Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj imeti dolge lase – če so vedno speti

Zakaj imeti dolge lase – če so vedno speti

Jaz sem pa rada nezanimiva. 🙂 Že malce starejša, a že dolgo z dolgimi lasmi, vedno enaka barva, pozimi spuščeni, poleti čop. Super je.

Sem 50+ in imam dolge skodrane lase. Ker so naravno skodrani, kratki lasje seveda odpadejo, ker se ne mislim likati po vsakem pranju oz vlagi zunaj.

Vse kar je pod cca 25 cm sem kot Einstein 🙂

Zato, ker sem po duši dolgolaska. Imam lepe lase in mi pašejo.

Speti lasje mi ravno tako pašejo, sploh kakšna figa, lasje pa vsi stran od obraza in se ves obraz vidi. S temi frizurami pa tudi lahko ustvariš različen videz, uporabiš kakšne lepe trake, rožice, itd..

Ko bom stara in če ne bom mogla imeti dolgih las, bom pa na paža. Pa verjetno belolasa, take gospe so mi ful lepe, lepo oblečene in lep bel paž.

Odgovor na objavo uporabnika
Vedno enako, 28.11.2024 ob 09:11

Vse imajo 30let isto frizuro. Nesposobne izven lastnih okvirjev. Ženska ki ima ves čas enako frizuro ni zanimiva. Velaj za kratkolaske in dolgolaske.

Vseeno take ženske dosti bolj normalno izgledajo kakor tiste, ki imajo vsak mesec drugo frizuro in barvo, da so vse pisane kot eni papagaji. Če prve izpadejo dolgočasne, mi (vsaj meni) druge izpadejo neodločne in take, ki še same ne vejo, kaj bi.

vsak dan drugace, 28.11.2024 ob 06:02

Imam dolge lase, vecinoma spuscene. Z dolgimi lasmi lahko pocnem karkoli, najmanj je cop, potem razne kite in fige, ce se mi zahoce spremembe, imam lahko csak dan deugo frizuro, s kratkimi se to pac ne da, je frizura vedno ista.

Druga stvar, res vec casa porabim za umivanje in nego las, a porabim veliko manj casa za urejanje frizure, kratke lase bi korala urejati vsak dan, kar je zame izguba casa.

Za vsak dan drugače… pa kaj to počnete, da za umivanje daljših las porabite več časa? Imela že krajše in daljše in časovno za umivanje niti sekunde razlike. Isto nega, časovno nič več kot za kratke. So pa daljši mnogo bolj praktični, če te kaj moti jih spnesv čop, s frizuro pa nimaš nikoli nobenih problemov, vedno je vrhunska. Medtem, ko s kratkimi lasmi že vsako jutro groza. Če glih nisi frizerka imaš s kratkimi lasmi vsako jutro nočno moro. Z dolgimi pa res ni nobenega dela

Anonimno641, 27.11.2024 ob 19:53

med sexom od zadaj jo primeš za čop in jo fukaš kot prasico

Bodite Malo bolj kulturni in odgovorite na vprašanje kot se spodobi. Ta komentar je za prijavit.

Obožujem dolge lase. Sama nimam te sreče, ker nimam kvalitete las za imeti dolge.

Ampak nekaj me zanima – kako lahko s spuščenimi lasi kuhate? Ali se ne bojite, da bodo lasje v hrani? Meni se zdi, da si je treba vsaj med pripravo hrane speti lase v čop ali figo. Prav tako poleti. Kaj ni strašno vroče s spuščenimi lasmi? Kakršnokoli fizično delo je nemogoče opravljati s spuščenimi lasmi, ker te ovirajo in ti padajo na obraz.

Iz mojih izkušenj, so ženske z vedno enako frizuro zelo trde. Se ne prilagajajo in težko sprejemajo novosti. Enako kot govorica telesa, tudi frizura marsikaj pove o ženski.

Prisegam na dolge, 27.11.2024 ob 20:25

Ker če jih spneš v lep čop, kito, figo….. izgleda pričeska neprimerno bolj urejena kakor krajši lasje, ki so, roko na srce, pri redkih lepo urejeni, razen takrat, ko pridejo od frizerja. Potem si jih same ne znajo lepo oblikovati, pa še ko malce zrastejo, se izniči oblika frizure in na glavi nastane en neurejen tepih. Dolgi lasje imajo več možnosti. Oprani so lepi razpuščeni, tudi ko niso ravno sveže oprani se to lepo zakamuflira v speto pričesko, kak cm narastka ne spremeni ničesar. Dosti lažje za vzdrževanje (opereš in to je to), prihraniš veliiiiko denarja, saj je obisk frizerja 1x na leto da postrižeš konice čisto dovolj.

A pol si 1x na leto postrižeš min 12 cm? (Ker lasje rastejo v povprečju 1cm/leto).

Dolgi lasje ne pridejo v poštev za ljudi z res debelimi in gostimi lasmi. Ne samo, da si sam to težko opereš, da ne govorimo kako to čupo posušiti.

Sama imam takšne lase, krajši paž in še posvetiti pa traja cca 30 min da si posušim z fenom (uporabim krtačo za urejanje). Za finto sem poleti testirala sušenje na zraku….3 ure in so bili še vedno vlažni, zunaj pa rahla sapica.

Ni šans, da se mučim z dolgimi lasmi….. Res pa je, da je potreben frizer na Max 5 tednov, ker imam takrat vsaj 2 cm daljše od prejšnjega obiska.

Redka dolgolaska ima čisto vedno spete. Ko imaš spete se ne kuštrajo, nimaš toliko dela s česanjem pozneje. Jaz imam doma in pri delu spete zaradi praktičnosti, ko grem v javnost pa imam spuščene, naj se vidi razkoš!

New Report

Close