Zakaj hranite stare revije?
Tema je namenjena tistim, ki shranjujete stare izvode revij. Zakaj to počnete?
Jaz sem shranjevala Geo, National Geografphic, … in to kar nekaj letnikov. Zdaj pa imam tudi več kot 20 let stare izvode pa ne vem kaj bi z njimi.
Shranila sem, ker mi je bilo škoda vreči stran, ker sem si rekla, da bom to še prebirala. Zdaj pa imam ogromne škatle teh revij.
shranjevalka revij, 17.02.2023 ob 18:49
Tema je namenjena tistim, ki shranjujete stare izvode revij. Zakaj to počnete?
Jaz sem shranjevala Geo, National Geografphic, … in to kar nekaj letnikov. Zdaj pa imam tudi več kot 20 let stare izvode pa ne vem kaj bi z njimi.
Shranila sem, ker mi je bilo škoda vreči stran, ker sem si rekla, da bom to še prebirala. Zdaj pa imam ogromne škatle teh revij.
Ker sem knjižničarka.
Ravno danes sem imela čistilno akcijo, pa še nisem vsega zmetala, ker so me že preveč roke bolele….so bile pa revije Modna Jana, Glamur, Gloss, Pepita (nobena več ne izhaja), take fensi, debele, na tistem gladkem papirju. Mi je bilo kar malo hudo, ampak kot pravijo: kad se mora, nije teško….. Sem jih hranila, ker sem mislila, da jih bom še kdaj prelistala:(.
Anonimnež, 17.02.2023 ob 21:55
Jaz sem tudi kupčkala turistične in popotniške revije več let, potem pa en dan ugotoviš, da je brezveze šparat in sem vse vrgla stran. Zdaj se vse dobi na internetu. Morda sem kdaj kakšen članek izrezala.
Časi revij so mimo.
Če so mimo časi revij, zakaj pa jih potem še vedno prodajajo? So tudi revije namenjene mlajši in srednji populaciji. O ne.
o ne, 17.02.2023 ob 22:05
Če so mimo časi revij, zakaj pa jih potem še vedno prodajajo? So tudi revije namenjene mlajši in srednji populaciji. O ne.
Definitivno so tisti ekspanzični časi revij (pred poplavo interneta) mimo, otroške barvanke in poučne revije in še kaj so nekaj čisto drugega.
Včasih sem največ kupovala Jano, Našo ženo in Misterije, od turističnih pa NG in Svet in ljudje. Danes veliko potopisov najdeš tudi na YT. Vse kar se piše od potopisov in življenja po državah, najdeš čisto vse na spletu, zato je tudi v zadnjem času beležiti upad tiskanih medijev. Tudi pri Delu in Dnevniku imajo upad.
Določene zato, ker jih z veseljem odprodam potem drugim zbirateljem, po 20-50ih letih, kar ne bo prišlo v poštev za mlajše domače rodove. Zbiram pa predvsem tuje publikacije, strokovne revije ( medicina znanost, tehnika, glasba, določeni art hobiji)
Večinoma uje zbirke, ki so iskane tudi že na Ebayu; nakupljene tudi v mladosti. Pač ljubiteljska zbirateljska žilica določenih stvari – ne hrčkarstvo. Ne samo revije, tudi stripe, znane in iskane. Enako, kot določeni seti Lego kock, ko dobijo šele po 40ih letih lahko huronsko vrednost , sploh če so orginal zaprti, je tudi 20x vrednost ali še več, ker jih ni za dobit kompletne. Si kupil npr. 2, enega za uporabo, enega za rezervo; imaš rezervnega original tovarniško zaprtega še. To je lahko zelo veliko vredno, zbirateljsko. Enako je z zbirkami revij, stripov. Ohranjeno, kot novo.
Lani sem odpovedala narocnino na neko revijo, ker so vsebino v veliki meri prenesli v digitalno obliko. V reviji sami so napisali, da je bilo iz istega razloga veliko odpovedi narocnin. Ljudje se vedno hocejo papir, tako kot jaz. Tisto na papirju ima neko trajnost, lahko jo pogledam, kadarkoli zelim, in je nekaj konkretnega, kar lahko rimem v roke, ne le nek minljiv, bezen trenutek, ki ga je konec v minutah. Digitalizacija mi je bila zaradi studija zelo blizu, ko vecina ljudi sploh ni vedela, kaj je racunalnik. Danes ugotavljam, da prinasa vec slabega kot dobrega, zato se vedno bolj vracam k papirju. Tudi moje oci vedno tezje prenasajo svetlobo monitorja. S papirjem teh tezav ni.
Ja, škoda je stran vreči :), ampak, ko se seliš, ugotoviš, da imaš nešteto stvari.
NG bom vsekakor še hranila naprej, ker imam angleško verzijo pa se moram malce potrudit spet z angleščino. To, da to je plan za vadbo angleščine.
Za ostale revije pa še razmišljam kaj bi. Gea, Svet in ljudje, res mi je škoda vreči v star papir. Ampak ja, je pa po drugi strani to krama, ki jo že 10, 20 let nisem uporabljala.
Ja prodaj jih(ali pa podari na BOLHI) če nimaš prostora za njih. Ali pa jih vsaj odnesi v knjižne kotičke, kjer lahko ljudje vzamejo stare knjige. V interšparu sem opazil enega. Ni pa lepo to star metati.
Jaz imam določene boljše revije na knjižnih policah.
GRENIVKA, potem pa še knjigevstran vrži. Razen če so bile tvoje revije bolj butaste in manjvredne od knjig.