Zakaj moški ne marajo samostojnih žensk
Veš tale matematika se močno spremeni, ko ženske pomoči v gospodinjstvu (zaradi neznake ali znanke) ni več. 🙂 Potem izračuni niso več tako jasni, v izi in v prid moškim egom.
[/quote]
Sem zivel 12 let samsko zivljenje. Brez mama hotela. Zelo dobro vem, koliko je dela s trisobnim stanovanjem in vrtom. 😉
Samska ženska mora biti najbolj srečna, če misli slučajno, da ni res. Lepa ali grda, kaj ti pomaga, služba, otroci kuhna, tečen desc, vsi nihamo v razpoloženjih na čase, skrbiiiiii, uživat je treba life zase, vsem polagam na srce.
Sem slišala ja, od ene moje prijateljice, ki je študirala fiziko. Menda moški še vedno čisto ne verjamejo, da se ženska lahko nauči matematike in fizike, tudi če je boljša od njih.
Kaj šele logike 😨😨
Nemogoče.
[/quote]
Veš jaz sem se prav poglobila zakaj včasih pride do tega… gledam ko meni začne razlagati neko stvar… začne v prazgodovini pri eni čevljih od x osebe, potem nadaljuje in se vmes ne spomni kako je ime sorodniku od prijateljevega sorodnika, ko se končno na približno spomni priimka pozabi kaj je hotel povedati in vmes razmišlja kaj je že hote povedati… itak da ne poslušam in vmes gledam kot da mi razlaga jedrsko znanost in ne to, da je dobil žarnico za avto in jo je zmontiral. 🙂 🙂
Sem zivel 12 let samsko zivljenje. Brez mama hotela. Zelo dobro vem, koliko je dela s trisobnim stanovanjem in vrtom. 😉
[/quote]
P.S.: Za nameček še nepodedovanim.
[/quote]
Zamisli si v tem stanovanju še dva do tri otroke (in upoštevaj da tam živijo, jejo, se igrajo), potem dodaj še kako domačo žival… torej pomnoži posodo, obleke, umazanijo x7 in imaš stanje v hiši, kjer biva družina.
Upoštevaj še to, da ko primeš v roke gobico, ravno naliješ čistilo, da boš pomil posodo, pa se en udari, pade, želi imeti nekaj, rabi pomoč ….
Veš jaz sem se prav poglobila zakaj včasih pride do tega… gledam ko meni začne razlagati neko stvar… začne v prazgodovini pri eni čevljih od x osebe, potem nadaljuje in se vmes ne spomni kako je ime sorodniku od prijateljevega sorodnika, ko se končno na približno spomni priimka pozabi kaj je hotel povedati in vmes razmišlja kaj je že hote povedati… itak da ne poslušam in vmes gledam kot da mi razlaga jedrsko znanost in ne to, da je dobil žarnico za avto in jo je zmontiral. 🙂 🙂
[/quote]
😁😁 poznam ja.
Jaz sem zaradi takih in podobnih horror zgodbic imela kot punca ogromen rešpekt do nekaterih blazno moških opravil, ki zahtevajo ure in ure debate, dokler nisem enkrat za hec probala in ugotovila, da so šala mala in vzamejo deset minut tops. 😂😂
[/quote]
To je zato, ker moški razmišljamo v simbolih. To je nekako tako, kot bi imela iz kamenčkov sestavljen mozaik in vsak kamenček bi pomenil neko občutje. Zelo malo moških (in žensk) je sposobnih logičnega pogovora.
Ko k temu dodamo, da ženske poskušajo neposredno opisati občutja, ki so motivirana s strahovi, je komičnost verbalne komunikacije zagotovljena. Moški smo menda z marsa, ženske z venere.
Ampak to je v bistvu luštno. Meni se zdi tako prav. Oz. sprejmem. Problem je množična pozaba, kdo pravzaprav smo. Večkrat poudarim, da tudi pri meni, ki sem logični tip, na logiki temelji le manjši del odločitev.
Zamisli si v tem stanovanju še dva do tri otroke (in upoštevaj da tam živijo, jejo, se igrajo), potem dodaj še kako domačo žival… torej pomnoži posodo, obleke, umazanijo x7 in imaš stanje v hiši, kjer biva družina.
Upoštevaj še to, da ko primeš v roke gobico, ravno naliješ čistilo, da boš pomil posodo, pa se en udari, pade, želi imeti nekaj, rabi pomoč ….
[/quote]
Tudi dal skozi. Sicer le z enim otrokom in enim psom. Dve leti (sem bil čisto lepo gospodinjec). Še kaj? 😉
😁😁 poznam ja.
Jaz sem zaradi takih in podobnih horror zgodbic imela kot punca ogromen rešpekt do nekaterih blazno moških opravil, ki zahtevajo ure in ure debate, dokler nisem enkrat za hec probala in ugotovila, da so šala mala in vzamejo deset minut tops. 😂😂
[/quote]
Seveda ko se pa vsako delo začne takole: pojdi dol v klet, v shrambo, odpri predal, pa ne prvega, tretjega, ki je malo večji, vzemi pločevinko, rdečo. Pa glej da bo mrzla in ne tresi jo preveč. Ok chapter 1: done. Potem odpre to pločevinko in začne razmišljati… če dam to sem in tisto tja. Vzamem to orodje, joj ne tisto, (v tem me že kliče): kam si dala izvijač? A kaj veš a kam sem dal meter?? Ok premišljuje dalje – sedaj imam vse. Potem začne… aha.. prva stvar moram označiti in izmeriti v tem spet (kliče mene): a lahko tamle primeš? Daj prinesi še svinčnik, da označim.. si kaj videl….
aaaaaaaaaaaaa
Na koncu je pa on “ful delal”, jaz pa niti posode nisem imela čas pomiti 🙂 🙂
Samska ženska mora biti najbolj srečna, če misli slučajno, da ni res. Lepa ali grda, kaj ti pomaga, služba, otroci kuhna, tečen desc, vsi nihamo v razpoloženjih na čase, skrbiiiiii, uživat je treba life zase, vsem polagam na srce.
[/quote]
Sem se skregala, ravno prav, lahko že danes uživam. Top.
Seveda ko se pa vsako delo začne takole: pojdi dol v klet, v shrambo, odpri predal, pa ne prvega, tretjega, ki je malo večji, vzemi pločevinko, rdečo. Pa glej da bo mrzla in ne tresi jo preveč. Ok chapter 1: done. Potem odpre to pločevinko in začne razmišljati… če dam to sem in tisto tja. Vzamem to orodje, joj ne tisto, (v tem me že kliče): kam si dala izvijač? A kaj veš a kam sem dal meter?? Ok premišljuje dalje – sedaj imam vse. Potem začne… aha.. prva stvar moram označiti in izmeriti v tem spet (kliče mene): a lahko tamle primeš? Daj prinesi še svinčnik, da označim.. si kaj videl….
aaaaaaaaaaaaa
Na koncu je pa on “ful delal”, jaz pa niti posode nisem imela čas pomiti 🙂 🙂
[/quote]
Vidiš… ves čas opisuješ vizualne simbole (malo večji, rdeča, označiti,…)? Tako preprosto je “razumeti” moške. :-)))
Vidiš… ves čas opisuješ vizualne simbole (malo večji, rdeča, označiti,…)? Tako preprosto je “razumeti” moške. :-)))
[/quote]
Ti morš met pa trdo kožo in dobre živce ;))))
To je zato, ker moški razmišljamo v simbolih. To je nekako tako, kot bi imela iz kamenčkov sestavljen mozaik in vsak kamenček bi pomenil neko občutje. Zelo malo moških (in žensk) je sposobnih logičnega pogovora.
Ko k temu dodamo, da ženske poskušajo neposredno opisati občutja, ki so motivirana s strahovi, je komičnost verbalne komunikacije zagotovljena. Moški smo menda z marsa, ženske z venere.
Ampak to je v bistvu luštno. Meni se zdi tako prav. Oz. sprejmem. Problem je množična pozaba, kdo pravzaprav smo. Večkrat poudarim, da tudi pri meni, ki sem logični tip, na logiki temelji le manjši del odločitev.
[/quote]
Razmišljate ja kam bi ga namočili, pa da je skuhan in opran, če ni, to veste. Če ni na mizi kosila tidi veste. Pa še kaj je na tv posel pa kakor kdo. Večer pa nogce narazen, bi imeli.
Mame smo obremenjene v službi, potem pa še doma. Moški tega ne razumejo in podcenjujejo delo ženske, vrednotijo ga kot nujno potrebnega, vendar manjvrednega!
[/quote]
Tako vam je. Jebeno.
No, mene niti slučajno ne odbijajo delavne punce, ne glede na to, kje in kaj delajo. Dol mi visi pa za ponošene frajle, polne kiča in samovšečnosti, ki so prepričane, da so nekaj več…zakaj že? A zaradi denarja, kariere? Ah, meni so veliko bolj pomembne kvalitete, ki jih denar ne more kupit, prej jih ravno preobilica le tega pokvari, oslabi in oslepi in mi potem za njih…dol visi in se nikakor ne dvigne, pa se lahko še tako zelo slinijo😏
Razmišljate ja kam bi ga namočili, pa da je skuhan in opran, če ni, to veste. Če ni na mizi kosila tidi veste. Pa še kaj je na tv posel pa kakor kdo. Večer pa nogce narazen, bi imeli.
[/quote]
Glej, jaz ti nisem izbiral partnerja. Če ti nisi zadovoljna z izbiro, ne rabiš mene vpletat v to.
Glej, jaz ti nisem izbiral partnerja. Če ti nisi zadovoljna z izbiro, ne rabiš mene vpletat v to.
[/quote]
Sem napisala za enega ali za 5 milijard, se pri nobenem ne morem zmotiti.
Sem napisala za enega ali za 5 milijard, se pri nobenem ne morem zmotiti.
[/quote]
Sem mar kje kaj omenjal zmoto?
no,pa da še to odgovorim,ravno iz službe po kosilu :)) ne nič ne trpim in nimam nobenega “straha”,to ceneno psihologijo kar zase obdržte. Kako lepo je Lea39 speljala na svoj mlin. Ko sem okorg otrok se zelo hitro poistovetim z njimi,ničkolikokrat me kakšna kolgica prosi če lahko kakšno popoldne popazim njene,ker nima varstva. Tudi kot teta nečakinjam sem vedno radodarna,skos jim kupujem,pogovarjam se z njimi. Z ljudmi če nanese pogovor da imajo otroke vedno vprašam “o koliko so pa stari”. Otroci se mi zdijo prisrčna stvar. vendar samo toliko kolikor sme omenila. Da bi jih pa jaz imela,to pa ne. ker tukaj pa pač naletijo ljudje na mino,imam odgovornost da si znam predstavljat kaj to pomeni. In to ni zame. Če kakšne popazim ha,je to 1x letno. Imet otroka je nekaj čisto drugega.
In da s evrnem na temo zakaj moški sovražijo samostojne ženske. Jaz nisem neka težka,zatežena feministka. Žal pa je res,da moški ki mi ne dohajajo v pameti postanejo jezni,zagrenjeni. Večina moških danes še vedno misli da baba je za šporget pa za sex pa za rojevat. Ko jim usta začepiš in jih degradiraš totalno,te pa takoj okronajo za “jalovo” oziroma neka “pokvarjena roba”. kakorkoli že… Meni je pač prioriteta življenje. In nisem čisto sama imam hišnega ljubljenčka,..že z njim (kuža) je toliko dela.. da mi glih prov zapolni tisto da imam neko obveznost in živo. Skratka nč zatežena,prej zelo za.jebana :))
želim vam vsem skupaj lep dan,in naj vsak dela kar mu paše,kakor mu paše in naj posluša srce! lp
A ni zanimivo, vi tako pametni, ženske pa tako neumne, pa vas vseeno scat peljejo?
😂sem se nasmejal, vzela si zelo osebno. Scat ne peljejo ženske moških, ampak sistem, dokler ga ne probaš. Nisem te še popredalčkal, nagibam se v smeri, da znaš uporabljati sive celice🤗 in še kaj drugega👌
Pamet in pravopis mi ne gre skupaj, izpade kot hvala same sebe.
Ne gre za “moj mlin”, želim ti samo povedat, da ko boš zadovoljna tako kot zdaj živiš, ali tudi kakorkoli drugače, te vse te opazke raznih tipčkov ali drugih ljudi, ki ti kaj očitajo, ne bodo šle tako blazno na živce.
Vseeno ti bo, ker veš kdo si, kaj si želiš in kako se najbolje počutiš.
Skratka, zadovoljen človek, je spravljen s sabo, umirjen in ga takšne in drugačne opazke, enih xy ljudi, ne obremenjujejo in ne živcirajo.. 😉
😁😁 poznam ja.
[/quote]
Ha ha, daj povej kakšno takšno opravilo, da se mal nasmejimo :).
Vidim, da ne razumeš.
1. Nikoli ji nisem očital nič v zvezi z njeno službo.
2. Nikoli ji nisem očital nič v zvezi z njeno plačo, čeprav jo je zadnja leta porabila večinoma zase + povprečno še 1k€ mesečno iz “skupnega denarja”.
3. Nikoli ji nisem očital nič v zvezi s tem, da ni plačala niti ene položnice…
4. Ni bila ne služkinja ne gospodinja, domača opravila sva si delila cca. 50/50.
Če še vedno ne razumeš kaj sem želel povedati, se nehaj zaganjati vame, ker nisem jaz kriv, da ti ne razumeš, ostali pa razumejo.
[/quote]
Ce ji nisi nic očital (bom lepse rekla ničemur nasprotoval) pomeni ,da ti je stanje kot je bilo ustrezalo ,ker ce ti ne bi ,bi spregovoril in bi se pomenila kaj kdo dela in za kaj je kdo zadolžen in potem nobeni očitki ne bi bili potrebni ,ker bi vsak delal kar je njegovo delo, se manj bi bila potrebna zamerljivost in trkanje po prsih z obžalovanjem kaj vse si ji omogočil.. Ali pa ti je lulek pamet komandiral pa si pristal na vse samo ,da ne dobis noge v rit (videno neštetokrat pri moskih tepcih)
Ona je zapravila tvojega jurja na mesec pazi tvojega ,ne vajinega ampak tvojega
In ko si dobil nogo in je tvoj lulek ostal na suhem se ti je pa pamet čudežno vrnila.. In vsega je kriva tvoja bivša, ne kriv je lulek prjatu, lulek vas drago denarja stane tako in drugace.. Zrihtajte luleka pa vam pamet ne bo posla ,ko no potrebno ločiti ali nekomu predstavljas denarnico na dveh nogah ali te dejansko spoštuje in ima rad kot cloveka
Ja zakaj le .. zato, da bo moški imel nekaj nadzora nad njo, češ, da je pametnejši od nje in bolj sposoben kaj narediti od nje.
Moja žena je veliko bolj izobražena od mene, ampak v nekaterih vsakdanjih stvareh je ona pametnejša, v nekaterih pa jaz, tako, da je pri teh zadevah ravnotežje nekje izenačeno. Imel dve (zdaj že bivši) punci, ki sta imeli … ena samo dva letnika končana, ena pa triletno … in par takih, ki so doštudirale … in razmišljanje teh žensk med sabo ti pove, da so tiste s srednjo bolj zavrte, so pa bolj direktne itd, med tem, ko so bile tiste bolj izobražene bolj resne, so si že zadale neke življenske cilje itd … Vsekakor imam raje pametnejšo žensko, kot pa na pol zavrto ali pa kar zavrto.
Forum je zaprt za komentiranje.