Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj je poroka za moskega neumna poteza

Zakaj je poroka za moskega neumna poteza

In ogromno se je to že napisalo v odgovor, tudi tebi. Pa četudi se ti ne bi, bi lahko sama našla, ker MGTOW nič ne skriva. In ti bom poskušal še zadnjič enostavno odgovoriti, čeprav je pravi odgovor mnogo kompleksnejši.
Odgovor je ženske igrice.

Razumem, kaj si hotel pokazati. Ampak tvoj primer je napačen. Zgodi se celo, da si celo nedolžen želi v zapor, recimo v primeru možnosti javnega linča.
[/quote]

Prav no, živemu se itak lahko vse zgodi, dogaja pa se ne tole. Sicer pa sem prepričan, da so tudi ženske žrtve nasilja morale doooolgo čakati na prvo varno hišo in sem prepričan, da se tudi za moške kakšna že najde.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Moških igric je bistveno več. Samo poglej si ta forum in vas junake, ki se igrate mgtow.
Kar se pod črto sprovede: mene zanima samo, kaj jaz hočem in to si bom vzel, ne glede na ostali svet.
Po domače smo temu včasih rekli egoizem. Danes pa mgtow. Big deal.

Prav no, živemu se itak lahko vse zgodi, dogaja pa se ne tole. Sicer pa sem prepričan, da so tudi ženske žrtve nasilja morale doooolgo čakati na prvo varno hišo in sem prepričan, da se tudi za moške kakšna že najde.
[/quote]

Vidiš, v tvojem postu se tudi skriva en razlog nastanka MGTOW in žalostna resnica, zakaj in feminizem in verjetno mgtow na koncu kot prvotna zdrava ideja propade.
Večgeneracijska vendetta.
Tvoje besede: Sicer pa sem prepričan, da so tudi ženske žrtve nasilja morale doooolgo čakati na prvo varno hišo in sem prepričan, da se tudi za moške kakšna že najde.
Te besede se lahko tudi prebere kot: ženske so se morale tedaj trdno boriti za pravice imeti varno hišo, naj sedaj še moški vidijo, kakšna muka je to, ko jih sami rabijo. In to je današnja medspolno enakopravna družba?

Ja kaj, a ni? Meni se to zdi enakopravno.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Moških igric je bistveno več. Samo poglej si ta forum in vas junake, ki se igrate mgtow.
Kar se pod črto sprovede: mene zanima samo, kaj jaz hočem in to si bom vzel, ne glede na ostali svet.
Po domače smo temu včasih rekli egoizem. Danes pa mgtow. Big deal.
[/quote]

Bereš v svojem običajnem slogu. Sem kdaj trdil, da se moški ne grejo takšnih podlih igric?
Jaz trdim nasprotno, sram bodi takšne prasce.
Ali si sposobna podati statistiko, kjer v % ali številkah piše koliko se kateri spol igra podle igrice? Jaz ne morem.
Če ne najdeš z nekom kompromisa, s tabo ravna neprimerno,… si norec, ali pa egoist in ga zapustiš, ter poskrbiš zase. Če tega uči samo mgtow, pozivam še vse ženske naj se pridružijo, ker tak egoizem je zame zdrav, lahko pa da se motim.

Ja kaj, a ni? Meni se to zdi enakopravno.
[/quote]

Tebi že, meni pa ne in osebno sem vesel, da to vem.
Ti pa svobodno prepuščam tvoje mnenje, brez da bi te kakorkoli prepričeval.

Bereš v svojem običajnem slogu. Sem kdaj trdil, da se moški ne grejo takšnih podlih igric?
Jaz trdim nasprotno, sram bodi takšne prasce.
Ali si sposobna podati statistiko, kjer v % ali številkah piše koliko se kateri spol igra podle igrice? Jaz ne morem.
Če ne najdeš z nekom kompromisa, s tabo ravna neprimerno,… si norec, ali pa egoist in ga zapustiš, ter poskrbiš zase. Če tega uči samo mgtow, pozivam še vse ženske naj se pridružijo, ker tak egoizem je zame zdrav, lahko pa da se motim.
[/quote]

Temu se reče zdrava pamet in ne mgtow, velja namreč v enaki meri za oba spola.
Nisem nora, da bom z nekom, ki me izkorišča, je nasilen, je žaljiv, je škodljiv meni ali otrokom – jasno, da grem stran.
Samo to ni mgtow, a ne? Mgtow potem POSPOLOŠI to mojo slabo izkušnjo na cel moški spol in me uči, da jih moram jebat v glavo, ker so taki prasci. (čer bi bil wgtow seveda)
Ne hvala. Imam dovolj možganov, da vem, da sem pač naletela na mino in da dobro vem, da večina moških ni takih. In da ni zadaj reptilijanske zarote, proti kateri se moram združiti v neko gibanje, ampak moram biti enostavno bolj pazljiva.

Veš, vesel sem zate, da si nato dobila kvalitetnega moškega in on je dobil kvalitetno ženo.
Ker moj pogled je nekoliko drugačen od DXYevega. Jaz vem, da starejše generacije lahko zelo dobro funkcionirajo, imajo zdrav razum, ki sprejema kompromise, se pogovarja,…skratka veza odlično deluje in verjamem, da imata to srečo. Tega vidim ogromno, ko se pogovarjam, ali opazujem starejše. V dobro voljo me spravi, ko vidim par, upokojenca +80, ki se še vedno držita za roke, nasmihata njima znanim malenkostim,…skratka znata vzdrževat plamen zaljubljenosti, ljubezen pa jima je normalna kot utrip srca.
….
Ta post bom verjetno še nadaljeval, ker bi rad še neke zadeve povedal v razmišljanje, ampak danes moram krepko delati v službi.

Ne, sama nimam (tako skrajne) slabe izkušnje, zgoraj napisano sem dala kot primer, kdaj se gre stran. Popolnoma normalno je, da vsak sam oceni, kakšno ravnanje s sabo si želi in kakšnega ne.
Ne bom pa (spet teoretično) zaradi enega gnilega jajca zavrnila celotnega spola? To jokcanje in ihtavo plezanje na drevo in ne več dol – je čisto enostavno otročje.
Nevredno razmišljujočega bitja.

Ne, sama nimam (tako skrajne) slabe izkušnje, zgoraj napisano sem dala kot primer, kdaj se gre stran. Popolnoma normalno je, da vsak sam oceni, kakšno ravnanje s sabo si želi in kakšnega ne.
Ne bom pa (spet teoretično) zaradi enega gnilega jajca zavrnila celotnega spola? To jokcanje in ihtavo plezanje na drevo in ne več dol – je čisto enostavno otročje.
Nevredno razmišljujočega bitja.
[/quote]

Ampak dejstvo pa je, da eni dlje od tega ne pridejo, saj bi morali nekaj spremeniti pri sebi. Ponavadi to ni frizura, ampak je to kako osebno prepričanje ali dva. 🙂 Ampak pogosto kake take ideje niti ne dobijo, ker se preveč ukvarjajo z napakami pri drugih ali pa jih je tega preveč strah. 🙂

Ampak dejstvo pa je, da eni dlje od tega ne pridejo, saj bi morali nekaj spremeniti pri sebi. Ponavadi to ni frizura, ampak je to kako osebno prepričanje ali dva. 🙂 Ampak pogosto kake take ideje niti ne dobijo, ker se preveč ukvarjajo z napakami pri drugih ali pa jih je tega preveč strah. 🙂
[/quote]

Ne. Reakcija takega je : “vsi so krivi, vsi me hočejo zajebat, vsi so proti meni, torej bo od zdaj naprej to izgovor, da bom brezobziren in sebičen prasec”

Temu se reče zdrava pamet in ne mgtow, velja namreč v enaki meri za oba spola.
Nisem nora, da bom z nekom, ki me izkorišča, je nasilen, je žaljiv, je škodljiv meni ali otrokom – jasno, da grem stran.
Samo to ni mgtow, a ne? Mgtow potem POSPOLOŠI to mojo slabo izkušnjo na cel moški spol in me uči, da jih moram jebat v glavo, ker so taki prasci. (čer bi bil wgtow seveda)
Ne hvala. Imam dovolj možganov, da vem, da sem pač naletela na mino in da dobro vem, da večina moških ni takih. In da ni zadaj reptilijanske zarote, proti kateri se moram združiti v neko gibanje, ampak moram biti enostavno bolj pazljiva.
[/quote]

Veš, vesel sem zate, da si nato dobila kvalitetnega moškega in on je dobil kvalitetno ženo.
Ker moj pogled je nekoliko drugačen od DXYevega. Jaz vem, da starejše generacije lahko zelo dobro funkcionirajo, imajo zdrav razum, ki sprejema kompromise, se pogovarja,…skratka veza odlično deluje in verjamem, da imata to srečo. Tega vidim ogromno, ko se pogovarjam, ali opazujem starejše. V dobro voljo me spravi, ko vidim par, upokojenca +80, ki se še vedno držita za roke, nasmihata njima znanim malenkostim,…skratka znata vzdrževat plamen zaljubljenosti, ljubezen pa jima je normalna kot utrip srca.

Mlajše generacije pa so vedno bolj problematične. Mladi bi pravice in odvrgli odgovornosti. Saj tako je že od nekdaj, da se odgovornosti niso sprejemale z veseljem. In kaj je danes drugače od prej, da so mladi problem? Današnji svet ponuja udobnost in varnost, možnost izbire med ogromno interesov in želja, navidezno enakopravnost,… skratka razvoj nas pelje v idealistični svet. Pa nas res? Navidezna enakopravnost, je že jasna v odmiranju srednjega razreda in povečanih razlikah bogat/reven. Zato danes denar pomeni merilo za vse in vsi ga hočejo, na vsak način, četudi nepošten, neetičen in nemoralen. Da ne dolgovezim o raznih problemih moderne družbe, naj poudarim, da otroci to vpijajo vase z odraščanjem in vzgojo. In kakšno vzgojo, tv in računalnik…knjige so mimo, veliko staršev pa je v tem norem hitrem svetu prezaposlenih s poslom, ali pa lastno zabavo in namesto, da posvetijo svoj čas otroku, ga rajši posadijo pred tv in je mir. Dogaja se feminizacija družbe, stopenjsko z generacijami. Motnje hormonov s raznimi onesnaževanji, plastika na primer http://www.zdravstvena.info/preventiva/plastika-oznake-skodljiva-plastika-plasticna-embalaza-bisfenol-a-plastika-preventiva.html
Nič čudnega, da so mladi zmedeni celo glede spola, saj to je bilo že od nekdaj, ampak danes se mi zdi noro https://www.cosmopolitan.si/samo-zate/suznji-napacnih-teles/
Saj Likovičeva izpade zelo pametno, ko predava o tradicionalnih vrednotah. 🙂

Mlajše generacije pa so vedno bolj problematične. Mladi bi pravice in odvrgli odgovornosti. Saj tako je že od nekdaj, da se odgovornosti niso sprejemale z veseljem. In kaj je danes drugače od prej, da so mladi problem? Današnji svet ponuja udobnost in varnost, možnost izbire med ogromno interesov in želja, navidezno enakopravnost,… skratka razvoj nas pelje v idealistični svet. Pa nas res? Navidezna enakopravnost, je že jasna v odmiranju srednjega razreda in povečanih razlikah bogat/reven. Zato danes denar pomeni merilo za vse in vsi ga hočejo, na vsak način, četudi nepošten, neetičen in nemoralen. Da ne dolgovezim o raznih problemih moderne družbe, naj poudarim, da otroci to vpijajo vase z odraščanjem in vzgojo. In kakšno vzgojo, tv in računalnik…knjige so mimo, veliko staršev pa je v tem norem hitrem svetu prezaposlenih s poslom, ali pa lastno zabavo in namesto, da posvetijo svoj čas otroku, ga rajši posadijo pred tv in je mir. Dogaja se feminizacija družbe, stopenjsko z generacijami. Motnje hormonov s raznimi onesnaževanji, plastika na primer http://www.zdravstvena.info/preventiva/plastika-oznake-skodljiva-plastika-plasticna-embalaza-bisfenol-a-plastika-preventiva.html
Nič čudnega, da so mladi zmedeni celo glede spola, saj to je bilo že od nekdaj, ampak danes se mi zdi noro https://www.cosmopolitan.si/samo-zate/suznji-napacnih-teles/
Saj Likovičeva izpade zelo pametno, ko predava o tradicionalnih vrednotah. 🙂
[/quote]

Ja no, nisi več moj prjatu.
Najprej Vodeb, pol pa Likovička?
To so tvoji idoli?
Vrnitev v star čase bi radi? Obrniti uro nazaj? Kako pa?

Prijatelje hitro menjaš? 🙂
Likovička definitivno ni moj idol, niti Vodeb 🙂 Oba dva napihujeta, oziroma ne podajata nobenih rešitev.
Ja vrnitev nazaj, da je moški moški, ne pa medlo zmedeno skrupucalo od osebe.

Ne, ne menjam hitro, je pa res , da traja dolgo, da sprejmem.
Jah lej, že sama tehnologija in način življenja moškemu ne omogočata, da bi streljal mamute in podiral sekvoje. Jz živim na deželi – in razen podiranja drevja (ki je RES moško delo), ne vidim več kakšnega posebej s moškimi hormoni prepojenega dela.
Kaj šele v mestu.
Tle vam feminizacija ni nič kriva, samo avtomatizacija.

Ne, ne menjam hitro, je pa res , da traja dolgo, da sprejmem.
Jah lej, že sama tehnologija in način življenja moškemu ne omogočata, da bi streljal mamute in podiral sekvoje. Jz živim na deželi – in razen podiranja drevja (ki je RES moško delo), ne vidim več kakšnega posebej s moškimi hormoni prepojenega dela.
Kaj šele v mestu.
Tle vam feminizacija ni nič kriva, samo avtomatizacija.
[/quote]

Tvoj odgovor je povsem posfeminističen. Po tvojem, da se moški izkaže vreden besede moški, mora pokazati mišice in nekaj narediti, po možnost zate? In nato z izločanjem hormonov in feromoni v potu dokazati, da je dec.

Glede izločanja hormonov in feromonov se povsem strinjam, ampak ta metoda je dokaj neuporabna na zavestno komunikativnem področju, na subtilnem, nagonskem, pa preizkušeno deluje 🙂

Tvoj odgovor je povsem posfeminističen. Po tvojem, da se moški izkaže vreden besede moški, mora pokazati mišice in nekaj narediti, po možnost zate? In nato z izločanjem hormonov in feromoni v potu dokazati, da je dec.

Glede izločanja hormonov in feromonov se povsem strinjam, ampak ta metoda je dokaj neuporabna na zavestno komunikativnem področju, na subtilnem, nagonskem, pa preizkušeno deluje 🙂
[/quote]

Em…kaj??? Sej drevo podira zase in to je nekaj, kar je precej značilno moško delo.
Kaj si pa ti mislil pod “pravi moški”? Bojevnik, ki vsak teden napade drugo vas? Don Juan, ki čez dan spi, ponoči pa beži pred besnimi možički? Usnjeni samotarski kavboj, ki skupaj s cigaretnim tobakom izplune še polovico pljuč?
Kaj?

Mogoče bom kaj zgrešil, pa dodam kasneje.
Pravi moški je tisti, ki ve kaj hoče, njegov pogled in misel je uprta v prihodnost, ima smer svojega razvoja in ve kaj in za kaj počne. Skrbi za svoj razvoj telesa, duha, kariere, sanj in želja, ter tudi družine oziroma obeh družin. Za svojimi dejanji in besedami je pripravljen stati in prevzeti odgovornost.
Skrbi, da mu njegov moralni kompas kaže v pravo smer. Jasno pove, kaj si želi od drugih (bližje, ko so mu, močnejše to upošteva), hkrati pa poskuša ne omejevati drugih. Živi in pusti živeti. Ljudi pogleda v oči.
Svojo žensko spoštuje in zahteva njeno spoštovanje. Zna se pogovarjati, po potrebi sprejme kompromise, vendar po principu tehtnice, dam-daj. Ob njej se počuti sproščeno, lahko klepetata o traparijah, filozofirata modrosti,… vedno mu naredi nasmešek na lica misel na njo. Zanjo bi ubijal, če bi bilo potrebno, če mu rodi otroke se to razširi še na njih.
Še bi lahko pisal, kot vidiš je zadnji del odvisen od ženske.
Kaj je “prava ženska” ?

Lepo. Ampak to je vse na ravni individuuma, oziroma na ravni para. In se mi ne zdi kakšen poseben kunšt ali napor to doseči, samo zdrava pamet, pridnost in delež discipline.
Kje je torej ta grozna družba, ki to posamezniku onemogoča?

Saj MGTOW ni kakšen poseben kunšt, niti napor doseči, samo zdrava pamet, pridnost in delež discipline. In MGTOW želi to, moški, zbudite svojega moškega v sebi, bodite pravi moški.
Seveda je na ravni ene osebe, oziroma njegova interakcija z okolico. Saj se tudi obrača na posameznika, to da pa ni nek kult, ki želi zasužnjiti vse ženske, sem ti pa že zdavnaj povedal.
Mi odgovoriš, kaj naj bi bila ” prava ženska” , ali nisi tako “neumna” ?

Počasi. Jaz vlečem te odgovore iz vas kot da pulim zobe, ti bi pa prec vse na pladnju.
Pravzaprav se zelo, če ne popolnoma ujema s tvojim opisom – kar nam pove, da smo v bistvu osebe in nas spol ne opredeljuje tako zelo.
Mogoče malo bolj mehka različica te osebe, bolj pri tleh, zemeljska.

Ovca, obvoz. Tebe bo bozja kazen za ignoranco ze se doletela.

Vidiš, zato si na poti, da rečem, da zame ti nisi tisto naj bi bila “prava ženska” . Od nas bi rada, da bi ti podajali odgovore, kot da strežemo princesi. Ko pa ti rečem dam-daj, pa nakremžiš obraz in obrambno podaš bolj medel odgovor. No vseeno si dodala nekaj svojega mišljenja, zato imam upanje v tebe 🙂

Veš kaj, američani temu zelo lepo rečejo: : If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.
Dokler moški vlečejo niti (in DEFINITIVNO uživajo korist od tega) , me boš težko prepričal o feministični zaroti zadaj.
[/quote]
Zalostno, da si nesposobna dojeti ironije tega kar si napisala. Titanik je potonil pred izumom feminizma. V casu kobajagi hard core patriarhata. Pa so skupaj z latjo potonili tudi najbogatejsi in najplivnejsi moski sveta. Zadnje kmetice pa so se resile brez, da se se kaksna zenska za to morala boriti. Moski so jim sami od sebe zagotovilo prezivetje. In tako je v vsaki resni situaciji. Zenske imajo prednost, koristi. Moske se od malih nog uci, da se zenska daje prednost. So go f.u.c.k yourself entitled ungrateful bitch.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close