Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zakaj je vegeta tk popularna?

zakaj je vegeta tk popularna?

nona pravi da je vegeta za tiste, ki ne znajo kuhat.

Ma tvoja nona je faca. Jaz jo dam celo na rama margarino s kruhom. in to tako jem.

Jaz tudi ne razumem. Meni je ogabna. Že ko jo zavoham mi želodec zasuka.
Margarina+vegeta je pa pomoje nekaj najbolj ogabnega kar si lahko zamislim. Resno to ješ? Kar solzne oči sem dobila :).

Vegeta vssko jed izboljsa. Pa naj stare mame precejo karkoli . Teta Vegeta je svetovno znana.

Mogoče zaradi mononatrijev glutaminata
https://www.spar.si/online/vegeta-podravka-250g/p/42363
https://www.dnevnik.si/1042201906

Zato ker en folk nima glih okusa.

Ej sam res, zakaj nas tako nategujejo s to Hrvaško mitologijo, da so oni izumili mononatrijev glutaminat, če so ga pa 100 let nazaj odkrili Japonci?

In zakaj nekateri to še naprej citirate?

https://www.google.com/search?q=msg+origin&rlz=1C1CHBD_enSI852SI852&oq=msg+origin&aqs=chrome..69i57j0j0i22i30l5j0i10i22i30.2878j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Sem videla cloveka, ki jo je dal v spagete. Nic omake, samo kuhani spageti, malo olja in vegete. Ne predstavljam si zakaj bi kdo to jedel, ampak vsakemu svoje.
Jaz je niti ne uporabljam, niti ne maram. Ce ze, bi si mogoce raje naredila svojo.

Spet jokate.
Uuuuu vsem je gravz.
V gostilni pa vse pozrete.
Mrsite

Vegeta povzroca raka, ce se ne veste. MONE!

Vegeta je bila zelo moderna pred 40., 50. leti. Takrat, se spomnim, so jo kupovali vsi, prodajali pa so jo v takih majhnih kozičkah. Mislim, da se vegeta uporablja dosti manj kot nekoč. No, jaz nisem bogve kakšna kuharica, pa si občasno malo pomagam z vegeto, dam jo v juho ali mineštro, da malo izboljša okus.
Prave MONE pa vegete ne uporabljajo. Kuhajo vse BIO in EKO z zelenjavo,ki jo pridelajo same ali kupijo lokalno. Njihova hrana je brezhibna in zelo okusna. Predvsem pa strašansko ZDRAVA.
Samo se čudim potem, kako da v trgovini prodajo toliko govejih in zelenjavnih kock, toliko vegete, juh v vrečki, toliko že pred pripravljene hrane, konzerv, krompirja v prahu in zmrznjenega krompirja, že pripravljenih spaniranih koščkov mesa, čipsov, smokija, arašidov, sladic, itd…

Vegeta je tako kot je rekel predhodnik, svetovno znana že več desetletij. In naj povem, da jo že več desetletij uporabljam v kuhariji. Raka imam pa zaenkrat samo v denarnici. Hvala Bogu. Zakaj je pa ni izumil kakšnem Martin Krpan. Roko na srce. Hrvati so mojstri za razliko od nas Slovencev. Nas je sama hudobija in favsija. Nismo sposobni se toliko ne, da bi obdržali blagovno znamko vina Teran. Sami nesposobneži.

To ni še nič. Pazi … Sem jedla v gostilni, kjer so vegeto posipali na zeleno solato.
Seveda nikoli več.

Vegeta, cedevita in Bajadera. To do hrvaski artikli svetovnega formata. Vegeta je dodatek jedem in ne zamenjava za kaksno jed. Pred leti je bila zelo znamenita reklama : i na kraju jos jedna zlica Vegete. Izumiteljico so pa res klicali Teta Vegeta.

Kupim kilsko vegeto in jo imam za približno eno leto. Doziram na tiste male kavne žličke. Zelenjavne omake in juhe so brez vegete čisto brez okusa. Pri nas ni treba veliko, kavna žlička ali dve sta dovolj, toliko da poudari okus hrani. Dodajam jo šparovno, mora pa biti.

Zlicka ali dve vegete ni nic sparovno!
Poskusi zmanjsat vegeto in dodat druge zacimbe ali pa sploh nic, le malo soli, ce kuhas samo eno ali dve sestavini, bos videla, da imajo tudi zivila vsako svoj edinstven okus.

Zlicka ali dve vegete ni nic sparovno!
Poskusi zmanjsat vegeto in dodat druge zacimbe ali pa sploh nic, le malo soli, ce kuhas samo eno ali dve sestavini, bos videla, da imajo tudi zivila vsako svoj edinstven okus.
[/quote]
A ti veš, kake so kavne žličke? To niso male žličke, ampak take male kot jih priložijo v kafiču. Ti kuhaj pa po svoje.

Vageto pljuvajo vsi, ki brez 15 različnih začimb ne znajo niti zrezka spečti!

Zakaj je WV tako popularen?

ASHOLE. Ti si šele en cepec.

Z otroci je vegeta sla. Se pravi ze 20 let cist dobro zivimo brez. Celo moja mami, ki jo je prej skoz uporabljala. Vegeta prikrije tisti pravi okus hrane, se pravi je na koncu vse enega in istega (pretirano mocnega in slanega) okusa. Ce je to zdravo, pa vsak zase presodi.

Ko so pred 25 ali 30 leti študenti delali raziskovalno nalogo na temo prehranskih dodatkov, so ugotovili, da je Vegeta precej kancerogena.
V moji kuhinji ni prostora za Vegeto.

Vegeta je kancerogena pa cesen v prahu.
Olivno olje segreto, pa kuhanje na indukciji, to baje da se celo hrani daje vonj 😄 . Svinjina je skodljiva, rdece meso tudi, zelenjava je polna pesticidov, maslo masi zile , jajca povzrocajo holesterol, jabolni sok povzroca zolcne kamne…
Mehcalci so strupeni, pralni prasek povzroca vnetja, cistila in kemikalije nas zastrupljajo…
Zrak ima skodljive pm10 delce.
Pa se in se in se….
Vse skoduje, vse je strupeno…… na za povrh pa se corona v aerosolih…☠☠

Najboljs da grem v ponedeljk zjutrej takoj crke izbrat za na nagrobnik🤣🤣..

Važno da brezvegetne mone pokupijo vso sra nje v salamah, sirih, bombonih, čokoladah, pa skutah, pa namazih, …

https://youtu.be/KDwig0wqNy0

New Report

Close