Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj moški ki jih je sama mišica, ne zmorejo fizičnega dela

Zakaj moški ki jih je sama mišica, ne zmorejo fizičnega dela

Zakaj moški , ki so drugače zelo športno aktivni, sama mišica jih je, ne zmorejo fizično delati? Imeli smo eno delovno akcijo pri prenovi hiše, prišlo je par prijateljev in vsi ti športniki so bili takoj zadihani. Ostali moški, ki ne hodijo v fitnes, so pa delali z lahkoto. Zakaj to?

To ni tako nenavadno. Za večino življenjskih aktivnosti je bistvena aerobna vzdržljivost, fitneserji pa trenirajo v anaerobnem območju, kar sicer izdela mišice, ni pa tako zelo funkcionalno.

Fitneserji pac ne delajo na kondiciji vecina. Najboljsa vadba je kardio+ za moc. Kombinacija.

instagramuše , važen je izgled , ne rezultat

Zakaj moški , ki so drugače zelo športno aktivni, sama mišica jih je, ne zmorejo fizično delati? Imeli smo eno delovno akcijo pri prenovi hiše, prišlo je par prijateljev in vsi ti športniki so bili takoj zadihani. Ostali moški, ki ne hodijo v fitnes, so pa delali z lahkoto. Zakaj to?

Zato ker so prejšnji dan dvigovali po 100 kil v fitnesu, zdaj majo pa musklfiber, ostali so pa medtem ležali na kavču. Poleg tega so ostali tem tipom fovš mišic, potem se pa hočejo dokazat, češ jaz mišic ne rabim, pa lahko delam ko norc

Drug dan pa so teli brezmišični zavistneži celi sključeni in puklasti kot kak Janša, finteserji pa naslednji dan normalno, okoli hodijo kot pavi in spet dvigujejo po 100+ kil na fitnesu. Ker mišice so zelo dobre za držo in preprečevanje poškodb.

Eno je dvigovanje bremen  v fitnesu pod idealnimi pogoji vsaka naprava ima tudi idealne mere in ročaje kje prijeti . Skratka vse idealno preračunano in pod nadzorom . Na gradbišču pa ni nič idealnega večina dvigovanja in ostalih premikov se zgodi na neprimeren način pod neprimernimi koti z orodjem takim ali drugačnim , ki tudi ne nudi idealnega prijema. Pred 30 leti sem imel 65 kg domov sem pripeljal cement ravno se je vlil dež in sem komot pod vsako pazduho nesel vrečo , ki je takrat tehtala še 50 in ne 25 kg kot danes . Popoldne pa na šiht 8 ur fizičnega dela in še delo na kmetiji vsak dan . Verjetno marsikdo ne bo razumel , da kdor je vajen delati od malega vsak dan je lahko bolj utrjen in vzdržljiv kot nek nabildani napihnjenec . To smo pa pridni delovni kmečki fantje .

Ker so večinoma narcisi, brez delovnih navad.

Hodim 3-4x na teden v fitnes, vikendi so pa rezervirani za v gore. Če je bila kakšna delovna akcija so mladci še nekaj dni potem hodili kot robotki tako, da ni potrebno posploševati. Sem pa 50+. Seveda je zelo odvisno ali so prišli pomagat blokarji ali fantje kateri  tudi sami kaj naredijo in so vajeni prijeti za delo.

Eno je dvigovanje bremen  v fitnesu pod idealnimi pogoji vsaka naprava ima tudi idealne mere in ročaje kje prijeti . Skratka vse idealno preračunano in pod nadzorom .Na gradbišču pa ni nič idealnega večina dvigovanja in ostalih premikov se zgodi na neprimeren način pod neprimernimi koti z orodjem takim ali drugačnim , ki tudi ne nudi idealnega prijema. Pred 30 leti sem imel 65 kg domov sem pripeljal cement ravno se je vlil dež in sem komot pod vsako pazduho nesel vrečo , ki je takrat tehtala še 50 in ne 25 kg kot danes .

To drži, zato pa so kmetje celi upognjeni in nezbalansirani, ker delajo ene in iste nezdrave gibe, sploh se pa precenjujejo 100 na uro, pol pa urgence zasedajo. danes si napol invalid, ki sanjaš, kako je bilo pred 30 leti.

instagramuše , važen je izgled , ne rezultat

Pri izgledu je rezultat, da tvoja žena postane mokra, ko vidi mene in jo lahko kresnem, če jo hočem, pri tebi jo pa glava boli. Ti si pa v boljšem odnosu s kravo Pikico, ki te občuduje, ker ji 2 bali sena privlečeš kot pravi superman.

Vsakemu svoje.

To so amaterji, ki v fitnes hodijo zaradi lepega.

Fitnesarji niso nikoli imeli kondicije. To je samo zunanja slika. Kondicije NIČ. To je isto, kot da daš na staro plesnivo hišo fasado. To je samo maska

Ženske, da ne boste mislile, da imajo  moški, ki hodijo v fitnes kondicijo v postelji.  Doživela pri sebi 2 x.  Raje vzemi kmeta, ta zdrži maraton v postali.

Ve kar navalite na one preobilne, tisti so luč v temi…

Fitnesarji niso nikoli imeli kondicije. To je samo zunanja slika.

Zunanja slika je, da lahko človek dvigne 150 kg, ko prej 60 ni mogel? Kmetje ste res zarukani, še fizičnih zakonov ne priznavate, če ne gre lih za krave al pa gnoj 😀

Neki kmetje imajo hude komplekse, so se odločili na forumih dokazovat z besedami. To je še 1 rang nižje kot v telovadnici, veste.

Zakaj bi to, da lahko dvigneš 100 kg ali več bil sploh življenski dosežek, oz. za kaj bi to bilo dobro?

Samo hrbtenica je obremenjena po nepotrebnem.

Ker so jim mišice same po sebi namen. Saj niso švoh, samo kondicije nimajo nobene. Tudi v službi nimajo za burek, komaj tisto rit premikajo do avtomata za kofe. Ampak, naredijo pa vtis, pa čeprav le na kavč. Pa na sosedo  😀

Odgovor na objavo uporabnika
podrobna razlaga, 20.11.2024 ob 01:03

Zato ker so prejšnji dan dvigovali po 100 kil v fitnesu, zdaj majo pa musklfiber, ostali so pa medtem ležali na kavču. Poleg tega so ostali tem tipom fovš mišic, potem se pa hočejo dokazat, češ jaz mišic ne rabim, pa lahko delam ko norc

Drug dan pa so teli brezmišični zavistneži celi sključeni in puklasti kot kak Janša, finteserji pa naslednji dan normalno, okoli hodijo kot pavi in spet dvigujejo po 100+ kil na fitnesu. Ker mišice so zelo dobre za držo in preprečevanje poškodb.

Tole pa čisti nič ne drži. Fitnes moški nimajo nobene kondicije. Zmorejo le tiste naučene gibe, za praktična dela pa nula . Že prevečkrat sem to videl.

Vsi gibi so naučeni, samo kmečki gibi so samo za pol mišic,  pol si upognjen ko ena banana, čez leta se pa začnejo problemi s sklepi, hrbtenico, pri 60 letih invalid, vsak pozna par fizikalcev

fitneserski se pa osredotočajo na uravnoteženost in dobro držo

Prava kondicija se meri v letih, ne tistem, kolikokrat na dan premečeš 1 po en cigl.

Zakaj bi to, da lahko dvigneš 100 kg ali več bil sploh življenski dosežek, oz. za kaj bi to bilo dobro?

Samo hrbtenica je obremenjena po nepotrebnem.

Hrbtenica je preobremenjena, če nimaš mišic, drugače mišice prevzamejo delo in ščitijo sklepe. Zato pa je v fitnesu postopno zviševanje bremena, da se imajo mišice čas okepit, noben ne začne s 100 kg.

Razen kakega kmeta, pri njemu, če je predmet 100 kg, bo probal to dvignit, cel sključen in zvit, vmes si razjebal vse in se hvalil po monu, kako on lahko, ker mišice so za okras, za drugo pa ne, on dvigne z vampom pa deci šnopca pod kapo

za vzdržljivost pa se itak ve, kdo ma več. Suhceni fantiči ala Roglič, Pogačar, Prevc. Ste videli kdaj kakega mišičnjaka, da je rekorde postavljal v maratonu?

To kar vi delate po cel dan, to ne zahteva nobene moči, to si lahko suhce pripeljete, se bodo najbolje obnesli.

Zato, ker gre za različne zadeve.

Mišica – oz mišična vlakna – ki dajejo moč, niso ista kot tista, ki dajejo vzdržljivost. Tudi izgleda ne enako.

Res je sicer, da imamo vsi mešanico teh vlaken v mišicah, a če treniraš le en tip imaš potem tudi tak rezultat. Pametni na fitnesu trenirajo oboje in tako povečajo moč in vzdržljivost.

Pri teh pa trditev iz naslova teme ne drži.

New Report

Close