Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj imajo otroci tako radi sladoled "modro nebo"?

Zakaj imajo otroci tako radi sladoled "modro nebo"?

Eni rečejo modro nebo, tudi smrkci sem že videla. Otroci ta okus obožujejo. Zakaj? Je res kaj v okusu ali jih pritegne barva – ostale se jim zdijo preveč dolgočasne?

Samo zato, ker so jim drugi povedali, da je dober. Vse je v glavi.

Dvajset let nazaj je imel šiptar na avtobusni v Krškem plavo nebo. jedli smo ga kot zmešani 🙂 (pa nismo bili več pokovci)

________ Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo.

poznam,d a to obstaja, samo poskusila, ga pa še nisem. A lahko poveš na kaj sliči okus?

Kmalu bom 40 – ga še nisem nikoli jedla, pa tudi moji otroci ne. Verjetno nismo nič zamudili – da dobiš tako barvo more biti notri cel kup kemije.

cel kup kemije ne more bit, če uporablja predpripravljen prašek, pa jedilne barve in jedilne arome.

Je pa to plavo nebo popularno zato, ker ima nedoločljiv okus, ker je mešanica več arom, ima torej okus po “plavem nebu 😛 tutti frutti 🙂

je pa veliko psihološkega ja, delo možganov – v stilu: a veš, kok je dober, moraš probat – in probajo – in ker je moder devianten od drugih barv, je zato, ker je posebne barve in nedoločljivega okusa, atraktiven in popularen 🙂

Moje tri punce so tudi pograbile … barvo. Vse tri ocenile, da je zanič. Ena je dvakrat polizala in vrgla stran, ena ga je dokončala, tretja zmogla dobro polovico. Barva vleče, to je vse.

Ko sem bila otrok, nekje 6-7 let sem imela, sem ga videla v Italiji, v Lignanu. Takrat se je imenoval po smrkcih. Zaradi modre barve sem ga jedla kot zmešana 🙂 Okus je bil brezvezen.

Jaz pa obočujem modro barvo. Najraje bi se samo v modro oblačila, ampak sladoled v modri barvi? Ne, hvala. Deluje poln kemije.

Izključno zaradi barve. Otroke modra barva privlači, ker izstopa iz bledo roza rjavo kremnega nabora ostalih okusov.

Odrasle večinoma odbija, ker se jim zdi, da je poln kemije. Čeprav je vsak sladoled bolj ali manj poln kemije, tudi jagodni, borovničev, čokoladni, vanilja … vsebuje tako barvila kot umetne arome … samo, ker je videti bolj naravno, se odrasli potem raje odločimo zanj.

Dober je ker vsebuje En delček izvlečka maka. Naše telo pa hrepeni po opijatih in stimulansih.

New Report

Close