Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Zakaj je partija skrivala poboje?

Zakaj je partija skrivala poboje?

Daj, Boom, z Jezusovo cesto si pojasnil svoj domet.

V krvoločnost je slovence pahnila revolucionarna oblast. Kakor so bili Nemci pijani od Hitlerja tako smo bili tu od Stalina in Tita. Drugod jim je uspelo obračunat s komunisti dovolj zgodaj, pri nas pa ne.

hahahaha, mater si ti ena velika reva, daj mi pokaž en moj post, kjer na kogarkoli streljam z zgornjimi nadimki, me prav zanima kje ga boš našel!!!

a si ti mal zaljubljen vame-ne v moje pisanje, se bom potrudila pa še kaj dodala!!!:)))))ampak nadimkov, ki jih ti uporabljaš pa od mene ne boš dobil, pa lahko provociraš kolikor te je volja!!! Poznam takšne tičke, zato se nikar ne trudi, je pa lepo da me imaš nonstop v mislih!!!:))))

hehehe, a kaj bi imela RKC , smešno vprašanje, svojo provinco, tako kot jo je dobila leta 1991, sam se je mal uštela, ker takratna oblast ni trajala dolgo in se Pučnik ni šel njenih igric!!!!

ma zdej pa res nehaj, kdo zaboga je leta 1941 vedel za Stalina, Tita in komuniste in kdo je bil lahko pijan od njih????:)))))

Veliko grmenja pa nič dežja. Potomci nekdanjih komunistov na zastavljeno vprašanje enostavno ne morejo odgovoriti, razen, če priznajo umore, kraje in ostalo nasilje, ki so ga v tistem času počenjali v partizane preoblečeni komunisti. Ker je v njihovi zakonodaji prepovedano kritizirati komunizem, se bodo temu vprašanju, po že znanem receptu, še naprej spretno izmikali, zavajali ali menjali temo. Nič novega pod soncem.

hehehe Maks, odgovori na vprašanje, če znaš!!!

kje vidiš kle kakšnega potomca komunista preoblečenega v partizana!!!:)

a res ne vidiš da tu nihče ne brani Stalinizma in njegovega komunizma, ali pa se samo delaš da ne veš!!!:)))

paranoja do konca, res!:)

ma zdej pa res nehaj, kdo zaboga je leta 1941 vedel za Stalina, Tita in komuniste in kdo je bil lahko pijan od njih????:)))))[/quote]

Ampak ti si pa res prfuknjena ali kaj! in ta tvoj smeh na koncu vsakega posta… umestno ali neumestno…ni važno.

Še vedno smo pri neodgovorjenem vprašanju, ki se nanaša na dogodke v obdobju 1941-42. Pa brez paranoje, prosim.

Zgleda, da bo odpustek spet izgubil na vrednosti v prmerjavi z Evrom.

Saj si ga dobil. Ampak ti zgleda ni všeč in ga ignoriraš.

ma zdej pa res nehaj, kdo zaboga je leta 1941 vedel za Stalina, Tita in komuniste in kdo je bil lahko pijan od njih????:)))))[/quote]

Ampak ti si pa res prfuknjena ali kaj! in ta tvoj smeh na koncu vsakega posta… umestno ali neumestno…ni važno.[/quote]

hahaha, ja pa kaj morem če ste pa smešni!!!:))))

raj mi odgovor, da boš malo manj smešen!!!:)

Skratka, tisto po čemer so hlepeli komunisti.

Po tvojem mora človek pustit, da ga oropajo, če se brani je pa izdajalec?

Ninej, ti si pijana še zdaj.

No, no, tudi Cerkvi se vse zgoraj našteto ni “kar zgodilo”ali da bi si vse prislužila v “potu svojega obraza in žuljih svojih rok”. Greva pa še to lahko malo pogledat.

In še to: tam, kjer se je delo pošteno plačevalo, so se upoštevale temeljne človekove pravice in dostojanstvo, je bil pravni red enak za vse, tam ni bilo revolucij. In tudi tam jih ni bilo, kjer se je oblast kaj naučila iz ruskega primera.

Lastnina je tatvina?

Eh Boom, saj ni šlo samo za cerkev. Ker so vse ostale, ki bi se lahko kakorkoli organizirali pospravili vosovci, je pač Rožman prevzel nehvaležno nalogo. Pa Rupnik. Se pravi en far pa en vojak za vse režime.

Ni glih ekipa za prvo ligo, a ne?

Svetlana je povedala prav lep odgovor za vse, ki tako zavzeto blatite Slovenijo in NOB. Upam,da ste gledali Studio City; izjava stoletja:

” Vsaka domobranska ličinka pa že ne bo pljuvala po partzanih!!!”

Spraševal si o RKC, zato tudi samo o tem pišem.

Lastnina ni tatvina. Je pa zelo velikokrat njeno pridobivanje. Človeštvo je menjalo že nekaj sistemov, ki so bili vezani predvsem na lastnino in tudi fevdalna lastnina je marsikje zelo krvavo prehajala v roke kapitalizma.In, ker se začetna akumulacija velikokrat nabira prav s krajo, se seveda kmalu najdejo tisti, ki želijo krasti ukradeno. Ker se tisti, ki so kradli prej, s tem ne strinjajo (in ker jim ukraden kapital omogoča tudi politično oblast) se seveda poskušajo zaščititi tako, da sprejmejo pravno podlago, ki bolj ali manj natančno določi, komu je krasti dovoljeno in komu ne. Formalno gledano se potem, seveda delu kraje več ne reče kraja (moralo pa “ko jebe”), saj je ponavadi to pravno tako regulirano, da je dolžnost potencialne žrtve, da se pusti okrasti. Obratno pa se vsak poskus kraje ukradenega strogo sankcionira 🙂

Hehe… če te prav razumem, je pol edini problem, da je socializem crknil sam od sebe. Če bi se končal z revolucijo tako ko se je začel in bi vse člane partije, njihove pomagače in simpatizerje “justificirali” in jim zaplenili premoženje, bi blo po tvojem čist ok?

Matr, so nas zajebal, ko so “sestopili” z oblasti. Tko sestopili, da imajo več oblasti kot so jo imeli pred “sestopom”.

Ja utrgan, kruto je življenje! Domobranci so imeli pred leti že VSE v rokah, v parlamentu so že peli domobranske pesmi, ne pozabi tega!!!
A kaj ko so vsi skupaj tako nesposobni, da so VSE zapravili, še več kot vse!!!
Znanje in sposobnost so komplicirane reči.

Ne razumeš prav.

Se mi je zdel da ne.
Ti nečednosti zagovarjaš samo kadar jih tvoji počnejo.

p.s.
RAMBO, ti pa mal zmanjšaj dozo. Če se ti že domobranci prkazujejo namest belih miši in roza slonov, si orng pretiraval.

Saj pravim, da narobe razumeš. Jaz ne zagovarjam nobenih nečednosti. Hočem vam samo dopovedati, da so ene nečednosti največkrat posledica drugih nečednosti.

Posledica katerih nečednosti je bil pa en podoben izem v Nemčiji?
Da vidim, če boš to tud tko lepo opravičil?

Tako je. Ene so posledica drugih. Tebi se pa jebe. Ti si “čist” ko devica Marija.

Važno da so pobili neke druge. Dokler tebi nič nočejo si ti ok. A ne?

tedeju se pa kregaaaaa, hahaha!!!

res ne vem kdo tule rab eno tako tamočno dozico!!!:)))))

Kaj vse mora človek prebaviti,preden pride do zrna. (Kaže, da se zrnju še približati ne more!) Je to zgornji domet IQ udeležencev tega foruma? Je to mogoče, da mladi sploh ne vedo, kaj se je pri nas dogajalo leta 1941 in 1942?! Je res, da se mladi tega obdobja bojijo in se ga ne upajo niti dotakniti? Pričakoval sem, da je naša mladež pogumnejša, prodornejša in bolj energična. F.D.Roosevelt je nekoč dejal: “Dežela, kjer pošteni ljudje niso toliko energični kot pokvarjeni, je izgubljena.”

New Report

Close