Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj imajo eni lahko dvojno državljanstvo?

Zakaj imajo eni lahko dvojno državljanstvo?

Ne razumem zakaj imajo eni dvojno državljanstvo? Recimo Avstrijci samo izjemomma, ampak res izjemoma dajo dvojno državljanstvo. Neki Slovenci se namreč bunijo, ker bi imeli slovensko in avstrijsko. Čemu dvojno?

Pa ravno sem brala eno Italijanko na FB, ker se hudje, zakaj nima nekih dodatnih ugodnosti glede prehoda meje, ko ima pa slo in it državljanstvo. Pa potem pljuva po Slo. Ampak živi pa v Slo.

Ali pa enkrat smo v Srbiji pobrali enega štoparja. Se je izkazalo, da ima tudi ene mučke. Na enih mejah je dajal slovensko osebno, na drugih bosansko. Spet dvojni državljan.

No, zanje mi je jasno zakaj dvojno državljanstvo: vlečejo ugodnosti dveh držav. Samo ne štekam pa Slovenije, da to kar tako da?

Odgovor na objavo uporabnika
ne razumem tega, 29.08.2021 ob 09:58

Ne razumem zakaj imajo eni dvojno državljanstvo? Recimo Avstrijci samo izjemomma, ampak res izjemoma dajo dvojno državljanstvo. Neki Slovenci se namreč bunijo, ker bi imeli slovensko in avstrijsko. Čemu dvojno?

Pa ravno sem brala eno Italijanko na FB, ker se hudje, zakaj nima nekih dodatnih ugodnosti glede prehoda meje, ko ima pa slo in it državljanstvo. Pa potem pljuva po Slo. Ampak živi pa v Slo.

Ali pa enkrat smo v Srbiji pobrali enega štoparja. Se je izkazalo, da ima tudi ene mučke. Na enih mejah je dajal slovensko osebno, na drugih bosansko. Spet dvojni državljan.

No, zanje mi je jasno zakaj dvojno državljanstvo: vlečejo ugodnosti dveh držav. Samo ne štekam pa Slovenije, da to kar tako da?

O kaksnih ugodnostih dveh drzav ti? Lahko navedes konkretno? Jaz imam namrec dvojno drzavljanstvo in nobenih ugodnosti.

Zakaj pa imaš dvojno državljanstvo?

Recimo tisti tip, ki je prehajal meje hrv/srb, hrv/slo. Malo s slovensko, malo z bosansko osebno. Čemu se je enkrat izdajal za Slovenca, drugič za Bosanca, če nima od tega koristi?

Če se malo pozanimaš vidiš da Slovenija ne mara dajati državljanstva nekomu, ki ga že ima drugje.

Ker lahko. Tudi jaz imam dvojno drzavljanstvo slo in hr pa zato nimam nobenih posebnih ugodnosti, davke moram placat povsod. Edini plus je ker tik tak uredis vse kar je povezano z bankami, zavarovanji, nepremicninami, zastopniki. Itd.

V čemu je problem? Če sta tvoja starša razlićnih narodnosti, zakaj ne bi imel pravice po dvojnem državljanstvu? Nekateri bi imeli celo pravico do trojnega državljanstva. Npr, Hrvat iz Bosne, na delu v Sloveniji. Drugo vprašanje je koliko je to smiselno, oziroma kaj z tem pridobiš? Moje mnenje je, da bi   vsak, ki izpolnjuje pogoje in si to tudi želi, moral pridobiti državljanstvo.Osnova za pridobivanje državljanstva bi morala biti nacionalnost, oziroma poreklo posameznika, ne pa čas bivanja v določeni državi.

Odgovor na objavo uporabnika
ne razumem tega, 29.08.2021 ob 10:12

Zakaj pa imaš dvojno državljanstvo?

Recimo tisti tip, ki je prehajal meje hrv/srb, hrv/slo. Malo s slovensko, malo z bosansko osebno. Čemu se je enkrat izdajal za Slovenca, drugič za Bosanca, če nima od tega koristi?

Ker lahko.

Mi je zanimivo, da v Avstriji ne delijo kar tako državljanstev. Če nekdo hoče avstrijsko, mora tisto drugo državljanstvo opustiti.

Nekateri Korošci v AT se usajajo, ker ne morejo imeti slo in at državljanstvo. AMpak zakaj hočejo imet oboje?

Pa zakaj Slo pa kar dovoli dvojno državljanstvo?

Če si Bosanc v Slo, hočeš slo državljanstvo, ok, če izpolnjuješ pogoje, dobiš slovensko, ampak potem moraš bosansko opustiti.

Zakaj tako kupčkanje? Zakaj v neki AT tega ne dovolijo, v SLo pa z lahkoto?

Bosanc v AT, ko pridobi at državljanstvo, izgubi bosansko. V SLo pa dobi slovensko, ostane mu tudi bosansko.

Vprašajte Janšo, zakaj to dovoli.

KDO pa bi si zelel SLo drzavljanstvo????????

In zakaj točno naj ga ne bi imeli? Mislim kakšne ugodnosti točno imaš? Edino za katero vem je to da je za določene potem lažje potovanje. Recimo jaz imam slovenskega in ameriškega in ne rabim vize za vstop v ZDA in določene države. Ugodnosti pa ne vem kakšne naj bi še imela. Itak moraš biti nekje rezident. Recimo jaz sem rezident slovenije in lahko samo tu pač koristim kar je že za koristit. Za zahvalo moram pa vsako leto prihodke tudi v ZDA prijavljat ker imajo pač politiko obdavčitve ne glede na to kje živiš čeprav nisem tam prijavljena in že leta nisem tam nič zaslužila. Meni osebno je prednost ker lahko izbiram in se jutri preselim če želim. To mi je ugodnost recimo. Če se tu sranje začne letim tja. Itak pa državljanstva ne dobiš kar na lepe oči. Tako da če ima nekdo dvojnega (ali trojnega) je nek razlog zadaj. Ali je dobil po starših, ali je tam delal in si “prislužil”……ni da kar nekam prideš in ti ga dajo :).

New Report

Close