Zakaj je generacija Y nesrečna?
Ker večina debat temelji na medsebojnih očitkih okrog krivde, zakaj je dandanes toliko ljudi nesrečnih in raje samskih, bom v tej temi poskušal osvetliti prave razloge in mogoče omogočiti lažje razumevanje pravih vzrokov za družbo v kakršni živimo.
Ena izmed zanimivih razlag:
http://psihologijadela.com/2015/01/16/zakaj-je-generacija-y-nesrecna/
Že ko sem začela brati, piše o nenormalnem razponu za Y generacijo. Če je nekdo rojen leta 1970 in drug 2000 je bistvena razlika.
Danes se je za bati generacije Z! Polne riti vsega ugodja, močni individualisti…:).
Članki iz Cicibana spet. Ne bom tega bral.
Preveč interneta, preveč smsanja, fbukanja, monanja.
Recimo, oseba, ki večino prostega časa preživi tako, da se prepira z monovci torej nekimi osebami, ki jih ne pozna, očitno ne more biit srečna.
Generacija X se recimo pogovarja, gre v naravo, gre na izlet. Y pa, ko smo nesrečeni, tečni, osamljeni, gremo na MON. Ne iščemo realnih stikov z ljudmi, nimajo stika z naravo. Samo v virtuali visiimo. Kar konkretno smo zabluzili.
Poanta tega foruma je kontriranje 😉 Torej brani svojo generacijo.
Generacija nadpovprečno izobražena, informacijsko ozaveščena, s kopico referenc, precej egoistična, a v pomanjkanju pristnih medčloveških odnosov. In ko pride ta izobražen produkt na trg dela ni prave rešitve zanj, država ga ne podpira, ozira se po tujini ali pa je celo v breme staršev. Meni se ne zdi ravno perspektivno, razen za redke izbrance.
Kdo od generacije Y je nesrečen? Jaz ne poznam nesrečnih ljudi….. poznam pa frustrirane priemere in jamrače ter velike lenuhe……..
najbolj nesrečna bo ravno generacija X….. pa ti napovem zakaj? Ker se bodo upokojevali tam čez dobrih 10 let, ko bo razpadlo ravno vse na čelu s pokojninskim sistemom, hkrati bodo pa prešibki za bojevanje in bodo lahek plen ostalih generacij za njimi…….. Krivdo pa nosijo njihovi predhodniki, ki so vzpostavili ta sistem Bismarcka in ga zagovarjali…. to pa so baby boomerji in veterani oziroma njihovi starši………
Trenutno gre najbolje ljudem ki so se upokojili pametno pri cca 50-55tih tam okrog leta 1985-1995 in že 20+ let cuzajo previsoke pokojnine, in druga skupina ki jim gre najbolje, so tisti ki so vstopili na trg delovne sile, ko so se ravno ti upokojevali, oziroma tja do leta 2000……. Baby boomerji če bodo imeli srečo bodo pod rušo, ampak Xekom pa je usojeno plačat ”grehe” oz izkoriščanje sistema upokojitve lastnih preljubih staršev…… Generacija Y ima defnitivno dovolj izkoriščanja Bismarkovega sistema in ostalih privilegijev zasidranih pri koritu…..
zadojenčki z penzijami svojih starih staršev in v fletih staršev … ja kaj naj si pa še želijo?
Še smrti starih staršev si ne morejo želeti, ker bi ostali brez žepnin
Tole kar je sedaj ostalo od pokojninskega sistema in kako kaže v bodoče je le senca tistega kar je bila ideja Bismarka. V bistvu z njim nima več nič. Pokojninski sistem so izkritovičili do nerazpoznavnosti….
Matkič ima prav, najbolj bo nastradala geenracija, ki še vedno verjame, da se bo čez ene 10 – 15 let normalno upokojila.
Samo tale čvek pogledamo in vidimo kako je stanje. Nekako ni videt, da bi stalni pisci žareli od sreče.
Ma ne bo tak problem z X-i. Ko bodo babice pomrle, pač ne bodo njihovih stanovanj dobili od mam in interneta razvajeni vnučki, ampak oni, saj so itak prvi dediči.Oddajali jih bodo lahko v najem in si s tem premajhne penzije malo popravili.
Penzij meli ne bodo v tem je bistvo 🙂 Ker se bo sesul sistem!
Mogoče se bo upokojila, bodo pa penzije izenačene s socialnimi pomočmi.
Razen za tiste, ki so še kje kaj prišparali.
Zato bodo ljudje še bolj prisiljeni živeti pod isto streho s svojimi starši…Kar bo povzročilo le še več nasilja.
Ker se preveč sami sebi smilite. Razredate na monu kako je sistem slab, kako so ljudje pokvarjeni, ukrenete pa nič ne.
Meni se pa ne zdi, da smo nesrečni. Jaz že nisem.
Ok, lahko pridejo težave z zdravjem, nesreče, kdo umre, ampak to se lahko zgodi tudi X in Z in drugim generacijam.
Meni se zdi, da je fajn.
Edino, kar opažam je pa nekaj, da je vse manj pravih moških. Takih, postavnih, six packi pa to. Športni navdušenci (rekreacija, ne vrhunski športniki) pa, da radi potujejo, da tudi kako knjigo preberejo. Vse bolj so neki taki mlahavi.
Samo se pa vseeno najdejo.
Če imaš veselje do športanja, če se rad izobražuješ, če se zdrvo prehranjuješ je svet lepši. Lažje tudi tvoriš odnose. Če imaš lep stas lažje najdeš partnerja. Če imaš družbo, je svet bolj lep.
@HotBejba Mislim da je iz generacije v generacijo glede na vedno boljši življenjski stil vedno več takšnih “športnih” moških, ki so ženski ekvivalent barbike (tvoj nick tudi dosti o tem pove). Jaz sem eden izmed njih rojen na repu generacije y (zgodnja-srednja 90ta), ki imam nekaj mišic za pokazat, pa seveda ne pretiravam in celo veljam za veliko število ljudi kljub moji idealni teži iste starosti celo “debel”; za to generacijo se je skoval poseben termin bigoreksija, kar dosti tudi pove, da če je kaj res, da večina ljudi danes pretirava vsaj kar se športa tiče in če ne obiskuješ vsak dan fitnesa veljaš za čudnega. Preveč se ukvarjamo sami s seboj, smo egocentrična generacija, ki vzgaja duševne bolnike.
Pri meni ni panike, da bi preveč hodila v fitnes. Tako ene dvakrat sem pa že bila v fitnesu.
Nekateri so res obsedeni z mint stanjem.
Nekateri so res obsedeni z mint stanjem.[/quote]
Kaj je mint stanje?
Men je tale obsedenost s fitnesom hecna….celo življenje posvetiš temu, da si fit
in krasen…da bi bil (predvidevam) drugim všeč…da bi bil lepši od drugih?
Ali z ljudmi se pa v končni fazi ne družiš…..in občuduješ samo sam sebe….
WTF?
Nekateri so res obsedeni z mint stanjem.[/quote]
Kaj je mint stanje?[/quote]
Hm… mlada, sveza, fit, kot bi prisla iz porodnega kanala 😉
Kaj je mint stanje?[/quote]
Hm… mlada, sveza, fit, kot bi prisla iz porodnega kanala ;)[/quote]
No, tiste iz porodnega kanala verjamem, da so mlade. Sveže in fit pa ne vem, če so?
Vsaj meni se novorojenčki ne zdijo ravno sveži in fit.
Se nisi slisala za izraz gladka koza kot na dojenckovi riti 😉
Forum je zaprt za komentiranje.