Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zakaj mi je moj upravnik

zakaj mi je moj upravnik

Zakaj mi je moj upravnik začel zaračunavati stroške direktne bremenitve?

Namesto, da bi bilo bančno poslovanje vedno hitrejše, cenejše in enostavnejše se vsi vanj vpleteni trudijo ravno za nasprotno.

Banka mi počasneje, z zamikom in dražje izvaja moja plačila, različni dobavitelji od mene po novem pri direktni bremenitvi zahtevajo dvojno papirologijo, upravnik mi je začel zaračunavati dodatne stroške.

V čem je fora? Saj je vedno več brezposelnih? Kdo se redi na moj račun?

Ali se ti ne zdi, da bi bilo najprej najpametneje za vzrok vprašati svojega upravnika in šele nato poizkati deset nasprotujočih si odgovorov na forumu?

Stroške direknih bremenitev so istočasno z uvedbo novega plačilnega prometa banke elegantno prenesle na podjetja. To so verjetno stroški, ki ti jih upravnik sedaj zaračunava. In je popolnoma jasno, da tega ne more kriti iz naslova postavljene cene upravljanja.

Kar tako iz čistega miru pa ti tudi upravnik tega ne sme kar zaračunati. Zadeva mora biti na nek način predvidena v določilih pogodbe o upravljanju, priložena kot splošni aneks k tej pogodbi, ali pa kot individualni aneks sklenjen med teboj in upravnikom.

Veliko podjetij je ravno zaradi enormnih stroškov teh bremenitev in vsega kar s seboj prinesejo, opustila plačevanje na način direktnih bremenitev.

V veljavi pa ponekod delno še ostajajo “ročni trajniki”. Cena obdelave posameznega plačilnega naloga pa je okoli 3,00€ in več. Za dve položnici (obratovalni stroški in vplačilo v RS) torej namanj 6,00€ mesečno.

upravljanje objektov Mag dom,
Gorazd

hja to je pa prinesla ta sprememba poslovanja preko SEPA. res ne razumem čemu je na davčni št. napisano dvačna tanost, ko pa jo že vsak zahteva. ko si pri banki urejal direktno bremenitev, je davčno imela le banka, in še za vse si jo lahko uredil na enem mestu, zdaj pa moraš za vsako piz…. posebej urejat, posbeej pošiljat dobavitelju in vsak hoče tvojo davčno št.
men s evedno bolj zdi, da direktna bremenitev je bančna storitev ne pa storitev Elektra, plinarne, RTV-ja….. zato pa je tako, kot je, ko kovač sodi še vs edruga ne le kopit. ko bi vis bili radi univerzalni za vse, samo da se služi

New Report

Close