Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zakaj je avto na lizing cenejši?

zakaj je avto na lizing cenejši?

Kupujem avto.. sem v fazi ogledov. Ker je bil moj oče ravno blizu ene trgovine, kjer prodajajo citroene, je šel malo povprašat in zvedel, da je bolj ugodno, če kupiš avto na lizing (avto je cenejši, tudi če upoštevaš stroške, pa več časa garancije ima ali nekaj takega) kot če takoj plačaš v gotovini na TRR.

In tega ne razumem. Kako je to možno? Upala sem, da bom, če plačam vse takoj, dobila še kakšen popust v tem kriznem času, a ne, kje pa, če plačaš v celoti, jo slabše odneseš.

Je to logično? Zakaj se tako dela?

a) ker te dodatno oderejo na lizingu
b) ker se s tem obvežeš da boš nekaj časa lastnik avtomobila

če vzameš financiranje oni lepo zaslužijo še na ta račun, pač od financiranja dobijo nakazano nagrado.
Tebi pa zgleda oh in sploh, ker si popust dobila…sam zračunaj si na koncu koliko boš preplačala avto 🙂

torej je to samo trgovska potegavščina al pa pogruntavščina, vzemi kot hočeš, sploh na renault in citroen to prakticirajo 🙂

To dela tudi Opel. Ni pa to res pri vseh znamkah. Ko sem pred leti kupovala, mi je en Opel prodajalec rekel, da to počnejo zaradi cenovnih razlik. Enak avto je v Nemčiji, kjer imajo višji standard, dražji kot pri nas z lizingom. No, s tem lizingom te vežejo vsaj dve leti (se mi zdi, da je to bil minimum, ampak ne me držati za besedo), da ti ne moreš avta takoj prodati nekam v Nemčijo za višjo ceno in s tem služiti na račun cenovne politike Opla v revnejših državah. Kajti teoretično bi lahko na tak način lepo služila – vsak mesec kupila en Opel na gotovino in ga dražje prodala v Nemčijo.

Če je to res, ne vem, npr. pri Volkswagnu me s tem lizingom niso posiljevali, ker imajo ločeno firmo za kredite in lizinge (porsche lizing) in je tistemu prodajalcu dol viselo, ali plačam z gotovino ali na obroke. On je dobil celotno kupnino v vsakem primeru.

ne pozabit, da je treba avto na leasing obvezno!!! kasko zavarovati dokler plačuješ lizing, tudi, če je to npr. 7 let! to seveda poveča stroške….

Leasinga lahko vzameš tudi samo npr. 2.000 EUR na eno leto. Dobiš nižjo ceno + v enem letu ga poplačaš in samo minimalno preplačaš lizing. Tako sem jaz kupil zadnji avto.

to ni res,
po 4ih letih lahko prekiniš s kaskom s tem podpišeš tudi izjavo, da v primeru škode, poravnaš na lastne stroške. Ti mora pa leasing hiša zadevo odobrit.
Vsekakor se leasing splača v teh časih, kjer ti vse štejejo v premoženje…

Drži, ko sem kupovala Opla, me je prišel na leasing ceneje kot pa pri plačilu z gotovino. Pa sem upoštevala gotovinski popust, pri leasing popustu pa prištela zraven popolnoma vse stroške, vse obresti, odobritev leasinga … še provizijo za plačilne naloge sem upoštevala.
Kasko pa bi sklenila v vsakem primeru.

Kaj pa možnost, da vzameš na lizing, ker ti nudijo večje popuste in potem po npr. mesecu ali dveh poplačaš lizing, če že imaš privarčevan denar?

Tako sem naredila jaz za skb lizing…sicr so seizmotavali,da se ne da,samo sem vztrajala,da se da, in dosegla, da sem takoj drugi mesec vse poplačala…

Pri Oplu se načeloma ne da. Vsaj tako me je prepričeval tisti prodajalec, minimum dve leti (to je bilo cca. 5 let nazaj).

Tako sem jaz pravkar kupila citroena. Plačala en obrok leasinga in nato poplačala cel leasing.

mi je en prodajalec objasnil kako je s tem. Lizing hiša kupi določeno št. avtomobilov in s tem dobi količinski popust in da potem te avte naprej v prodajo avtohišam. Avtohiše seveda ne morejo konkurirati tem cenam, ker ne kupujejo avtov masovno, ampak po naročilu.

hahahahaha, dobr te je nategnu.

Jaz sem leta 2008 šel po Opla. Praktično z gotovino v žepu. Predračun..cca mal čez 18500€.
Prodajalec: No, če pa na dve (ali več) leti vzamete na kredit ali lizing…je cena 16200.
80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} sem dal v gotovini, 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vzel kredit na dve leti….in to je bilo to. Zdej pa razumi, če moreš.
Aja…dve leti je bil lastnik vozila AVTOHIŠA, Kasko ni bil obvezen.

Ni logično ker obresti te stanejo več.

Tako sem jaz pravkar kupila citroena. Plačala en obrok leasinga in nato poplačala cel leasing.[/quote]
Ni nujno, da lahko tako hitro odplacas. Pri Peugeotu lahko to naredis 2. letih.

Z lizingom lahko proizvajalci regulirajo cene novih avtomobilov na lokalnih evropskih trgih. Npr. cena istega avomobila v različnih državah bo 20.000 EUR za gotovino, medtem ko bo v Romuniji isti avtomobil npr. 17.000 EUR preko lizinga, v Nemčiji pa npr. 19.000 EUR.
Ker pa lizing lahko sklene le državljan države kjer se lizing odpre, Nemec v Romuniji na romunski lizing ne more kupiti avtomobila ceneje. Prebrisano.

forsirajo lizing, ker je denarja preveč, drugih investicij se pa ljudje gredo manj
mislim, da ne plačajo DDV
na koncu (po 7 letih) plačaš sicer več kot če bi v gotovini takoj – je pa najcenejši “kredit”, pa še gotovino imaš za kaj hudega
in ja – te leta je ovezen kasko (običajno z veliko popusta) in servis pri pooblaščenem serviserju.

Ok leasing…
Zakaj pa je pri Renaultu avto cenejši na kredit kot na gotovino?
Hočejo, da vzameš vsaj 4.000 € kredita. Če ga pa želiš kupiti na gotovino, je dražji in ne dajo nič popusta. Preverjeno.
Narobe svet, res.

New Report

Close