Zakaj je Mateja Svet tako hitro končala svojo kariero
https://www.youtube.com/watch?v=M2ccKUTX9SI
Tle je vse povedano
Tako težek značaj kot ga ima maze ga ima redko kdo.
Mateja Svet tudi slučajno nima takega značaja. Kar se pa vrhunskosti tiče, pa je Peter Prevc izjemno simpatičen, in izjemno uspešen. Pa Mateja Svet je v tistem letu ali dveh, ko je smučala, tudi imela izjemne rezultate. In to brez posebnega tretmana, ki je sedaj rezerviran za primadono.
Kako je pa prišla na površje, če ne ravno z ekipo? Pa s tistim trenerjem, ki ga je potem odjebala? Pa z denarjem od smučarske zveze, ki ga je bilo takrat veliko?[/quote]
Ti veliki fant, zveza uničuje talente,če še nisi opazil. Ko je bila znotraj sistema, ji nikakor ni šlo. Ko je šla na svoje je zablestela.
Verjamem, da je med ostalimi smučarji in smučarkami še marsikdo dober pa ga uničijo.
A jih vse osebno poznaš, ali vse to o značajih razbereš iz pojavljanj na televiziji? Se pravi enako kot jaz. Meni je pa tudi Tina izredno simpatična punca. Poseben tretma si je pa ustvarila čisto sama, z Massijevo pomočjo, ga ni nihče rezerviral zanjo. Bi si ga lahko pred leti tudi Mateja Svet, ker je očitno, da ga je potrebovala, pa žal takrat še niso bili časi za take zadeve. Pa najbrž Mateja tudi ne pravi človek. Škoda.
Ker so trenerji od nje zahtevali necloveske napore in zato uspehi niso bili vedno tako visoki kot bi lahko bili, cear se je obro zavedala, dusvn je ves cas tla zaradi pritiskov in popolne obvladanosti ss trani sefov in trenerjev, ni smela jesti, spati in delati po potrebah svojega telesa, pac pa vse na komando in sport zanjo ni bil v tak uzitek, o katerem govorijo danasnji sportniki smucarji!
Sicer je njeno telo zmoglo nadpovprecno in ogromno zaradi njenega talenta, vendar so med trenerji taki, ki so ji voljo in uspeh zbijali z nacrtnim znasanjem nad njo “za visje cilje”, kaj ves, morda so samo dozivljali uzotek dominirai mlademu dekletu, gledati njen znoj in solze, s prekoracitvami treningov in naporovo, zaradi cesar kasneje ni mogla doseci vsega in ni bila sproscena ampak v strahu. Vse to v prepricanju zastalih trenerjev, katerih sola ni bila na vrhunski ravni, da muceno telo zmore dati od sebe vec.
Vendar je danes ravno nasprotno dognano, da telo nujno potrebuje cas za okrevanje in napolnitev z energijo in se forsiraje mascuje s poskodbami in izcpanostjo, ki ne daje rezultatov, pa da o zbijanju volje na ta racun ne govorimo! Enkrat je tem nekaj namignila, morda bo nekoc mojo tezo potrdila.
To moje mnenje je sicer neuradno in po obcutku, kot nekaksna intuicija, da smucanje njej zaradi ljudi, ki bi jo morali varovati in delati z njo lepo, ni bilo v uzitek, ker niso delali tako !
Morda bo nekoc povedala, kaj je bilo v resnici, brez strahu.