Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Zakaj je na Hrvaškem tako malo okužb? NE TESTIRAJO!

Zakaj je na Hrvaškem tako malo okužb? NE TESTIRAJO!

“U Hrvatskoj imamo 77 novozaraženih. Dosad je, dakle, zaraženo ukupno 790 ljudi, rekao je ministar Vili Beroš. – Odradili smo 6404 testiranja. Preminulih je šestero, na respiratoru je 27 ljudi. Oporavljenih je 64, 12 više nego jučer.

Medtem v Sloveniji:

Stanje koronavirusa SARS-CoV-2 (COVID-19) po zadnjih uradnih podatkih: 21.349 testiranj, 756 potrjenih primerov, 28 novih primerov danes, 11 smrtnih primerov

Se pravi, da bi morali Hrvatje narediti okoli 40.000 testov, da bi bili na istem številu testov na milijon prebivalcev, kot v Sloveniji, kjer smo na 10.000 testov na milijon prebivalcev.

Torej so Hrvatje naredili okoli 11x manj testov in imajo najverjetneje vsaj 10x več okuženih od uradno potrjenih okužb.

Torej morate biti zelo pazljivi ob morebitnem potovanju na Hrvaško, tudi ko se meje odpro.

V Sloveniji ni nič boljše.

Testirajo le bolane, ki imajo probleme in tiste po ZD, bolnišnicah, domovih upokojencev in izbrance. Nekatere po 3x ali večkrat.

Raja mora biti doma brez testiranja, če imajo virus lažje oblike. Če se zakomplicira, greš na testiranje in v bolnico.

Slovenija je na šestem mestu na svetu. tako dobro testiramo. Koga testirajo ne vem. Ker mene niso, ko sem priletel iz tujine.

Niso? V karanteno so te pa dali? Od kje in kdaj si prišel?

Niso? V karanteno so te pa dali? Od kje in kdaj si prišel?
[/quote]

Doma sem. V kakšni karanteni? Azija.

Doma sem. V kakšni karanteni? Azija.
[/quote]

Kdaj si prišel? Pred več kot enim mesecem. V zadnjih 3-4 tednih pa ja vse pregledajo, dajo v karanteno.

In, zakaj to tebe skrbi, saj itak dlje od svoje občine ne smeš, razen če greš v službo? :)))) Oni naj se ukvarjajo s svojimi okuženimi, pri nas se bodo pa z našimi. Je pa Hrvaška začela že izvajati ukrepe, ko so se nekateri naši še veselo potepali po tujini, hodili smučat ipd.

Kdaj si prišel? Pred več kot enim mesecem. V zadnjih 3-4 tednih pa ja vse pregledajo, dajo v karanteno.
[/quote]

En teden nazaj. Nobenega niso dali. Samo pilota sta bila v bojni pripravljenosti, sta imela opremo kot marsovca, hehe.

Na hrvaškem vejo da je virus nateg.

Testirajo sam tiste s simptomi, pa še to sam tiste pri katerih ne morjo teh simptomov povezat z drugim vzrokom bolezni ki jih imajo.
Testirajo pa tud vse tiste bolnike ki so 14 dni nazaj pa so se jim pojavl simptomi, pršli iz drugih držav al pa bli v stiku s kom ki ima virus.
Pravjo da ni nobene potrebe po tem da bi jih več testiral kot jih.

Imam občutek, da gre Hrvaški v tem trenutku nekoliko slabše kot nam.

Testirajo sam tiste s simptomi, pa še to sam tiste pri katerih ne morjo teh simptomov povezat z drugim vzrokom bolezni ki jih imajo.
Testirajo pa tud vse tiste bolnike ki so 14 dni nazaj pa so se jim pojavl simptomi, pršli iz drugih držav al pa bli v stiku s kom ki ima virus.
Pravjo da ni nobene potrebe po tem da bi jih več testiral kot jih.
[/quote]

Aja, pa baje se zgledujejo po Nemčiji. Baje ima tud ona tak način testiranja.

[/quote]

Mi smo zelo dobri, kar se testiranja tiče, nismo zastonj med top 5 držav na svetu po testih na milijon prebivalcev.

V Srbiji je se dosti bolj zaskrbljujoče stanje kot na Hrvaškem. Testov so opravili zgolj dobrih 3.000, čeprav je Srbov več koz 7 milijonov, tudi smrtne žrtve pa jim izjemno hitro naraščajo, za razliko od Hrvatov, kar pomeni, da je virus še veliko bolj razširjen pri njih.

Tisti, ki ste prišli iz Azije, imate predpisano 14 dnevno karanteno. Res pa je, da se na letališču niste držali pravil, ker so vas prišli iskat starši, sestre, bratje..no ja, domov ste morali priti…Testirali vas niso, ker niste iz države, kjer je izbruh, kot v Italiji in Španiji. Ko imate simptome, se pokliče, se opišejo in če se ugotovi, da so sumljivi, pridete na test. Ampak ne verjamem. Ste zdravi tisti, ki ste prišli iz Tajske .-). Noben ni imel vročine, še celo premraženi ste bili. Verjamem, Tajska je dežela sonca.

Mi smo zelo dobri, kar se testiranja tiče, nismo zastonj med top 5 držav na svetu po testih na milijon prebivalcev.

V Srbiji je se dosti bolj zaskrbljujoče stanje kot na Hrvaškem. Testov so opravili zgolj dobrih 3.000, čeprav je Srbov več koz 7 milijonov, tudi smrtne žrtve pa jim izjemno hitro naraščajo, za razliko od Hrvatov, kar pomeni, da je virus še veliko bolj razširjen pri njih.
[/quote]

Sploh več ne sledim kolk je kje okuženih, kaj šele testiranih. Sm pa za Srbijo slišala da jih je še cca 7 dni nazaj full mal testirala, zdej v zadnjih dneh jih pa baje full testirajo. Baje so jim to naročil Kitajci ki jim pomagajo.

Sploh več ne sledim kolk je kje okuženih, kaj šele testiranih. Sm pa za Srbijo slišala da jih je še cca 7 dni nazaj full mal testirala, zdej v zadnjih dneh jih pa baje full testirajo. Baje so jim to naročil Kitajci ki jim pomagajo.
[/quote]

Da, Srbiji zelo pomaga v zadnjih dneh Kitajska, vse jim pošilja maske, naprave medicinske, kako se naredijo ukrepi za zajezitev., mislim da jim bodo poslali svoje zdravnike..Vedno, sem mislil, da bo Rusija pomagala Srbiji. Srbi imajo zdaj srečo, ker imajo Kitajce.

Da, Srbiji zelo pomaga v zadnjih dneh Kitajska, vse jim pošilja maske, naprave medicinske, kako se naredijo ukrepi za zajezitev., mislim da jim bodo poslali svoje zdravnike..Vedno, sem mislil, da bo Rusija pomagala Srbiji. Srbi imajo zdaj srečo, ker imajo Kitajce.
[/quote]

Tudi Hrvaški pomagajo iz Kitajske, ravno včeraj so dobili ogromno pošiljko zaščitne opreme.

Slovenija je Kitajska poslala 300.000,00 mask. kje so?????

da zgleda, da imajo Kitajci raje srbe, ker dobesedno, jih vlečejo ven zdaj.

[/quote]

Tud zdravniki so že pršli. Kitajci so čelična brača 😉

Srbska politika je prijateljica Rusov in Kitajcev. Slovenska samo Rusov.

Da, da, dobrota je sirota. Dva milijona mask smo jim poslali.

https://www.srbijadanas.com/vesti/drustvo/brnabic-i-kineski-strucnjaci-saglasni-sve-odluke-donosicemo-zajedno-2020-03-30

Da lazejo vemo vsi…ker mislijo da se lahko resijo turisticno sezono…sigurno ze kujejo nov turisticni slogan…kaj v povezavi s tem kako so corona free in podobne budalastine

Da lazejo vemo vsi…ker mislijo da se lahko resijo turisticno sezono…sigurno ze kujejo nov turisticni slogan…kaj v povezavi s tem kako so corona free in podobne budalastine
[/quote]

Lažejo tudi pri nas, ker se, še enkrat da bo jasno: NE TESTIRA ljudi. Kašljevci lepo hodijo v službo in trgovino.

Pa dobro, nimajo vsi virusa, ki kašljajo. V bistvu je to že simptom, ko si bolehen in je prisotna vročina in utrujenost. Misliš, da bodo ljudje skakali okoli, ko se počutijo bolno.

Če te že skrbi so mili simptomi pri ljudeh bolj nevarni za druge seveda, sam ne ve, da je okužen in ti ne slišiš kašlja, ker ste se zapičili vsi v kašelj. Saj si brala verjetno, ženska pri nas imela samo mrzlico in bila okužena. Mrzlico. Testirali zaradi tujine. Nič bolna, nič slabega počutja, nič kašlja, nič utrujenosti, samo mrzlica. Po parih dneh zdrava. In takšni so nevarni, če te že skrbi, ker se ne počutijo bolno so pa verjetno tudi prenašalci virusa, če bi vate zakihala.

[/quote]

Drugače pa poslušam, da v Španiji ne testirajo prektično nič več, v Britaniji pa tudi samo še bolj ta kritične.

Me zanima, če se bodo še kaj oglašali tisti…..saj vemo kateri.

New Report

Close