))
Dobra tolažba!!!

:))))huuudo

Hja, verjetno, ko se odpravljaš v takšne kraje ali pa rečimo drugačne kraje, sploh ne veš kaj te pravzaprav čaka. Lahko doživiš enkratno potovanje, lahko pa katastrofo. Saj tega pa vnaprej ne moreš napovedati. In če bi tako razmišljali vsi, agencije ne bi imele dela:))))

No, mi smo se za letos odločili, da ostanemo doma in spoznavamo Slovenijo in morda sosednje države.

Lp, Meti

Bruhaš lahko povsod kjer ne paziš na osnovno higieno…. V eksotičnih krajih je pa to še bolj potencirano, ker marsičesa tam nismo navajeni.

Smo pa mi kozlali tudi na Hrvaškem in se potem še 2 meseca borili s salmonelo. Ni mela veze higiena, ampak pokvarjena hrana v hotelu. Po tisti dalmatinski večerji nas je namreč obležalo veliko.

mi smo bili v egiptu in smo se imeli vrhunsko ( z 2 leti starim otrokom). hotel smo vzeli boljši preko guleta in nismo imeli nobenih težav, niti komarjev. ne priporočam, da ješ kje izven hotela, pa pri kopanju v bazenu pazi, da ti voda ne pride v usta ( ameba). mi smo se itaq kopali v morju na koralnem gerbenu, zato smo tudi šli tja. če bi se hotli v bazenu, bi šli v čatežke

Jaz sem imela takšne težave, kot jih opisuješ (bruhanje, driska) na Hrvaškem, tako da sem dopust predčasno prekinila. Po tistem pa nisem bila več pri naših sosedih …
V “eksotičnih” krajih, kot jim praviš, pa tega nisem še nikoli doživela. Da ne govorim o prijaznosti …
Komarji te lahko napikajo tudi doma, da ne govorim o sončnih opeklinah…

Lp, Maja

Jaz sem bila najbolj “posrana” ravno na Hrvaškem, driskala sem cel teden, skoraj dehidrirala, v Šibeniku so me hoteli zadržati v bolnišnici, v glavnem, res sem bila boga.

Pa mi zato na kraj pameti ne pade, da ne bi šla dopustovat kam dlje od Hrvaške zaradi tega!

pa saj hrvaška je tud eksotična destinacija :))

Ufff, če se ti to zgodi na potovanju, je to le del potovanja in ta čas moraš pač preležat oz. presedet na wc-ju. Zakaj hodit na potovanje? Ufffff, ne mi s takimi izjavami no.

Prepotovala sem skoraj pol sveta (pol leta sem bila v Afriki, eno leto v Južni Ameriki in za naslednje leto načrtujem pol leta v JV Aziji), pa sem imela do sedaj samo 2x drisko. To se ti lahko zgodi kjerkoli, tudi doma lahko dobiš salmonelo. Komarji so res nadležni, ampak to so tudi pri nas (tukaj v Slo. živim blizu ribnika in poleti je skoraj neznosno).

slovenijaaaaaaaaaaaaa, od kod lepote tvoje………………………………..

a vam res še ne bo kapnilo?

sploh pa hrvaška – zastonj ne!

Aha, in doma te sonce ne more zakurit, komarji te ne popikajo, salmonele in viroz nimamo…

bila sem že marskje po svetu, nobenega bruhanja, medtem, ko so penzionisti recimo v hotelu v izoli staknili salmonelo… tk da…

moraš pa vedet, ko hodiš po tropskih krajih, kako se moraš obnašat. kaj jest in kaj pit, kako se zaščitit pred soncem…

Ja, pa še kaj!

Sploh NE v tujino, NE na Hrvaško…Doslej sem se zastrupila s hrano samo v Sloveniji. Na počitnicah pa v svojih 36 letih življenja tudi enkrat nisem imela težav zaradi hrane.

Verjamem, da se take stvari dogajajo…Vendar: da bi zaradi ene pokvarjene večerje sklepala, da so vsi hoteli na Hrvaškem, Šarm el Šejku, Maroku, Španiji…zanič, bi lepo ostala le doma, jedla tisto, kar sama skuham (po možnosti sama vzgojim na svojem vrtu, štalci, njivici) in se ne premaknila nikamor več!

Moje življenje bi bilo popolno….zakaj bi torej sploh potovali?

ok Egipt niti ni neka eksotika… ampak vseeno tam sem res imela probleme (malo driske, ki pa sem jo zelo hitro uredila z ogljem)
bi pa pričakovala da ko sem hodila po JV Aziji (Laos, Kambodža- higiena na podnu) da bom imela ful probleme… vendar niti sledi o kakšni driski pa to. proi komarjem pa obstajajo mreže in pa spreji z visoko vsebnostjo deeta.
na Tajskem ki pa kao je eksotika pa sploh nobenih problemov.

mogoče samo malo fovšije tistim ki v eksotične dežele zares odpotujejo?

aja pa še to, na počitnicah (torej v hotelu, po možnosti 5 zvezdic) pa res težko kaj stakneš!

New Report

Close