Zakaj moški ne marajo samostojnih žensk
Velikokrat slišim od moških, da je ženski mesto za štedilnikom. Izogibajo se izobraženih žensk s kariero. Zaganjajo se za manj izobraženimi trgovkami, frizerkami, kuharicami na minimalcu ali celo brezposelnimi. Privlačijo jih tradicionalne, podrejene in dolgočasne ženske.
Odbijajo jih pametne, finančno neodvisne ženske, ki razmišljajo s svojo glavo.
Zakaj??
Zato, ker vsi iščemo tisto, kar nas dopolnjuje. Kaj mi bo „moj klon“, saj nisem narcis.
O čem sprašuješ, o svojeglavkah, ali samostojnicah?
moj mož se mene ni nič branil, pa sem bila leto starejša od njega, z boljšo službo in boljšo plačo (takrat), lastnim stanovanjem….
cel kup moških je takih, ki so prav srečni s samostojnimi, pametnimi, neodvisnimi ženskami
imaš pa ženske, ki dobesedno iščejo takšne moške, ki jih nočejo, samo zato, da lahko spet same sebi potrdijo, da niso same krive za to, da so samske.
O čem sprašuješ, o svojeglavkah, ali samostojnicah?
[/quote]
Sprašujem se, zakaj moške privlačijo nerazgledane in dolgočasne ženske?
Ženske, ki niso v življenju nič dosegle, razen tega, da so rodile nekaj otrok.
To sploh ni res. Na srečo monovci niso ravno reprezentativni vzorec moških in je situacija v živo precej boljša. Moški ne marajo samo prepotentnih žensk, ki hočejo z glavo skozi zid tudi tam, kjer to ni treba, v čemer jim dam prav.
Je pa takih žensk približno tak odstotek (na srečo majhen) , kot šovinističnih dinozavrov.
[/quote]
Oprosti, ampak kaj je več od tega, da zenska rodi in skrbi skupaj z mozem za naraščaj?
Bojijo se jih, ker samostojnih in finančno neodvisnih žensk ne morejo dolgo vleči za nos.
Oprosti, ampak kaj je več od tega, da zenska rodi in skrbi skupaj z mozem za naraščaj?
[/quote]
Tudi ciganke so sposobne roditi otroke. Niso pa izobražene in samostojne.
Če bi bil narcis, bi te tvoj klon verjetno zelo motil. 😉
[/quote]
Good point. 🙂
[/quote]
Sem se že spraševal, zakaj si tako zagrenjena in očitno samska. No, s temle zapisom si vse pojasnila in povedal veliko o sebi.
Za začetek se spusti na realna tla, ne nosi se tako visoko, ker nimaš razloga za to.
Očitno ti še ni jasno, ampak razgledanost ni nujno pogojena z izobrazbo. Poznam kar nekaj ljudi z dokaj nizko ali povprečno izobrazbo, ki pa so precej bolj razgledani od visoko izobraženih. S svojim zapisom sicer kažeš, da tudi ti nisi najbolj razgledana… In kdo vraga si ti, da lahko sodiš kdo je dolgočasen? Ker si se ti tako odločila?
Kaj si pa tri v življenju takega dosegla? Imaš Nobelovo nagrado? Si odkrila zdravilo za rakava oboljenja? Morda nov planet?
Veš, končati neko fakulteto za upravo in imeti uradniško službo, ki jo sama imenuješ “zahtevna”, pač ni ne vem kak dosežek. Je spraviti kakega otroka na svet in ga vzgojiti v odgovornega odraslega bistveno večji dosežek.
[/quote]
O bog no, prejahaj se vendar že v 2019! Več od tega je, da je zaposlena, finančno neodvisna in samostojna, kar je takim kot ti itak nedoumljivo. Ti je tvoja gospodinja kdaj iskreno odgovorila na tvoje vprašanje? Pa ne mi zdej, da je kljub materinstvu lahko vse zgoraj našteto, to še vedno ne upraviči tvojega pričakovanja, da je v prvi vrsti mati z velikim m, kar je tvoja prioriteta in ne nujno njena.
Tudi ciganke so sposobne roditi otroke. Niso pa izobražene in samostojne.
[/quote]
Zeliš reči, da se ne ukvarjajo z abotnimi in nepomembnimi stvarmi? V smislu… bolj je nekaj bedasto, več nam je treba plačati, da se s tem ukvarjamo.
Če bi bil narcis, bi te tvoj klon verjetno zelo motil. 😉
[/quote]
Desiderius ni uspešen. Živi v najemu, po poklicu je pa vratar in varnostnik. 😅
Desiderius ni uspešen. Živi v najemu, po poklicu je pa vratar in varnostnik. 😅
[/quote]
Če v življenju počne kar ga veseli in izpolnjuje je zaradi mene lahko karkoli.
Sem se že spraševal, zakaj si tako zagrenjena in očitno samska. No, s temle zapisom si vse pojasnila in povedal veliko o sebi.
Za začetek se spusti na realna tla, ne nosi se tako visoko, ker nimaš razloga za to.
Očitno ti še ni jasno, ampak razgledanost ni nujno pogojena z izobrazbo. Poznam kar nekaj ljudi z dokaj nizko ali povprečno izobrazbo, ki pa so precej bolj razgledani od visoko izobraženih. S svojim zapisom sicer kažeš, da tudi ti nisi najbolj razgledana… In kdo vraga si ti, da lahko sodiš kdo je dolgočasen? Ker si se ti tako odločila?
Kaj si pa tri v življenju takega dosegla? Imaš Nobelovo nagrado? Si odkrila zdravilo za rakava oboljenja? Morda nov planet?
Veš, končati neko fakulteto za upravo in imeti uradniško službo, ki jo sama imenuješ “zahtevna”, pač ni ne vem kak dosežek. Je spraviti kakega otroka na svet in ga vzgojiti v odgovornega odraslega bistveno večji dosežek.
[/quote]
Jih je bolj malo vzgojenih v odgovorne odrasle osebe. Vsaka nova generacija je vse slabsa. Pa zelo malo je stabilnih družin, veliko več je primerov, ko ima nekdo otroke z več osebami. Varanje je pa itak nacionalen šport. Zato ne napadaj avtorice, razen če si vzgojil izjemno sposobnega, delovnega in empatičnega otroka. Ne pričakuj, da ti bodo drugi hvaležni, ker si nekoga spravil na svet in še to…neizobražena oseba ne more biti razgledana, razen če so bili zelo revni doma in si šolanja niso mogli privoščiti. Običajno pa so neizobražene osebe lene in nezainteresirane.
Dinozavrom zadostuje neuka “gospodinja” odvisna od njegove plače.
Finančno samostojne ženske z odgovornim delom se posvečamo bolj pomembnim rečem. Menjanje plenic in igranje služkinje je passe.
BRAVO!! še ena tukaj,ki misli isto! +1
mogoče je pa stvar v tem, da samostojne ženske zahtevajo, da je moški bolj uspešen od njih, da jih privlači.
če je ženska brezposelna, neizobražena, še vedno lahko dobi marsikaterega moškega. brezposeln in neizobražen moški je pa zelo težko privlačen ženski, ki ji v življenju gre bolje.
ženske so zahtevne, saj so one tiste, ki izbirajo. moških pa je strah zavrnitve, bojijo se da ne bojo dovolj dobri. zato se ob neuspešni ženski moški počutijo bolj sprejete in tudi take ženske bolj gledajo nanje kot uspešne.
No, tudi ženske nismo vse navdušene nad moškimi “s kariero”. Mi je všeč, da mož ne dela cele dneve in pol vikendov. Da veliko časa, ko je doma, posveti družini (in ne službenim telefonom). Samostojen – seveda je samostojen, a to ne pomeni, da občasno ne pokaže, da potrebuje tudi nas.
Mislim, da tudi veliko moških nima nič proti izobraženi ženski, ki misli s svojo glavo, da je še finančno samostojna pa jih itak prav zelo ne moti ;).
Verjamem pa, da si marsikdo želi tudi družino, skupno preživljanje časa, iti skupaj v gledališče, na izlet, pogledati dober film,.. in jim pač ni do nekoga, ki mu je kariera bistvo življenja. In to neprestano vsem okoli sebe dokazuje – ker ni “tradicionalna”.
Ne opažam veliko tega. Po moje zavisi od okolja, v katerem srečuješ takšne moške. Velika večina, kar jih poznam, pa sem bila do sedaj bolj v moških službenih okoljih, si kar želi vsaj približno sebi enakovredne partnerke. Ženske, ki znajo kombinirati kariero oziroma službene obveznosti in družinsko življenje. Kakšne naduvane karieristke, ki vidijo le svoj job, pa običajno res niso priljubljene in zanimive za resno partijo.
So pa seveda tudi nesigurni tipi, ki se čutijo ogrožene s strani normalno uspešnih žensk. Taki si pa res najdejo žensko, ki jo bodo v vseh pogledih nadvladovali. Ampak take zgrešit ni nobena škoda 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.