Zakaj imeti dolge lase – če so vedno speti
Ker če jih spneš v lep čop, kito, figo….. izgleda pričeska neprimerno bolj urejena kakor krajši lasje, ki so, roko na srce, pri redkih lepo urejeni, razen takrat, ko pridejo od frizerja. Potem si jih same ne znajo lepo oblikovati, pa še ko malce zrastejo, se izniči oblika frizure in na glavi nastane en neurejen tepih. Dolgi lasje imajo več možnosti. Oprani so lepi razpuščeni, tudi ko niso ravno sveže oprani se to lepo zakamuflira v speto pričesko, kak cm narastka ne spremeni ničesar. Dosti lažje za vzdrževanje (opereš in to je to), prihraniš veliiiiko denarja, saj je obisk frizerja 1x na leto da postrižeš konice čisto dovolj.
Anonimno 8834, 27.11.2024 ob 20:05
Monna875, 27.11.2024 ob 19:52
Anonimno 8834, 27.11.2024 ob 19:51
Sodelavec pravi, da razpuščene dolge lase uporabi za brisačo po seksu.
Seljačina tale tvoj sodelavec
Je originalen Lj—čan.
😄😄😄 no, saj…
Nisem se mogla zadržati 😉
Pa nič proti Ljubljančanom, le da kraj bivanja pač ni garancija za prav nobeno stvar.
Joj kako butasto vprašanje, tristotič, zato ker mi paše jih vse skupaj zaviti in umakniti iz obraza in vratu, torej ne spuščeni, ne čop, ampak takšna ali drugačna figa oz stil 60 let (ni treba da je bunkasta figa). Nobena kratka frizura tega ne omogoča niti ne dolga frizura, če je spredaj skrajšana (jaz imam vse enako dolge in tega dejstva ne nameravam spremeniti nikoli). Seveda enkrat lasje pač niso več gosti in niso lepi spuščeni, pa kaj potem, nič bolj gosti ne bodo s fluerescentno ježek / Karen frizuro, dolge spete pa imaš lahko do smrti in je elegantno. Tiste s kratkimi si pa lahko edino naredite 40 čopkov, kar predvidevam izniči sveži občutek spetih las. No, pa tudi indijanska kita (ali pa ciganska zaradi mene) je večna frizura, ki pa ne paše za vsak dan, jo pa lahko imam, ko želim, in se počutim kul in – tako kot figa – vzame cca 2 minuti. Ježki, paži, frfruji, spreji, laki, trajne pa morate vse to sproti vzdrževati. Pa da ne bo pomote – nekaterim to ustreza, meni pa pač dolgi. Vi ne bi zamenjali z mano, jaz ne bi z vami.
Dodala bi samo glede dolžine las. Tu smo pa se mi zdi nekako omejeni z naravo. Nekatere dolgolaske imajo lahko čudovite lase do pasu, recimo Jessie Cave, nekatere pa preprosto imamo lahko samo do določene dolžine, vse kar je več, pa deluje neenakomerno razcufano. Tako da ne izsiljujem ekstremno dolgih las, ker mi preprosto niso dani, še vedno pa so dolgi (mogoče se sliši hecno, ampak za orientacijo imam nekaj čez prsne bradavičke).
lala986, 27.11.2024 ob 22:06
Dodala bi samo glede dolžine las. Tu smo pa se mi zdi nekako omejeni z naravo. Nekatere dolgolaske imajo lahko čudovite lase do pasu, recimo Jessie Cave, nekatere pa preprosto imamo lahko samo do določene dolžine, vse kar je več, pa deluje neenakomerno razcufano. Tako da ne izsiljujem ekstremno dolgih las, ker mi preprosto niso dani, še vedno pa so dolgi (mogoče se sliši hecno, ampak za orientacijo imam nekaj čez prsne bradavičke).
Imam jih do pasu, vcasih spete v čop, figo, kito, spušcene, skodrane, razne frizure, vedno urejena ne glede na frizuro. Imam manj dela kot ženske s kratkimi, ki se vsak dan fenajo, da sploh zgledajo podobne ženski.
Pa je, 27.11.2024 ob 21:35
Če jih lepo neguješ in privoščiš konicam balzam, kako masko in negovalni serum, je tudi 1x na leto čisto dovolj.
Rečmo, da odvisno tudi, kako hitro nekomu rastejo lase. In pa kako so postrižene: naravnost ali na stopničke ali še kako drugače.
Samo za lepo urejene dolge lase, se mi zdi, da vsaj 2x na leto se je kar potrebno postriči. Osebno imam dolge že celo življenje, si tudi kdaj pol leta nisem strigla. Zadnje čase sem pa malo bolj pozorna, da si grem bolj pogosto. Na 4 ali 3 mesece se mi zdi kar idealno. Pa ne zato, da bi bile uničene, ampak zato, da so pač zdravi in da lepo padejo.
Tole komentiram samo zato, ker sem tudi v živo že slišala take komentarje. Kot da si dolgolaske sploh ne strižemo las. Pa ne drži.
Da še avtorici odgovorim: zakaj ima nekdo dolge lase in vedno spete? Ne vem. Poznam par oseb, ki res 99% časa nosijo čop in po mojem mnenju jim vseeno bolj paše kot pa bi kratki lasje. Tudi čop je lahko ok, samo spet odvisno, kakšen je in pa predvsem kakšni so lasje. Neumiti, predolgi, mastni lasje sigurno niso lepi niti v čopu.
Potem se pa spet spomniš na kakšno osebo, kateri bi bolj pristajala malo krajša frizura namesto vsakodnevnega čopa.
Samo na koncu se pa tako vsak zase odloči.
Imam dolge lase, vecinoma spuscene. Z dolgimi lasmi lahko pocnem karkoli, najmanj je cop, potem razne kite in fige, ce se mi zahoce spremembe, imam lahko csak dan deugo frizuro, s kratkimi se to pac ne da, je frizura vedno ista.
Druga stvar, res vec casa porabim za umivanje in nego las, a porabim veliko manj casa za urejanje frizure, kratke lase bi korala urejati vsak dan, kar je zame izguba casa.
vsak dan drugace, 28.11.2024 ob 06:02
Imam dolge lase, vecinoma spuscene. Z dolgimi lasmi lahko pocnem karkoli, najmanj je cop, potem razne kite in fige, ce se mi zahoce spremembe, imam lahko csak dan deugo frizuro, s kratkimi se to pac ne da, je frizura vedno ista.
Druga stvar, res vec casa porabim za umivanje in nego las, a porabim veliko manj casa za urejanje frizure, kratke lase bi korala urejati vsak dan, kar je zame izguba casa.
enako jaz..stroškov s frizerji ni.Konice si postrižem sama pa vsak dan drugačna frizura.Je pa potrebno še naučiti in trenirati!
lasje niso brez veze edine dlake, ki rastejo v nedogled.
lasje so nase antene, nasa povezava z naravo. v ZDA so delali študijo na Indijancih sledilcih. tisti z dolgimi lasmi so bili veliko boljši od tistih z ostriženimi.
dalje v taboriščih, v vojski, skratka povsod kjer se potrebuje poslušne in od barve odtrgane ljudi, se jih ostriže … na balin. ljudje brez dolgih las so bolj dojemljvi za druge frekvence in manipulacije in o tem so narejene študije že doooolgo nazaj. tudi neonacisti so obritoglavci.
če so v preteklosti, stoletja nazaj, hoteli človeka ponižati, ozigosat, kaznovati, so mu ostrigli lase.
Vikingi, indijanci, sibirska plemena, Eskimi, skratka vsi narodi, ki jim lasje rastejo ravno, so imeli dolge lase z razlogom. Afričani, Aborigini so imeli druge načine urejanja svojih las, nihče se ni strigel na kratko ali na balin.
torej, dolgi lasje imajo ogromno drugih pomenih, ne samo rep ali figo. žal se očitno o tem širše bolj malo ve.
Dolgi ali daljši lasje so krona ženske lepote. Seveda urejeni in negovani. Bistveno lepše je, če ima ženska kito, figo, čop (varijant je res ogromno) … kakorkoli spete lase, kot pa fantovsko pričesko. Je pa res, da starejša, kot je ženska, krajši naj bi bili lasje, kar pa ne pomeni, da morajo biti krajši kot kratki paž. Krajše je meni neženstveno.