Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj moški ne marajo samostojnih žensk

Zakaj moški ne marajo samostojnih žensk

Tako kot je Desi napisal ženska mora biti ženska…če se preveč podi za kariero ni od nje nič. Potem jo bo pa pri 45 vrglo in bi rada imela otroka…kaj bom pri 60ih hodil na valeto? Ste nore?

stupid is as stupid does, pravjo merikanci…

stupid is as stupid does, pravjo merikanci…
[/quote]
Ma pusti ti amerikance ,mene zanima kaj slovenci pravijo 🙂

Karieristk med poročenimi in vezanimi ženskami je kolikor hočeš. Za njihove afere običajno vedo vsi v organizaciji, le njihovi možje ne.

Bolj je človek zadovoljen s samim s sabo, v celoti, z delom, kariero, izobrazbo, videzom, vseeno ali je to ženska ali moški, manj bo imel problemov pri “ločevanju”, kakšni naj bi bili moški in kakšne ženske, in njihove vloge v partnerstvu in družbi.

Bolj je pa nekdo zafrustriran, zakompleksan, nesamozavesten, več “pogojev” in predvsem omejitev bo določil drugemu, kakšen naj bi bil, kako naj bi deloval, razmišljal, zgledal.

Moški ne marajo samostojnih žensk zato, ker se počutijo potem manjvredni. Ne zavedajo pa se, da tud takšna ženska gospodinji, pospravlja, dela na vrtu,…. če so otroci, še za njih skrbi.
Isto, kot vsaka druga.
Po drugi strani še pa nism slišala nikogar, ki ne bi maral poslovne, samostojne ženske.

Za razliko od tebe si najprej ne vzamem pravice, da govorim, kako razmišljajo drugi. Lahko ti pa povem, kakšnih žensk jaz ne maram. Tečnih, drama queen glumic, nikoli zadovoljnih, takšnih, ki mislijo, da je naloga moškega, da jih osreči, predvsem pa takšnih, ki zase mislijo, da so boljše od trgovk, frizerk… :-))

Vaš link

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

Mene zanimajo logične ženske! Šporget je pa samo moj. Maša lahko skuha kakšno kavo.
Zvihranih domišljavk tvojega tipa sem se vedno izogibal.

Sem uspešna, ker si znam zaslužiti denar v obsegu, ki mi zadostuje. Poslovna odličnost v neki firmi izven moje cone, bi me razvrednotila vseh mojih idealov.

Tudi ti dete, nimaš pojma. Ampak, saj boš nekoč odraslo!

Bolj je človek zadovoljen s samim s sabo, v celoti, z delom, kariero, izobrazbo, videzom, vseeno ali je to ženska ali moški, manj bo imel problemov pri “ločevanju”, kakšni naj bi bili moški in kakšne ženske, in njihove vloge v partnerstvu in družbi.

Bolj je pa nekdo zafrustriran, zakompleksan, nesamozavesten, več “pogojev” in predvsem omejitev bo določil drugemu, kakšen naj bi bil, kako naj bi deloval, razmišljal, zgledal.
[/quote]

S tem se nebi ravno strinjal. Gliha skup štriha in če je nekdo delaven, ustvarjalen, napreden, samostojen, partner pa ni, ga bodo te stvari začele prej kot slej motiti.

Tudi ti dete, nimaš pojma. Ampak, saj boš nekoč odraslo!
[/quote]

Hahahaha, sm že odrasla, nimam več pleničk.

To je pa en tak kliše, ki pač ne drži. Problem je, le, če ženska ki misli s svojo glavo misli tudi, da je njena glava edina, ki bo v zvezi mislila.
Hlače bi nosila… pametne, finančno neodvisne ženske, ki razmišljajo s svojo glavo moških pač ne motijo. Če so vsiljive, pametovalske, nadute, ne naredijo niti polovice domačih del in zraven še finančno ne prispevajo, bi bilo pa neumno nadaljevat tako zvezo.

Moški niso neumni, samo veliko žensk misli, da so! To so te, ki pišejo take poste, kot OP. In, ki kljub izpovedani višji inteligenci niso dovolj pametne, da bi to razumele.

Hahahaha, sm že odrasla, nimam več pleničk.
[/quote]
Možgani ne potrebujejo pleničk.
Namig: Morda boš ljubo dete, nekoč razumelo.

Za razliko od tebe si najprej ne vzamem pravice, da govorim, kako razmišljajo drugi. Lahko ti pa povem, kakšnih žensk jaz ne maram. Tečnih, drama queen glumic, nikoli zadovoljnih, takšnih, ki mislijo, da je naloga moškega, da jih osreči, predvsem pa takšnih, ki zase mislijo, da so boljše od trgovk, frizerk… :-))

Vaš link
[/quote]

Ravno take imate najraje, ker se je treba z njimi ukvarjati.
Samozadostnost vam ni zanimiva, razen za dolgočasne zakone. Pa te z mag
hm ja, pa tečne lolitke za katedri, ki se doma popravljajo teste do polnoči, tečne doktoriranke, ki študirajo dodipl in podipl in dvokratni doktorat, ste jih veseli..cveti te poleg desci.

Ravno take imate najraje, ker se je treba z njimi ukvarjati.
Samozadostnost vam ni zanimiva, razen za dolgočasne zakone. Pa te z mag
hm ja, pa tečne lolitke za katedri, ki se doma popravljajo teste do polnoči, tečne doktoriranke, ki študirajo dodipl in podipl in dvokratni doktorat, ste jih veseli..cveti te poleg desci.
[/quote]

Noup… vesel sem s takšno, ki je tvoje diametralno nasprotje. NI TEČNA. :-)))

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

[/quote]

Mislim, da si zabila žebljico na glavico. Zelo dobro zapisano. V srži nas srečne dela ravno to, da smo v stiku z drugim in da najdemo svoje mesto v zvezi. Tezke case nam pomagajo prebroditi potrpezljivost (predstava o odlozenem zadovoljstvu, medtem ko uresnicujemo neko zeljo) in vztrajnost (ki nam pride prav v trenutkih, ko bi najraje obupali).

Življenje je “sinusoida” in polno presenečenj, ki jih nismo v stanju predvideti (niti vedeževalke s kristalno kroglo ne). Tu je še naš karakter in spremljajoče osebnostne lastnosti, ki nam omogočajo, da se v nekaterih vlogah dobro znajdemo (v drugih pač manj). Bistvo vsega skupaj pa je (če se potrudim podati neko definicijo), da se odločimo za partnerstvo z osebo, za katero čutimo, da ji želimo stati ob strani in sodelovati pri uresničevanju njenih želja (in ne s posamezniki oz. posameznicami, za katere čutimo, da bi jih najprej morali ustrezne našim predstavam).

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

To je en tak kliše, ki pač ne drži.
Ženska, ki se je posvetila karieri ugotovi, da nekaj zamuja. Da imajo vse frizerke, gospodinje, trgovke… partnerja, ona pa ne. Kariera pač dostikrat zahteva celega človeka, tako moškega kot žensko in vsi imamo le 24 ur.
Najlepše in najlažje je reči, da je to zato, ker moški ne marajo uspešnih, sposobnih, samostojnih, močnih žensk.
Kakšna trapasta samohvala. Poglejmo, če bi lahko obstajal še kakšen drug razlog, zakaj je temu nedvomno tako?
Bi lahko bil problem, če ženska, ki je samostojna misli tudi, da je njena glava edina, ki bo v zvezi mislila.
Bi lahko bil morda problem v tem, da bi ona rada v zvezi, nosila hlače.

Pametne, finančno neodvisne ženske, ki razmišljajo s svojo glavo moških pač ne motijo. Če so vsiljive, pametovalske, nadute, ne naredijo niti polovice domačih del in zraven še finančno ne prispevajo, bi bilo pa neumno nadaljevat tako zvezo, ali se v njo sploh spustit.

Moški niso neumni, samo veliko žensk misli, da so! To so te, ki se sprašujejo taka in podobne stvari in dokazano, kljub samoizpovedani višji inteligenci niso dovolj pametne, da bi to razumele.

Možgani ne potrebujejo pleničk.
Namig: Morda boš ljubo dete, nekoč razumelo.
[/quote]

Lej, midva z mojim sva na isti ravni. Oba višje šole, dobra del mesta, pa se še vseen izobražujeva naprej.
Jaz ravno dans opravila izpit iz………., moj ga dela v tujini (dodatno izobraževanje – oba)
Nimava se za kaj več, ampak sva ostala ista, preprosta, z veliko prijatelji. Razumela bom pa takrat, ko ….bo želja uresničena. Za konec – nism nobeno dete veš, ti otročiček ;)))

BRAVO!! še ena tukaj,ki misli isto! +1
[/quote]

Kaj vidve počneta, kar je bolj pomembno od materinstva?

Lej, midva z mojim sva na isti ravni. Oba višje šole, dobra del mesta, pa se še vseen izobražujeva naprej.
Jaz ravno dans opravila izpit iz………., moj ga dela v tujini (dodatno izobraževanje – oba)
Nimava se za kaj več, ampak sva ostala ista, preprosta, z veliko prijatelji. Razumela bom pa takrat, ko ….bo želja uresničena. Za konec – nism nobeno dete veš, ti otročiček ;)))
[/quote]

Po pisanju tuki si daleč od tega za kar se imaš

[/quote]
Dete, ne biti tako nervozno.
Moje najstarejše dete ima ravno danes rojstni dan. Verjamem, da je starejše od tebe.

[/quote]

živive svoj lajf,razvijave svojo kariero in sanje,sve samostojne,mave svojo glave in ne dave samo nog narezn pa proizvajanje frocov.

živive svoj lajf,razvijave svojo kariero in sanje,sve samostojne,mave svojo glave in ne dave samo nog narezn pa proizvajanje frocov.
[/quote]
Saj gospodinje in mame tud zivimo svoj life

[/quote]

To sem tudi jaz vprašal. Hec je, da se (sicer spol niti ni tako važen, ampak v tem kontekstu) v pozicijo: jaz sem izobražena in imam dobro službo, zato ne bom gospodinjila in menjala pleničk. V principu, če smo čisto natančni, se postavi v točno tisto pozicijo, ki jo očitajo t.i. provajderjem.

Paradoks je, da če želi karierno primerljivega partnerja, bo ta na enaki poziciji. Pa ne iz istega razloga kot ona, ampak iz razloga, ker ima dan 24 ur in človek ima omejeno energije. Lahko torej furata življenje dveh tesno povezanih fukfrendov, vse dokler oba vztrajata na svoji poziciji. Prostovoljno neplodna, če se tako izrazim.

Dejstvo ostaja: če želita družino, mora neki dve desetletji eden izdatneje delovati “v ozadju”, drugi pa “zunaj”. V principu karieristke torej iščejo natanko tisto, kar nekatere tu očitajo moškim: nekoga, ki bi se bil pripravljen posvetiti otrokom in družini. To, da je ta vloga biološko dodeljena ženski je sicer morda res krivično, a ne spremeni dejstva, da so v enaki poziciji.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close