Zakaj je umrl Marušič?
Včeraj se je forumu 24ur.com oglasil njegov brat – se je zahvalil za besede sožalja in par besed napisal o Andreju.
Če koga zanima, naj prebere – na strani 7.
http://24ur.com/novice/slovenija/umrl-psihiater-dr-andrej-marusic.html
Sem Dragan, Andrejev najstarejsi brat. Vsem v imenu druzine res hvala ze vse lepe in socutne besede. To nam in Andreju veliko pomeni. Najprej da ne bo nepotrebnih ugibanj in morebitnih netocnih podatkih o Andrejevi bolezni: Andrej je bil junija 2006 operiran zaradi raka na tankem crevesu. S tem v zvezi je prav da povem tudi kaj je v teh dveh letih Andreja najbolj bolelo. V njegovih tocnih besedah: zelim si samo, da bi me zdravili tako kompetentno kot sam zdravim bolnike ki prihajajo k meni v ambulanto. O podrobnostih zakaj je mislil, da tega ne pocnejo, v tem trenutku ni govoriti.
Andreja seveda najbolj pogresamo vsi njegovi bliznji. Zapusca nas s krasno a zal nedokoncano knjigo o zdravljenju depresije, ki jo je socasno pisal v anglescini in slovenscini in z mnogimi inovativnimi idejami in pristopi k zdravljenu depresije in raziskovanju samomorov. Potrudili se bomo da bo cimvec njegove zapuscine bilo na voljo za tiste, ki jim je bila namenjena. Andrej je eden tistih ljudi, ki nosijo v sebi toliko daru, brezkompromisnosti in neugnane energije, da jih ne morejo izraziti na enem samem podrocju. Zato znanost, klinicno psihiatricno delo in pomoc ljudem, predvsem pa glasba, ki jo je Andrej morda imel se najraje. Ves ta cas je za mesec junij nacrtoval koncert s predstavitvijo svojega CDja. Tudi zato bo njegov pogreb spremljala glasba iz tega CDja.
Sožalje Kari in vsem njegovim najbljižjim.
Hudo mi je, ker je moja hči sošolka od njegove hčerke Kare. Imam jo stalno v mislih. Sva se pogovarjali s hčerko, kako je bila vesela, da bo z očitom igrala na zaključni prireditvi, ki je bila maja v razredu. Je rekla, da je očka boljše in bo lahko z njo zaigral. Vendar se mu je stanje žal takrat poslabšalo.
Ja, take izjave, ali pa ona gor, da so ga angelčki hoteli zase, pa najbrž res zelo potolažijo žalujoče.
Jaz se sprašujem, kakšen je ta bog ali angel, da take svetle ljudi tako zgodaj vzame, pa taka praznina ostane za njimi v njegovih bližnjih… prej hudič ko bog ali angel je to zame… zakaj ne vzame posiljevalcev in morilcev?
Ja, take izjave, ali pa ona gor, da so ga angelčki hoteli zase, pa najbrž res zelo potolažijo žalujoče.
Jaz se sprašujem, kakšen je ta bog ali angel, da take svetle ljudi tako zgodaj vzame, pa taka praznina ostane za njimi v njegovih bližnjih… prej hudič ko bog ali angel je to zame… zakaj ne vzame posiljevalcev in morilcev?[/quote]
Ja, se podpišem!!!
Sožalje svojcem in vsem tistim, ki so ga imeli radi!
Zelo lepo MV povedano.
In da, nekateri najdemo uteho v takšnih mislih. Kajti bolezen, nesreče, smrt, rojstvo, žalost, sreča, vse to so sestavine življenja. Ne moreš jemati samo tega, kar ti je po godu, ko pa je hudo, pa klicati v nebo, zakaj.
Kar se rodi, mora umreti. Tako pač je. Vprašanja zakaj je tako, zakaj je krivica, prinašajo še manj tolažbe, pač pa zagrenjenost.
Ojej, ojej, kako kruto.
Imam težave s psiho in že sam govor dr. Marušiča mi je pomagal da sem prebrodila najhuje. Bil je terapija za mojo in še marsikatero dušo.
Prosim naj nekdo nadaljuje njegovo poslanstvo in delo, ki ga žal ni dokončal, ker ne vem kako bomo mi, ki imamo psihične težave preživeli brez tega enkratnega človeka.
Močno Vas bomo pogrešali, spoštovani dr. Andrej Marušič!!!(((((
Slava takim ljudem kot ste bili Vi, počivajte v miru.