zakaj je vegeta tk popularna?
Mogoče zaradi mononatrijev glutaminata
https://www.spar.si/online/vegeta-podravka-250g/p/42363
https://www.dnevnik.si/1042201906
Ej sam res, zakaj nas tako nategujejo s to Hrvaško mitologijo, da so oni izumili mononatrijev glutaminat, če so ga pa 100 let nazaj odkrili Japonci?
In zakaj nekateri to še naprej citirate?
https://www.google.com/search?q=msg+origin&rlz=1C1CHBD_enSI852SI852&oq=msg+origin&aqs=chrome..69i57j0j0i22i30l5j0i10i22i30.2878j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Vegeta je bila zelo moderna pred 40., 50. leti. Takrat, se spomnim, so jo kupovali vsi, prodajali pa so jo v takih majhnih kozičkah. Mislim, da se vegeta uporablja dosti manj kot nekoč. No, jaz nisem bogve kakšna kuharica, pa si občasno malo pomagam z vegeto, dam jo v juho ali mineštro, da malo izboljša okus.
Prave MONE pa vegete ne uporabljajo. Kuhajo vse BIO in EKO z zelenjavo,ki jo pridelajo same ali kupijo lokalno. Njihova hrana je brezhibna in zelo okusna. Predvsem pa strašansko ZDRAVA.
Samo se čudim potem, kako da v trgovini prodajo toliko govejih in zelenjavnih kock, toliko vegete, juh v vrečki, toliko že pred pripravljene hrane, konzerv, krompirja v prahu in zmrznjenega krompirja, že pripravljenih spaniranih koščkov mesa, čipsov, smokija, arašidov, sladic, itd…
Vegeta je tako kot je rekel predhodnik, svetovno znana že več desetletij. In naj povem, da jo že več desetletij uporabljam v kuhariji. Raka imam pa zaenkrat samo v denarnici. Hvala Bogu. Zakaj je pa ni izumil kakšnem Martin Krpan. Roko na srce. Hrvati so mojstri za razliko od nas Slovencev. Nas je sama hudobija in favsija. Nismo sposobni se toliko ne, da bi obdržali blagovno znamko vina Teran. Sami nesposobneži.
Zlicka ali dve vegete ni nic sparovno!
Poskusi zmanjsat vegeto in dodat druge zacimbe ali pa sploh nic, le malo soli, ce kuhas samo eno ali dve sestavini, bos videla, da imajo tudi zivila vsako svoj edinstven okus.
[/quote]
A ti veš, kake so kavne žličke? To niso male žličke, ampak take male kot jih priložijo v kafiču. Ti kuhaj pa po svoje.
Vegeta je kancerogena pa cesen v prahu.
Olivno olje segreto, pa kuhanje na indukciji, to baje da se celo hrani daje vonj . Svinjina je skodljiva, rdece meso tudi, zelenjava je polna pesticidov, maslo masi zile , jajca povzrocajo holesterol, jabolni sok povzroca zolcne kamne…
Mehcalci so strupeni, pralni prasek povzroca vnetja, cistila in kemikalije nas zastrupljajo…
Zrak ima skodljive pm10 delce.
Pa se in se in se….
Vse skoduje, vse je strupeno…… na za povrh pa se corona v aerosolih…
Najboljs da grem v ponedeljk zjutrej takoj crke izbrat za na nagrobnik..