Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj me je groza decembra

Zakaj me je groza decembra

ne vem koliko so stari tvoji otroci, ampak vseeno bom napisala kako lahko praznujete god :
kot naši dedki in babice. Na večer pred godom se je zbrala druščina oz. lahko tudi samo eden in se gre pod okno zapet godovne pesmi (otrokom lahko otroške) in poleg se ropota s pokrovkami, s kuhalnico, igra na orglice, skratka da je veselo. Nato jih povabiš na en kozarček, oni pa godovniku prinesejo kaj malega: sadje, čokoladico, kinder jajček.

Jaz sploh nisem poznala tega običaja, pa se je letos ob godu hčerke tega domislila njena krstna botrica in je prišla s svojimi hčerami na vrata pet. Ti povem, da je bilo zanimivo bolj kot vsako darilo (še sedaj ve, pa je pol leta od takrat).
Stara je 3,5 let.

Katja živjo :))

Imate še zasedene vse vikende al se bo zdaj že našla kakšna luknja, da se lahko odpravimo kam na potem?

Temu se reče sladke skrbi… Mogoče je pa čas, da se začnete pogovarjati o tem, kako nekateri nimajo nič, dejansko tudi v Sloveniji živijo starši, ki svojim otrokom ne bodo mogli kupiti ničesar. Če tvoje otroke drugi zasipajo z darili, ti gladko nakaži 50.000 sit kakšni dobrodelni organizaciji, da bodo lahko kupili kakšno nujno potrebno stvar manj srečnim okoli vas. Punci pa naj naredita ožji izbor in kakšno igračo poklonita za Karitas ali Rdeči križ.

Punce, hvala, hvala, hvala, res ste mi dale veliko za misliti, tako tiste prijazne, kot tiste malo manj. Moram povedat, da nikakor nismo ena presrana družina, ko berem tukaj po forumu imate mnogi, mnogi veliko več od nas (tudi nekateri gornji, ki ste me (nas) “okrcali”. Saj nisem govorila o vrednosti daril, pač pa o količini in hkrati tudi o količini praznovanj. Lani se spomnim, da je bila starejša hčerka (takrat je bila stara 4 leta) do božiča že čisto apatična do vsega, komaj je še kakšno stvar registrirala, tudi lutkovne predstave so ji šle že malo na živce, od raznih čokoladnih Miklavžev, Božičkov ipd. pa je že vsem šlo na … Moj sklep je približno takle:

– včeraj smo napisale pismo svetim trem možem: kot je ena svetovala, sem ju usmerjala (in celo uspela navdušiti), da smo napisale predvsem tisto kar potrebujeta, pa kopanje, ipd., kot ste svetovale nekatere. Pismo bom uporabila za naju in sorodnike
– za obdarovanje Miklavža bom sorodnike prosila, naj bo le suho ali sveže sadje. Če bodo upoštevali – ne vem, vem pa to, da bo tašča grozno razočarana (jaz pa se bom potrudila, da to ne bo moj problem…)
– rojstna dneva bomo združili v enega, sredi meseca, upam da nama bo uspelo ljudi prepričati, naj raje skupaj kupijo kakšno večjo stvar, kot miljon drobnih bedarij
– godove bomo praznovali brez daril, mogoče s pesmijo, kot je predlagala ena ali pa kam po njuni izbiri
– ena sindikalna zabava ostane (s kakšno željeno igračo), drugo pa bomo prešpricali (denar pa porabili za potrebno)
– darilo domačega Božička bo kopanje na morju v toplicah
– darilo domačega Dedka Mraza pa bo packanje in peka kakšnega kruha ali piškotov (skupaj z otroci)

In ja, ne samo moji, tudi drugi (večina) otrok bi bila razočarana, če bi za darilo od dedka Mraza dobili posteljnino.. Ampak jaz sem svoji zdaj prepričala kako je to nobel darilo in je v pismu.

Za vse tiste, ki ste nas popljuvale pa še to: vse stvari, ki jih ne potrebujemo več in so še uporabne, podarjamo ljudem, ki rabijo. Vsak mesec damo nekaj denarja družini, kjer je stiska. In vsak večer molimo angelčka tudi za tiste, ki niso tako srečni kot smo mi.

Lep dan in prijazen pozdrav,

M.

P.S. Ko sem napisala, da mi je hudo, ker se forumovskega Dedka Mraza ne moremo udeležiti, sem mislila na to, da se jaz decemberskih praznovanj ne veselim tako kot ve, pa da je tukaj toliko ljudi, ki bi jih želela spoznati ali vsaj videti, kako izgledajo “in life”, ampak zaradi znanih vzrokov tja ne moremo…

M.

Nevem , verjetno si opazila v Leclercovem katalogu otroško klasično kitaro za 4790,00 sit, meni se zdi kar čist taprava. Velikost 75 cm.

Samo za info. LP

Tudi jaz bi z veseljem pomagala za kakšno iskrico v očkah vaših otrok!
Moj mail je v nicku!
Lp, Mateja

Tudi pri nas bi se našla kaj, kar moj nadobudnež ne bo pogrešal in do rade volje podaril tistim, ki jim bo darilce prineslo smeh na obraz. Zato me zanima kaj o otrocih.
Moj mail je v nicku.

LP Manja

Misy-sem v tvoji koži-tudi jaz bi rada spoznala forumovske punce—daril pa rojst. dnevov je pa tudi pri nas v dec. več kot dovolj…

Ne, v leclerku nisem gledala, smo pa obtekli kup drugih trgovin in nobena od teh kitar, ki stanejo okoli 5.000 SIT, se ne da uglasit. Izgleda kot ta prava, ampak strun se ne da uglasit. In ker ati “raztura”, je malo pikolovski, da si ne bo mulo “posluha skvaril”. Če bi bilo po moje, je itak še kakšno leto ne bi dobil! Ampak ker trpi zdaj pač atijeva kitara, nimam “glasovalne pravice” 🙁

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Pri nas je v decembru in januarju pet rojstnih dni – in smo pet članska družina. Zelo, zelo te razumem…

1Missy* …. predlagam ti da vsaj polovico denarja, ki bi ga sicer namenili darilom za obe deklici vlagožite v slovenske sklade … kot nekakšno varčevanje za čas njunega šolanja na fakulteti itd. …. in da o tej nameri obvestite tudi babice, tete, skratka vse, ki ju zalagajo s preveč darili da naj namesto tega raje kupujejo v njuno korist VEP skladov 🙂 …. sicer ni za pričakovat da bo upad daril po količini naletel na razumevanje na strani otrok vendar včasoma bosta razumeli …. ne moreš vedeti kakšni bodo stroški šolanja otroka za toliko let vnaprej – morda bo takrat ves ta denar prišel dosti bolj prav kot poplava daril zdaj …. se ti ne zdi?

Lp

New Report

Close