Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj iz banke vabijo na razgovore? NLB

Zakaj iz banke vabijo na razgovore? NLB

Ja, res je. Vsake toliko moraš v fizično poslovalnico in pokazati veljaven osebni dokument. Ne bojo nehali težiti, kvečjemu ti bojo blokirali spletno banko in vse kartice (računa ti ne smejo kar tako zapreti, ker je z zakonom zaščitena kategorija). Se pa nanaša na razne EU direktive in z njimi povezano nacionalno zakonodajo. Več informacij tukaj: https://www.ip-rs.si/mnenja-gdpr/obve%C5%A1%C4%8Danje-o-poteku-veljavnosti-osebne-izkaznice-s-strani-banke

Hja no.

Sem tudi dobila vabilo in sem tudi šla. Po pravici povedano pri vseh možnih goljufijah in scamih in krajah in vdorih mi je v bistvu prav, da nekdo kontrolira račune, ali so za njimi res resnični ljudje.  Je neugodno, ker nismo več vajeni obiskov banke, moja mama se mi pa smeje če pojamram, ker je ona stala v vrstah vsak mesec, ali celo večkrat na mesec, za vsako malenkost…za plačat račune, za dvignit plačo, za dobit čeke….

Ko sem vprašal zakaj vabijo ljudi, da obnovijo osebne podatke, so povedali, da je ta zakon bil sprejet zaradi tujcev, ki imajo omejena delovna dovoljenja in bivanja v SLO.

Je pa ta zakon pač padel na vse komitente. Če ne prideš, pa ti blokirajo račun.

New Report

Close