Zakaj moški ne marajo samostojnih žensk
Domišljavost in ošabnost je slaba popotnica za partnerstvo. Izobraženost in finančna dobrostoječnost pač nima nobene veze s šolo življenja, kamor lahko štejemo tudi partnerstvo. Prej nasprotno, če nekdo stavi na ta zunanja (neosebna) družbena atributa kot na edinega paradnega konja, ki bi mu naj vse prinesel k nogam, je bolj odraz duševne osiromašenosti osebe ali plitkosti duha. In takšni ljudje niso priljubljeni ne glede na spol, čeprav nekatere ženske rade volje potrpijo, če je denarnica dovolj debela, in pa moški, če so le joški… 🙂
[/quote]
Si naštel dva velika fetiša. Zdaj me pa zanima. Na razpolago imaš močno privlačno žensko iz bogate familije, denar ni problem, z vzvišenim karakterjem in se eno, ki ima točno tak karakter, ki tebi ustreza, topla duša, težka pa je 90 kg, ni tvoj tip. . Za katero bi se odločil?
Imaš pa samo to izbiro, za stos povej, kot res misliš..
Ni odvisno od družbenega sistema. Mene tvoja (v smislu ženske) plača ne rajca. Me ne. Lahko imaš svojo votlino. Kul, a me ne rajca. Lahko imaš svoje podjeje. Super, a me ne rajca. In velikanske večine moških tudi ne. Čeprav nekatere da, a jih ni na pretek. In ni z njimi nič narobe. Narava je naredila ravnotežje. Le da “uspešne ženske” nanje gledajo zviška. Zakaj?
Zato ker njih rajca varnost statusa in premoženja na moškem. Ker jim biologija narekuje, da med nosečnostjo in po porodu potrebujejo biti varovane in preskrbljene. Zato še tako premožna ženska želi premožnejšega moškega. Ker jo to rajca.
Moškega pa rajcajo boki, joški, zdrav izgled. In ko rečete, da si moški želimo samo seks, s tem kažete, da ste na dobri poti, da si zavozite zvezo (in življenje). Ker narava nam je podelila določene motivatorje. Nas rajca tekmovati. Torej je “karieristična možača” lahko kvečjemu moja tekmica v tekmi za naklonjenost one luštne dolgolaske s svilnato kožo in merami 90-60-90. Tekmica. Če te vloge ni pripravljena sprejeti, naj se ne podaja v “moški svet”. Ker tu je motivator tekmovalnost.
[/quote]
95% uspešnih žensk je vezanih ali poročenih. približno toliko kot je % glupih žensk. s tem, da so pametne ponavadi bolj zadovoljne s svojo izbiro kot une ta glupe.
ne poznam kaj dosti uspešnih žensk po mojih kriterijih, ki bi bile samske in brez otrok.
tiste ki so samske pa to niso zaradi tega, ker bi bile prepametne, ampak na račun njihove čustvene ne-zrelosti, čustvenih manjkov, ali enostavno zato, ker hočejo biti same. avtorica ki jamra, spada med te.
in ne vem od kod ti ideja, da pametne samostojne ženske ne morejo bit lepe, negovane in kaj je še teh ženstvenih atributov. samo pri teh ti zvisiš in se moraš zadovoljit s tem kar ti je pač preostalo.
Takega že v osnovi ne bo zanimal diametralno nasproten partner.
Si napisal v enem stavku kontradiktorni pomen. 🙂
Preprosto:
Nekdo, ki zna igrat tenis, si želi igrat (ne učit) tenis, bo šel igrat tenis z nekom, ki bo ravnotako znal igrat tenis in si bo tega želel.
[/quote]
Problem je ker znanje ni binarno. In če imaš 2 osebi ki znata igrati tenis, je lahko eden precej boljši od drugega in v njegovih očeh začetnik, čeprav se ima drugi za dobrega igralca. Dokler ne stopiš na igrišče in se pomeriš težko oceniš, kakšen je tvoj nasprotnik.
Res, tudi takih je ogromno..
Problem je, že od nekdaj, da IQ ni enak EQ, da izpbrazba ni enako razgledanost, da znanje ni enako modrost.
Oa velja, kar za oba spola.. 🙂
Je pa tole po svoje zanimivo izhodišče… Če gledamo partnerstvo med moškim in žensko… Ali nogometaš pričakuje od svoje partnerice, da bo z njim hodila na treninge? Ali (naj) jaz pričakujem, da se bo moja boljša polovica učila veščin računalniškega programiranja? Ali naj ona od mene pričakuje, da se bom učil finančnega in materialnega knjigovodstva? Itd., itd.
Sodelovanje: jaz znam programirati, ona se spozna na back-office. Skupaj lahko že delujeva (tudi poslovno). Jaz imam penis, ona vagino, jaz moda, ki proizvajajo semenčeca, ona jajčnike in maternico, kjer se lahko razvije zarodek. Skupaj lahko spočneva otroka, ustvariva novo življenje. Mar ni to božansko? Oplajanje na vseh ravneh… (veliko vmes je izpuščenega)
Problem je ker znanje ni binarno. In če imaš 2 osebi ki znata igrati tenis, je lahko eden precej boljši od drugega in v njegovih očeh začetnik, čeprav se ima drugi za dobrega igralca. Dokler ne stopiš na igrišče in se pomeriš težko oceniš, kakšen je tvoj nasprotnik.
[/quote]
Tudi res..
Zato je pa potrebna komunikacija, veliko iskrnosti v njej in mini pravilo: ne ustvarjaj skupnih potomcev in nepremičnin, premoženja z osebo, s katero prej nisi skupaj samostojno živel vsaj tri leta! 🙂
Oprosti, ampak kaj je več od tega, da zenska rodi in skrbi skupaj z mozem za naraščaj?
[/quote]
Si malce pozabljiv?
Je bila tvoja babica in prababica dol v Srbiji le privesek tvojemu dedu za rojevanje in vzgojo otrok?
Do zadnje ure poroda so bile ženske še na njivah, mladiče so pa kar s sabo vlačile h delu in jih kar tam podojile, v razorju. Ter še in še.
Kakšna obnemogla mati ali teta je bila doma, da je dom merkala kure pasla in otroke, ki še niso pomagali pri delu.
Lahko samo poveš, kako bi se familije preživelr skozi vse leto, če ženske ne bi skrbele za hrano? So bili moški doma in delali?
Haha, delavke v manufakturah so bile za hobi z otroki po tovarnah… Si slika, bedak
Tudi res..
Zato je pa potrebna komunikacija, veliko iskrnosti v njej in mini pravilo: ne ustvarjaj skupnih potomcev in nepremičnin, premoženja z osebo, s katero prej nisi skupaj samostojno živel vsaj tri leta! 🙂
[/quote]
Dobro pravilo, si ga bom zapisal 🙂
95% uspešnih žensk je vezanih ali poročenih. približno toliko kot je % glupih žensk. s tem, da so pametne ponavadi bolj zadovoljne s svojo izbiro kot une ta glupe.
ne poznam kaj dosti uspešnih žensk po mojih kriterijih, ki bi bile samske in brez otrok.
tiste ki so samske pa to niso zaradi tega, ker bi bile prepametne, ampak na račun njihove čustvene ne-zrelosti, čustvenih manjkov, ali enostavno zato, ker hočejo biti same. avtorica ki jamra, spada med te.
in ne vem od kod ti ideja, da pametne samostojne ženske ne morejo bit lepe, negovane in kaj je še teh ženstvenih atributov. samo pri teh ti zvisiš in se moraš zadovoljit s tem kar ti je pač preostalo.
[/quote]
Se loči več visoko izobraženih, kot pa manj ali srednje. Čudno.
Je pa tole po svoje zanimivo izhodišče… Če gledamo partnerstvo med moškim in žensko… Ali nogometaš pričakuje od svoje partnerice, da bo z njim hodila na treninge? Ali (naj) jaz pričakujem, da se bo moja boljša polovica učila veščin računalniškega programiranja? Ali naj ona od mene pričakuje, da se bom učil finančnega in materialnega knjigovodstva? Itd., itd.
Sodelovanje: jaz znam programirati, ona se spozna na back-office. Skupaj lahko že delujeva (tudi poslovno). Jaz imam penis, ona vagino, jaz moda, ki proizvajajo semenčeca, ona jajčnike in maternico, kjer se lahko razvije zarodek. Skupaj lahko spočneva otroka, ustvariva novo življenje. Mar ni to božansko? Oplajanje na vseh ravneh… (veliko vmes je izpuščenega)
[/quote]
Pa saj to je to..ne gre v skupnem življenju za dobesedno enako profesijo (tenis), ampak za IGRO spoštovanja, sodelovanja, razumevanja.
Bravo👍👍👍
Se loči več visoko izobraženih, kot pa manj ali srednje. Čudno.
[/quote]
Nič ni čudno, ampak popolnoma jasno.
Visoko izobraženi ponavadi dosežejo višji ekonomski status (so finančno bolj svobodni in zmožni ločitve).
Finančna stiska in več otrok sta dejavnika, ki bosta zelo težko omogočila nekomu, da se loči.
Res, tudi takih je ogromno..
Problem je, že od nekdaj, da IQ ni enak EQ, da izpbrazba ni enako razgledanost, da znanje ni enako modrost.
Oa velja, kar za oba spola.. 🙂
[/quote]
No, tu neki..
Si malce pozabljiv?
Je bila tvoja babica in prababica dol v Srbiji le privesek tvojemu dedu za rojevanje in vzgojo otrok?
Do zadnje ure poroda so bile ženske še na njivah, mladiče so pa kar s sabo vlačile h delu in jih kar tam podojile, v razorju. Ter še in še.
Kakšna obnemogla mati ali teta je bila doma, da je dom merkala kure pasla in otroke, ki še niso pomagali pri delu.
Lahko samo poveš, kako bi se familije preživelr skozi vse leto, če ženske ne bi skrbele za hrano? So bili moški doma in delali?
Haha, delavke v manufakturah so bile za hobi z otroki po tovarnah… Si slika, bedak
[/quote]
Popolnoma neprimeren komentar. Skrbeti za naraščaj ne pomeni zgolj pestovanja in vozičkanja. Seveda je babica skrbela za “vrt” (ki je bil v tistih časih za eno solidno njivo, saj je na njem rasla vsa ozimnica). Tudi molža je bila v njeni domeni in nadaljnje fermentiranje. Kuhanje. Pospravljanje. Ozimnica. In seveda otroci. Ki so pri petih, šestih bili na ravni današnjih dvanajstletnikov (po participaciji). In lepo opravljali svojim sposobnostim primerne dolžnosti. Od pestovanja, pletja, lupljenja krompirja, priprave drv,… Deda je opravljal težaška dela. Ta so bila ženskam (vsaj v Posavini, kulturološko) bolj ali manj prihranjena. Njiva, plug, gozd, mlin,… to je bilo v moški domeni. Vedno se rad spomnim prizora, ko sem kot mlad fantič sedel pri dedu, ki je kadil fajfo in občudoval njivo iz verande. Ne spomnim se točno, kako je naneslo, nekaj je beseda tekla o neurju, ki bi lahko uničilo pridelek. Njegove besede so bile (po spominu): ˙i´”Kad mi je u životu najteže, sednem ovde i gledam sve ovo. I tad, kao da zna, sedne kraj mene moja Sofija i prihvati me za ruku. Tada, dete moje, uvek iznova shvatim, da ima boga.” Takega spoštovanja in ljubezni, kot sta ga živela deka i baka, o tem more večina tukaj, na veliko žalost, zgolj sanjati.
Ni tako zelo jasno. Je odsotnost otrok tudi (podzavestni) sprožilec, ali zgolj olajševalna okoliščena z aspekta ločitve? Oz. drugače: v čem je smisel življenja brez oplajanja?
[/quote]
Sam nebi dajal toliko poudarka na tenis ampak bolj na nadpomenko – šport. Nekdo, ki je športnik bo drugega športnika precej bolje razumel kot tistega, ki doma “pegla kavč”. In če si priden se trudiš v službi, da domov prineseš denar, boš raje videl ženo, ki se doma tudi trudi, da uredi otroke, počisti, skuha kosilo itd.
čist tko,da ne bom zdej izpadla da me nitko ne šlivi in se duvam kokodakat :)) Samo rada bi povedala,da nekateri ste zelo zelo nesramni do nas žensk takih ki ne želimo otrok in nočmo zibat. Meni v prvi vrsti je uspeh,ko bom to dosegla,želim vsaj 15 let tudi ta uspeh uživat,no,pol bom pa že 60 stara pa itak se mi več ne bo dalo :)) želim povedat,da ene vidimo v življenju čist nekaj drugega kot bistvo imeti otroka. tudi če se ne bi gnala za uspeh,bi pa želela živlejnje uživat in živet. meni kot osebi pomeni zelo zelo veliko svoboda. Jaz ratam že zelo živčna,in počutim s eujeto če mi nekdo visi za vratom preveč. recimo vsake 2 uri messig.. začnem noret ko ena sneta kobila. In slej ko prej končam razmerje. Svoboda mi veliko pomeni,in stojim za tem,da smo ženske ravno tako kot moški pametne,znamo same živet,smo smaostojne in ambiciozne in mi gre na živce ko pol kdo pogleda debelo “hja,sej ti bi pa že lahko mela otroka. kaj čakaš?” Ne naredi me nič bolj živčno,jezno kot da vidim babe za šaltarji na banki na eni joški enga v vozičku druzga,po tleh polno piškotov,dretje,ona vsa zanemarjena,živčna,švica,zredila se je ko slon,hlače nikakve..ko res vidiš da je sebe celo dala za otroka. Vam se to zdi lepo,kao materinstvo. meni pa ne. Zato,ker se vprašam,živim zato da bi podarila življenje in živela za drugo življenje??? kje sme pa jaz tukaj??? to je davno passe… In ne nisem tečna,arogantna samska ženska. mam dost kandidatov (presenetljivo veliko glede na to da sploh ne hodim ven niti ne obiskujem tečajev niti nič podobnega socializying pa tko..) in se jih otepam. ker moški samski ste res vsi totalno propadli.. ne želim nič žalit ampak meni so bolj problematični samski moški kakor ženske. Me smo hudo samozadostne. Vi ste pa res,človeku se kar zasmilte.Zgubljeni ste,zgledate kokr da rabte pomoč. Skratka,da končam… žalite nas tiste ki ne želimo rojevat. Žalite nas češ kako oh in sploh ste vi boljši. verjemite niste,in to dobro veste :))
Si naštel dva velika fetiša. Zdaj me pa zanima. Na razpolago imaš močno privlačno žensko iz bogate familije, denar ni problem, z vzvišenim karakterjem in se eno, ki ima točno tak karakter, ki tebi ustreza, topla duša, težka pa je 90 kg, ni tvoj tip. . Za katero bi se odločil?
Imaš pa samo to izbiro, za stos povej, kot res misliš..
[/quote]
Tudi mene zanima tvoj odgovor, ker si tako poduhovljen.
Sam nebi dajal toliko poudarka na tenis ampak bolj na nadpomenko – šport. Nekdo, ki je športnik bo drugega športnika precej bolje razumel kot tistega, ki doma “pegla kavč”. In če si priden se trudiš v službi, da domov prineseš denar, boš raje videl ženo, ki se doma tudi trudi, da uredi otroke, počisti, skuha kosilo itd.
[/quote]
Kurzum: dva s podobnimi prepričanji lazje vozita skupaj. Rezultat je seveda odvisen od prepričanj. Če sta oba mnenja, da je npr. gospodinjenje manjvredna dejavnost, zna biti rezultat sila boleč (sploh za šibkejšega).
Ni tako zelo jasno. Je odsotnost otrok tudi (podzavestni) sprožilec, ali zgolj olajševalna okoliščena z aspekta ločitve? Oz. drugače: v čem je smisel življenja brez oplajanja?
[/quote]
Lahko je eno ali drugo.
Še vedno pa statistično gledano, procent ločitev strmo pade, v družinah z več kot tremi otroci.
Pa ne zato, ker bi se imeli bolj fajn in bolje razumeli (čeprav ne bi imela osebno nič proti temu razlogu 🙂
[/quote]
Mišljeno v kontekstu: torej smisel zivljenja v zvezi (ne nasploh).
Kaj si napisala. Nič socialnega, se ne družiš , ko samo stopiš ven čez vrata pa sami klošarji.
… Btw, malo pred pragom je sam smetje, itak.. :))
Lahko je eno ali drugo.
Še vedno pa statistično gledano, procent ločitev strmo pade, v družinah z več kot tremi otroci.
Pa ne zato, ker bi se imeli bolj fajn in bolje razumeli (čeprav ne bi imela osebno nič proti temu razlogu 🙂
[/quote]
Problem je v napačni percepciji sveta (zivljenja). Tu teče debata iz aspekta potrošniškega udobja. Ga ne šimfam. Zgolj usmerjam pozornost. Svet je pa krut. Vse okoli nas je tu zato, da nas poškoduje ali ubije. Od komarjev, klopov, ceste onkraj našega dvorišča, trnja, šmarnice, kače, medveda,… udobje, ki ga zivimo, nam daje utvaro, da temu ni tako. Do npr. prve poplave, … takrat se kdo za trenutek zave, kako pomemben je odnos s tistim zoprnim sosedom. Na mikro ravni ni treba naravne nesreče. Je dovolj izzivov vsakdana, ki jih lazje zmoremo v dvoje,…
Nihče te ne more žalit, in nihče ti ne more it blazno na živce, če si suverena v svoji koži.
Po pisanju, pa daleč od tega.
Tvoje odločitve še kako bazirajo na strahu.
Pred čim točno, je na tebi da ugotoviš.
Ko ti ne bodo šli na živce ljudje, ki so izbrali drugačno pot od tvoje, potem boš vedela, da sina pravi poti. Da je to to.
Brez ali z otroci, oboje je/bo ok.
Pred tem pa, ti potko kroji strah in ne tvoja želja po svobodi.
Svoboden človek je zadovoljen sam s sabo in ga nič kaj dosti pri tem ne ovirajo in živcirajo drugače živeči.
Tebe pa zeloo, zelooo. 😉
Problem je v napačni percepciji sveta (zivljenja). Tu teče debata iz aspekta potrošniškega udobja. Ga ne šimfam. Zgolj usmerjam pozornost. Svet je pa krut. Vse okoli nas je tu zato, da nas poškoduje ali ubije. Od komarjev, klopov, ceste onkraj našega dvorišča, trnja, šmarnice, kače, medveda,… udobje, ki ga zivimo, nam daje utvaro, da temu ni tako. Do npr. prve poplave, … takrat se kdo za trenutek zave, kako pomemben je odnos s tistim zoprnim sosedom. Na mikro ravni ni treba naravne nesreče. Je dovolj izzivov vsakdana, ki jih lazje zmoremo v dvoje,…
[/quote]
Moderatore je viharate jezdecece alora manny…
Forum je zaprt za komentiranje.