Zakaj je poroka za moskega neumna poteza
Pet let je kratka doba za se poročit. Še par let dodajta, pa bo 😉
[/quote]
Meni se tudi ne zdi 5 let kratka doba, sploh v mojih letih, ko točno vem za kaj se gre. Med nama vlada res velika ljubezen, ko pa nanese govor na poroko se izmika kot majhen otrok. Z ženo sta šla narazen veliko preden sva se midva spoznala, tako, da varanja ni bilo z njegove strani nikoli. Jaz pa sem vdova, tako, da je vse kristalno čisto in jasno, pa vendar…
Meni se tudi ne zdi 5 let kratka doba, sploh v mojih letih, ko točno vem za kaj se gre. Med nama vlada res velika ljubezen, ko pa nanese govor na poroko se izmika kot majhen otrok. Z ženo sta šla narazen veliko preden sva se midva spoznala, tako, da varanja ni bilo z njegove strani nikoli. Jaz pa sem vdova, tako, da je vse kristalno čisto in jasno, pa vendar…
[/quote]
Preseneti ga, napiši mu pismo, v katerem mu lahko izpoveš ljubezen, zakaj ga ceniš,… in zakaj si želiš, da bi se vidva poročila. V ničemer se ne zadržuj, piši iz srca, kot da ga nisi že dolgo srečala…Na koncu mu napiši, da, upaš da ti odpiše. Pismo mu daj diskretno, ob pravi priložnosti,ko bo imel čas, morda vikend, morda pustiš zjutraj na postelji, nočni omarici, na ovojnico napiši, da je zanj…
Držim pesti zate, da ti odpiše. Če ga niti ne prebere, ali “odvrže” je “bumbar” in ni zate… Definitivno ga ne smeš siliti v odgovor, ter ga priganjati…
Vem, čudna otroška igra pisanja pisem.. pa vendar tudi to je komunikacija in meni je všeč.
Veliko žensk ne se ne zna pogovarjati z moškimi in seveda tudi obratno. Govor ni enak pogovoru.
Preseneti ga, napiši mu pismo, v katerem mu lahko izpoveš ljubezen, zakaj ga ceniš,… in zakaj si želiš, da bi se vidva poročila. V ničemer se ne zadržuj, piši iz srca, kot da ga nisi že dolgo srečala…Na koncu mu napiši, da, upaš da ti odpiše. Pismo mu daj diskretno, ob pravi priložnosti,ko bo imel čas, morda vikend, morda pustiš zjutraj na postelji, nočni omarici, na ovojnico napiši, da je zanj…
Držim pesti zate, da ti odpiše. Če ga niti ne prebere, ali “odvrže” je “bumbar” in ni zate… Definitivno ga ne smeš siliti v odgovor, ter ga priganjati…
Vem, čudna otroška igra pisanja pisem.. pa vendar tudi to je komunikacija in meni je všeč.
Veliko žensk ne se ne zna pogovarjati z moškimi in seveda tudi obratno. Govor ni enak pogovoru.
[/quote]
Hvala, ideja je odlična. Saj se ogromno pogovarjava in razglabljava, vendar kljub temu med pogovorom ostane kaj nedorečeno, oz. se vedno v iste stvari lahko haklamo. Jaz navadno odneham takoj, ko začutim, da je to zanj pritisk. Pismo je ok, bo imel čas razmisliti in v miru predelati. odpisal bo gotovo, kakšna bo pa vsebina, me res zelo zanima 🙂
Hvala, ideja je odlična. Saj se ogromno pogovarjava in razglabljava, vendar kljub temu med pogovorom ostane kaj nedorečeno, oz. se vedno v iste stvari lahko haklamo. Jaz navadno odneham takoj, ko začutim, da je to zanj pritisk. Pismo je ok, bo imel čas razmisliti in v miru predelati. odpisal bo gotovo, kakšna bo pa vsebina, me res zelo zanima 🙂
[/quote]
Mogoče je ravno to napaka, da prehitro odnehaš. Rabiš malo več poguma/samozavesti in hkrati pravilnega pristopa (da ne reagiraš užaljeno). Če o nečem debatirata, morata priti do tega, da vsak izrazi neko točno določeno mnenje, da drugi razume, kaj vaju pot vodi. Posebej to velja, če gre za pomembne skupne odločitve. Izmikanje v pogovoru po 5 letih skupne veze ne vodi nikamor, ne predstavljam si kaj takega s svojo ženo. Oba se zavedava, da to ni prava pot.
Slovenija je dezela kulta povprecnosti. Ce nisi blizu povprecja. znotraj debelega dela zvona, gausove krivulje, nisi normalen. To pa v Sloveniji velja za nekaj najbolj groznega. To miselnost dokazuje tudi ginijev indeks neto dohodkov, ki Slovenijo uvrsca na sam svetovni vrh drzav z najmanjsimi razlikami v dohodkih med zgornjih in spodnjih 20% prebivalstva. Kljub temu pa se nisem slisal, da bi kje drugje imeli tolika za povedati cez tiste, ki tako ali drugace odstopajo od povprecja ne glede na sfero zivljenja.
Mnoge zmoti, da vedno znova ponavljam, da je vecina ljudi navadnih ovc, ki sledijo EPP s katerim jih druzba ze celo zivljenje programira. Mnoge zmoti, da se moja prepricanja ne ujemajo s prepricanji vecine. Kaj zmoti… Prepricani so, da nisem normalen, da je z mano nekaj narobe, lol. Po slovensko pa je taksnega ja nujno spraviti v red ali vsaj utisati. Tako pac razmislja povprecen Slovenec. Miha Mazzini pa je eden redkih, ki o tej posebnosti Slovenstva ze dolga leta javno govori.
Ja, jaz sem drugacen. Hvala bogu! Ce bi bil tak kot vecina, bi bil moj domet domet vecine. Nestrinjanje velike vecine z mojimi pogledi mi kvecjemu potrjuje, da delam prav. Gre za znan princip iz sveta investiranja. In marsikateri predstavnik vecine, ki mi tukaj ze leta ignorantsko nasprotuje, bi si naredil uslugo, ce svojo glavo potegne iz lastne riti. Namrec, nikomur ne vsiljujem kako mora ziveti. Trdim pa, da vas sledenje mainstrem EPP ne bo dalec pripeljalo, oz. se bo slabo koncalo.
Dobr jutr Štunfka :),
Oprosti oba vzdevka sta mi simpatična Štunfka in Nogavičkaaa, tvoja izbira mi je še boljša…kot bi v crkljanju rekel punci… ok, da nadenem resnejši obraz.
Ja, saj zato pa sem ji rekel, naj ta gnoj od človeka skida iz svojega življenja, mogoče sem malo čudno napisal, v jezi človek na slovnico pozabi. Ker sem jezen, če se nekdo igra z dobrim in poštenim človekom.
Še tvoj post o pet let bi komentiral. Zate, ko imaš predvidevam urejene te stvari je pet let skupinskega življenja ravno pravi čas, da začneš resneje razmišljati o poroki čez pet let, vsaj taka je tudi moja filozofija.
Za primer, ki ga navaja oseba sem ženska, pa je pet let zelo veliko in je prav da se ji vklopi rdeči alarm. Ker predvidevam, da sta oba nekoliko starejša. Ona ima željo doživeti poroko, osebno ji veliko pomeni. In on je že “izkušen maček” , ki ve kaj pomeni skupno življenje, saj če jo citiram: je živel v izvenzakonski skupnosti z bivšo s katero ima otroke … ne poznam ga, zato mu bom morda naredil krivico, ampak z bivšo je kar dobro zavozil vezo, kdo pa je kriv, da sta šla takrat narazen… upam, da sem ženska ve, ker to je del mojega nasveta zanjo, da lahko veliko reši s pogovorom, opazovanjem, zdravim razmišljanjem in tudi ravnanjem, obnašanjem.
[/quote]
Si ji rekel ja, ampak nisi pa dobil njenega odgovora zakaj vztraja z njim?
V bistvu nimam urejenih stvari, ker nisem v vezi, vem pa, da če/ko, je zame pet let bistveno premalo za razmišljat o poroki. Kot tud sam praviš, mora bit obvezno še kar fajn dodatek let zraven 😉
Popravnega pri meni še ni bilo. Govoril sem bolj na splošno, kot zase. Če bi govoril zase, pa kot sem rekel, zgodilo se je enkrat in takrat mi je bilo jasno, da sem izgubil spoštovanje pri njej, ona pa pri meni, čemur je sledil konec. Na koncu presenetljivo miren. 🙂 Za naprej pa ne morem vedet, kaj bo in kako bi se odzval, saj se situacije spreminjajo, mi kot osebe pa tudi.
[/quote]
Verjamem, da se izgubi spoštovanje in tud dvomim, da je lahko taka veza še uspešna, ker maš pomoje skos tisti filing, kaj pa če..se bo ponovilo.
Poročena znanka je v takem šmornu. Tri leta po poroki jo je mož prevaro, kao zgodlo se je in od takrat dalje je vedno, ko gre on sam ven ali pa če zamuja, ona ful živčna. To njeno sekiranje s kom je, kaj dela, itd. traja že nekje leto pa pol. Zame to ni lajf, pač pa eno veliko trpljenje.
Bivša je pisala seznam povabljencev na najino poroko komaj 1,5 meseca po začetku zveze. Naslednji dan sem dobil sms, da ji nekaj ni všeč. Kmalu zatem ji to in ono ni bilo všeč…
[/quote]
Zakaj ga preprosto ne vprašaš, pa tud če se začne izmikat vztrajaj, ker ti izgovori, da ni pravi cajt je kar nekaj, naj pove kot je, saj sta dost stara, da se odkrito pomenita. Zna bit, da mu pač ni do poroke.
Srečno 😉
Nestrinjanje z drugimi ti potrjuje, da delaš prav? Saj nisi resen. Kaj živiš samo na forumu ali je tvoje življenje tudi tam zunaj? Ker, če je tam zunaj, bi ti izkušnje zunaj morale potrjevati, da delaš prav, ne pa kar ljudje menijo na forumu.
V tem grmu menda tiči zajec. So pisci na forumih in podobnih straneh večinoma osamljeni ljudje, ki sem jim v reali nič ne dogaja in potem iščejo družbo, četudi v virtuali.
V bistvu nimam urejenih stvari, ker nisem v vezi, vem pa, da če/ko, je zame pet let bistveno premalo za razmišljat o poroki. Kot tud sam praviš, mora bit obvezno še kar fajn dodatek let zraven 😉
[/quote]
5 let mora biti za prek glave dovolj. Drugo je, če moraš tako dolgo čakati na določene potrditve in dvome, da se preženejo. Bi rekel, da z leti in izkušnjami človek veliko hitreje oceni, ali živi s ta pravim ali ne. Res pa je, da morata priti ta prava dva skupaj, kar pa ponavadi pokaže šele čas.
Zakaj ga preprosto ne vprašaš, pa tud če se začne izmikat vztrajaj, ker ti izgovori, da ni pravi cajt je kar nekaj, naj pove kot je, saj sta dost stara, da se odkrito pomenita. Zna bit, da mu pač ni do poroke.
Srečno 😉
[/quote]
Njemu ni do poroke, njej pa ni, da to sliši. In tako se vleče in izgublja čas.
[/quote]
Ustna komunikacija je super, ampak včasih preprosto ne slišimo, in nato zvok izgine, pisano besedo pa lahko preberemo večkrat.
Mislim, da si kar fajn ženska in si zaslužiš v redu moškega, kar kot praviš tudi imaš.
Veš, da na silo bi od njega dobila mogoče tudi polzlagan odgovor, v njegovih očeh pa bi zgubila spoštovanje do tebe. Ja tvoj moški ima verjetno nek ponos v sebi, verjetno pa tudi kakšno čustveno blokado “prikolico” od prej, le ugibam…želim vama srečo
[/quote]
Urejenost sem mislil na razmišljanje, pospravljenost tvojega podstrešja, ga redno pometaš 🙂
Veš, da leta prinesejo izkušnje, globino spoznavanja nekoga, skupno dozorevanje in tudi skupne dogodivščine, to so sladki piškotki, ki si jih sebi napečeš za slabše dni.
Zakaj sodelavka vztraja pa vem, mi je tudi sama potrdila med pogovorom – vse, kar se pogovarjam z nekom, pa tudi ne morem naprej pošimfat, alora ka bo dž 🙂
Vztraja zaradi slabih razlogov. Otroka – ampak sta oba že kar pošteno odrasli osebi čez 25 let; navada – kakšna navada, če pa te ne zna pocrkljati. Denar, vem da je sposobna se sama preživeti. Nisem več lepa- ja si že starejša, ampak njene oči, njen nasmeh, tako mladosten, kadar se sprosti… resnično ni dala pametnega razloga. Danes sva se srečala, mi je pomežiknila in rekla, da premišljuje o tem, kar sem rekel. Pa ne o meni, da ne bo pomote, name gleda kot na svojega sina, mogoče se mi pa zato zaupa, no itak se moram skoz enega terapevta iti, bom spremenil svojo poslovno vizitko 🙂
V tem grmu menda tiči zajec. So pisci na forumih in podobnih straneh večinoma osamljeni ljudje, ki sem jim v reali nič ne dogaja in potem iščejo družbo, četudi v virtuali.
[/quote]
Pisci na formih so razno razni ljudje, brez te barvitosti bi se lahko pogovarjali kar bitnem dvojiškem jeziku, ker bi to pomenilo da smo roboti.
Da vas še malo dražim in vam razkrijem ščepec DXYjevih skrivnosti, vsaj kot ga berem jaz 🙂
On je ponosen, da je drugačen, ker ve, da osamljeni svetilnik sredi valov reši več ladij, kot čeri skrite pod gladino povprečnosti gladine.
Bivša je pisala seznam povabljencev na najino poroko komaj 1,5 meseca po začetku zveze. Naslednji dan sem dobil sms, da ji nekaj ni všeč. Kmalu zatem ji to in ono ni bilo všeč…
[/quote]
Mojo izjavo vzemi z veliko mero humorja. Ali si ti pedofil, da boš poročil punčko?
Pa se skriva resen problem v tvojem postu. Je eden od razlogov nastanka MGTOW, vedno več je odraslih oseb, ki pa imajo razvojno stopnjo razmišljanja otroka, tako moški, kot ženske. PeterPanovsko nočejo odrasti, ampak želijo pa si vse pravice in ugodnosti sveta odraslih, tudi poroke.
Tudi zato je poroka s tako osebo neumna poteza.
Leto dni zatem, ko sva se razšla se je poročila. Sumim da je v času, ko sva bila skupaj spoznala še nekoga in se ogrela zanj. Od tedaj je menda nad mano izvajala teste, da bi se odločila za enega.
Mgtow temu reče shit test, govoriš pa tudi o prikritem monkey branching
https://www.youtube.com/user/EntrepreneursInCars/videos
Sandmana je mogoče zaradi malenkosti zakritega glasu na začetku težko poslušati.
Mogoče ti bo tak pristop boljši https://www.youtube.com/watch?v=ieAnQxkl4xk
Malo pomote .
https://www.youtube.com/watch?v=aQ1_aK8VdvU
Nestrinjanje z drugimi ti potrjuje, da delaš prav? Saj nisi resen. Kaj živiš samo na forumu ali je tvoje življenje tudi tam zunaj? Ker, če je tam zunaj, bi ti izkušnje zunaj morale potrjevati, da delaš prav, ne pa kar ljudje menijo na forumu.
[/quote]
Sploh me ne preseneca, da napisanega nisi sposoben razumeti. Ne nese ti tako dalec. Zato tudi zivis kot ovca. Vec enostavno nisi sposoben.
Danasnje zivljenje je odraz preteklega dela, miselnosti.
Jutrisnje zivljenje bo posledica danasnjega dela, miselnosti.
Dolgoletne izkusnje so me naucile, da manj ko je strinjanja okolice z mojo aktualno miselnostjo, boljsi jutri si lahko obetam.
Marko, ne trudi se razumeti, zate je to visja matematika. Ovcam je zivljenski cilj sledenje vecini.
Sploh me ne preseneca, da napisanega nisi sposoben razumeti. Ne nese ti tako dalec. Zato tudi zivis kot ovca. Vec enostavno nisi sposoben.
Danasnje zivljenje je odraz preteklega dela, miselnosti.
Jutrisnje zivljenje bo posledica danasnjega dela, miselnosti.
Dolgoletne izkusnje so me naucile, da manj ko je strinjanja okolice z mojo aktualno miselnostjo, boljsi jutri si lahko obetam.
Marko, ne trudi se razumeti, zate je to visja matematika. Ovcam je zivljenski cilj sledenje vecini.
[/quote]
Potem je bolje, da se ne strinjam s tabo, da se ti kaj slabega ne zgodi. Če imam tako močen vpliv. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.