Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj iz banke vabijo na razgovore? NLB

Zakaj iz banke vabijo na razgovore? NLB

A nimajo drugega dela? Me kličejo zadnjič, da preverimo, če so podatki še pravi in malo da pogledamo finance. Sem rekla, da imam še vse podatke enake, finance pa – kaj pa naj čaram z neko povprečno plačo? Pa so bili kar vsiljivi, so poslali mail in se moraš prijavit na dan in uro. In zadnja možna ura je bila 15.00. A zdaj naj grem pa kar iz službe prej ali kako to mislijo?

Banke so trenutno prepolne keša,  kreditojemalcev pa ni.

Za kaj? Ne odplačuješ kredita?

Odgovor na objavo uporabnika
Kakšne razgovore, 21.04.2025 ob 00:33

Za kaj? Ne odplačuješ kredita?

Nimam nobenega kredita. Vse bp. Ne hodim v hud minus, nič takega.

Banke so dolžne po zakonu redno, vsakih nekaj let posodobiti podatke. Greš tja, preverijo osebni dokument in to je to.

Redno, 21.04.2025 ob 03:18

Banke so dolžne po zakonu redno, vsakih nekaj let posodobiti podatke. Greš tja, preverijo osebni dokument in to je to.

Res moraš, da neseš tja OI, vzeti dopust? No, v to me ne bodo prepričali!

Če inaš veljavno osebno oz. osebni dokument, res ne vem, zakaj te oreverjajo vsako leto. Sploh na Nlb, ki je na vsakem voglu in ne rabiš dopusta. Sploh če imaš še vedno isti dokument. 😳😅☺️

Sicer pa, če smo zmetali v nlb z državo, bi mogla državo preverjat, ne državljane. Nisem sicer ori njih. So podobni kot Mercator, zapirajo štacune, komitente pq morda še državnost nadzira.

Novi zaposleni, radi bi ti prodali kredit, …

Mene so tudi iz Telemacha v zadnjem mesecu 2 x klicali, če želim paket, pa me prej nikoli niso klicali (nisem na Telemachu).

To je pospeševanje prodaje.

Ej ni samo NLB, tudi ostale banke. Kao na 5 let preverjajo osebne podatke. In pazi njihovo glupost: za kredit lahko zaprosim preko spletne banke, limit lahko zvišam preko spletne banke, ampak potrdit svojih podatkov preko spletne banke pa ne morem. Kdo si je izmislil tak sistem?? Seveda ne grem v banko. Lahko tudi zaprejo moj račun. Če lahko vse delam preko spletne banke, mi morajo tudi potrditev podatkov omogočiti.

Ko pa se javiš na razpis za delo, pa niti ne odgovorijo.

A ni zanimivo? Ko oni rabijo, moraš biti na voljo, ko potrebujejo oni od sebe nekaj dati, pa se potuhnejo.

Rezi*, 21.04.2025 ob 05:25

Če inaš veljavno osebno oz. osebni dokument, res ne vem, zakaj te oreverjajo vsako leto. Sploh na Nlb, ki je na vsakem voglu in ne rabiš dopusta. Sploh če imaš še vedno isti dokument. 😳😅☺️

Osebni dokument v 10ih letih poteče. Lani januarja sem osebno menjala, zdaj mi težijo z mali, naj pridem tja. No, nisem še, ker imajo res trapast delovni čas. Pa še po stopnicah trenutno, oziroma nekaj mesecev, ne morem.

Meni je ključno vprašanje: kaj moraš narediti?

Res kot odrasla oseba nasedeš povedanemu, da se moraš zglasiti na prav tej banki? Tisto o posodabljanju podatkov sicer drži, a se lahko oglasiš v katerikoli poslovalnici NLB v Sloveniji tekom delovnega časa.

Že namig o pregledu financ ti pove, da ti bodo poizkušali dodatno prodat. Nič narobe s tem. Vprašanje je, če to rabiš?

Moraš na matično poslovalnico

kris korbet, 22.04.2025 ob 15:26

Moraš na matično poslovalnico

ME zanima, kaj se zgodi, če na banko ne prideš 2 ali 3 leta po novi osebni.

pa kak sklad ti nameravajo prodati mimogrede.

Ne drži. Če te s tem poizkusijo zmanupulirat je skrajni čas za zamenjavo poslovalnice.

Ne banke, poslovalnice.

Hm ja jaz enako nisem imela nobene spremembe, veljaven dokument in so me vabili … sem ignorirala … po cca pol leta so mi blokirali klik. So mi povedali, da nimam urejenih podatkov in ko bom to uredila, mi ga bodo spet odprli. Ker sem imela cel bataljon drugih racunov vezanih nase, sem sla. Se pripravljam da jih odpikam, amoak nikjer ni kej drugace ….

Še enkrat, drži, da je potrebno posodabljati osebne podatke, predvsem o veljavnem osebnem dokumentu.

Nima pa to nikakršne veze s pregledom ostalih financ in tega ni potrebno delati v matični poslovalnici.

Xzav, 22.04.2025 ob 18:37

Še enkrat, drži, da je potrebno posodabljati osebne podatke, predvsem o veljavnem osebnem dokumentu.

Nima pa to nikakršne veze s pregledom ostalih financ in tega ni potrebno delati v matični poslovalnici.

In če ne prideš osebno na banko in ne pokažeš tega novega dokumenta?

Se kaj zgodi? Zaprejo račum?

v glavnem ,meni na nlb-ju tud težijo že dvakrat , kličejo , …en je pri delavski hranilnici, še nikoli klicarili ali vsiljevali , preverjali…čudno to…pa osebna recimo mi poteče avgusta, v januarju me pa zaslišuje  da  imam pretečeno osebno …in če bi januarja letela jo menjat – bi mi pa ona na šalterju  upravne enote pametovala, da kaj norim, da je stara veljavna .do datuma …torej…izogibaj se banke…v vsakem primeru …ali nimaš nič- težijo in ti pošiljajo sms-e, da daj denar  in če imaš malo več težijo ,čim te zagledajo…kam da daj svoj denar…in to le in samo na nlb-ju …drugje je mirno…

Moj mož je pri Delavski hranilnici in še nikoli ga niso klicali za preverjanje osebne , podatkov ali kaj drugega. In kar rabi urejat so zelo prijazni in ažurni. Pa nimajo navade  težit , da te nervirajo in sekirajo s sporočili ali maili, če nimaš momentalno nič denarja gor.

Na Delavsko hranilnico pejt in zamenjaj banko.

Likar, 22.04.2025 ob 20:22

Na Delavsko hranilnico pejt in zamenjaj banko.

In potem jo bodo čez 5 let najkasneje klicali zaradi iste zadeve :p

Eni ste res bumbarji prve klase. Banke morajo to preverjati zaradi zakonodaje in ne zato, ker bi si interno neka banka to izmislila.

nerazgledani bumbarji, 23.04.2025 ob 10:48

In potem jo bodo čez 5 let najkasneje klicali zaradi iste zadeve :p

Eni ste res bumbarji prve klase. Banke morajo to preverjati zaradi zakonodaje in ne zato, ker bi si interno neka banka to izmislila.

In če na banko 2 leti ne prineseš noe osebne?

Ker moram vzeti dopust in ker imajo stopnice, parkirišče pa precej oddaljeno?

New Report

Close