Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zakaj moj pomivalni stroj tako slabo pere?

zakaj moj pomivalni stroj tako slabo pere?

Zadnje čase se dogaja, da posoda ni več lepa in da jo moram oprati na roke. Kaj bi lahko bil vzrok? Uporabljam le Calgonitove tabletke, drugega ne.

Premočno doziranje!!!

Tabletko prežagaj na pol, ukini sol in sijaj.
Poskusi, presenečena boš. Jaz sem bila….

Preveri kako se vrti spodnja vetrnica. Candy je glede tega malce občutljiv!
Ponavadi se zdrsa plastično vodilo oz. skoči iz svoje lege pol pa riba!
Lahko so zamašene šobe na vetrnici! Napiši kaj več!
lp

Poglej vetrnice in šobe na njih. Ter približno na pol leta operi PS s sredstvom za pranje.

O, punce, hvala. Pregledala sem šobe. Kar nekaj je bilo zamašenih. Upam, da je bilo to to.

Čao!

mrbit je filter umazan in zapackan?

Pred leti smo imeli takšen problem, odpravil ga je šele serviser. V nekakšnega polža (pod filtrom) je potegnilo slamico, ki sta jo naši nadobudnici dali prat. Zadeva ni bila vidna, serviser je pa takoj posumil, da je kaj tam obtičalo.

Kako pa se pregleda šobe in kje in kaj so to šobe. Imam tudi Candy in podobno težavo.
Hvala za nasvete (za telebane seveda, ker se nič ne spoznam na to).

Šobe so na vetrnici- luknjice iz katerih šprica voda! Preveri če se prosto vrtijo- morajo biti ohlapne!

zamašen odtok
manjka sol
manka tekočina za lesk

vem da propagirajo da če uporabljaš tabele (več fazne), ne rabiš soli in tekočine za lesk. vendar sol rabiš, to ti bo povedal vsak serviser, ker se stvari dogajajo spodaj in ne le v bobnu, sama pa sem ugotovila da rabim tudi tekočino za lesk 8imam gorenjev stroj).

poskusi pa tudi sprati stroj, z tisto tekočino v stekleničkah za vzdrževanje stroja. aja pa očisti filter, mogoče je zamašen.

jaz imam speljan odtok v odtok za pomivalno korito. občasno vlijem v odtok korita cevosan ali pa kaj podobnega da se sperejo.

New Report

Close