Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj moški ne marajo samostojnih žensk

Zakaj moški ne marajo samostojnih žensk

A se hecaš? Ma da gre na šiht in privleče domov vsaj toliko kot jaz. Kdo jo bo pa gledal doma…
[/quote]
Sej je ne bos gledu doma ce si pa na sihtu 🙂

Sej je ne bos gledu doma ce si pa na sihtu 🙂
[/quote]

Sej to…

Stvar je povsem enostavna:
samostojni, samozavestni moški se ne bojijo samozavestnih, samostojnih žensk pa, čeprav ima ona višjo plačo ali izobrazbo ali pa oboje.

Veliko jih je pa ne samozavestnih in imajo raje tako, da mu je podrejena, da ima manjšo plačo, nižjo izobrazbo. Seveda mora biti pripravljena imet otroke, da jo še bolj privežejo na dom.
desi je tipičen primer, ki mu je ta prava ženska gospodinja :). Taka ga ne bo kar tako na čevelj dala. Tako, da je brez skrbi.

Seveda. Urejeno gospodinjstvo mi veliko pomeni. Pri meni doma je bilo od nekdaj vedno cisto in urejeno. Priprava hrane mi je v uzitek. Povej mi en dober vzrok, zakaj bi se temu odpovedal zaradi zenske?

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Seveda. Urejeno gospodinjstvo mi veliko pomeni. Pri meni doma je bilo od nekdaj vedno cisto in urejeno. Priprava hrane mi je v uzitek. Povej mi en dober vzrok, zakaj bi se temu odpovedal zaradi zenske?
[/quote]

Ej, ne rabiš se odpovedat. Nekatere ženske so povsem zadovoljne, če jih dec priveže na štedilnik. Tako, da ni panike.

Samostojnosti in neodvisnosti je vec vrst
Finančna gospodinjska službena itd..
Nismo samostojni in neodvisni v vseh ker je to nemogoce, ljudje rabimo bližino ljubezen druzbo drugega cloveka.
Zase komot trdim da financno sem popolnoma neodvisna in bi financno komot prezivela brez moza z svojim imetj ki ga imam, ampak ne morem brez njega in najinih otrok ..torej sem odvisnica od familije
Nekdo drug je pa odvisnik od necesa drugega npr. Dela

Ej, ne rabiš se odpovedat. Nekatere ženske so povsem zadovoljne, če jih dec priveže na štedilnik. Tako, da ni panike.
[/quote]

Ne razumem, kaj zelis povedati. Se ti zdi, da sem bil privezan za stedilnik v casu, preden sem se porocil?

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Ne razumem, kaj zelis povedati. Se ti zdi, da sem bil privezan za stedilnik v casu, preden sem se porocil?
[/quote]

Želim povedat, da je super, da smo ljudje različni.
So na svetu moški, ki iščejo žensko, ki bom manj zaslužila kot oni ali pa še raje, da bo doma gospodinja. In so ženske, ki jim paše biti podrejena gospodinja odvisna od moževe službe.
In so samostojni, samozavestni moški, ki jim je super, da je ženska tudi samostojna, samozavestna in jih ne moti, če imajo fajn službo, fajn plačo, celo višjo plačo.

O tem se pa zelo motiš.
Večina moških, ki si želijo družine, intimno od ženske ne pričakujejo, da bo hodila v službo in na ta način prispevala v družinski proračun.
To, kar prodajaš ti tule je feministični pogled na odnose v družini.
[/quote]

Ojej, ne govorim na pamet, govorim o mojih mlajših kolegih, znancih. Vraga ne pričakujejo, pa kje ti to živiš, da take prodajaš? VEČINA današnjih fantov ob misli, da bi morali popolnoma sami skrbeti za 3, 4 ljudi, dobi ošpice na mestu. Pokakajo se v hlače in zbežijo v hosto.
Govorim o generaciji 22, 23, 24+, ki še kako želijo deliti stroške še s kom in niso pripravljeni položiti mesečne plače ženki v naročje, sami pa dobiti za svoj trud žepnino za cigarete.
Feministični pogled? A se ti blede? To je preprosta ekonomija, ki velja v Sloveniji, kjer je povprečna plača jurja +.
In za nameček – redne službe so še vedno redke in bi rada videla tisto punco, ki bo ostala doma in rojevala, medtem ko bo edini hranitelj družine zaposlen za določen čas.
Get real.

Želim povedat, da je super, da smo ljudje različni.
So na svetu moški, ki iščejo žensko, ki bom manj zaslužila kot oni ali pa še raje, da bo doma gospodinja. In so ženske, ki jim paše biti podrejena gospodinja odvisna od moževe službe.
In so samostojni, samozavestni moški, ki jim je super, da je ženska tudi samostojna, samozavestna in jih ne moti, če imajo fajn službo, fajn plačo, celo višjo plačo.
[/quote]

Ja, to drzi, seveda. Kombinacij je nesteto. Lepooka zasluzi npr. vec kot jaz, kar pa meni niti ni tako zelo pomembno, ker sem dovolj samostojen, da morem zasluziti zase, ali celo za oba. No big deal. Mi pa veliko pomeni, da naredi najboljso lazanjo na svetu (obozujem lazanjo). Veliko mi pomeni… da sva podobnih prepricanj. Veliko mi pomeni, da je urejena, zapeljiva, zenstvena,… da se vedno rad posanjarim o njej in da pogosto komaj cakam, da bova spet skupaj… Se tudi ti ujames kdaj v mislih, da obcudujes svojega partnerja? Kaj pa tebi veliko pomeni pri partnerju?

Ja, to drzi, seveda. Kombinacij je nesteto. Lepooka zasluzi npr. vec kot jaz, kar pa meni niti ni tako zelo pomembno, ker sem dovolj samostojen, da morem zasluziti zase, ali celo za oba. No big deal. Mi pa veliko pomeni, da naredi najboljso lazanjo na svetu (obozujem lazanjo). Veliko mi pomeni… da sva podobnih prepricanj. Veliko mi pomeni, da je urejena, zapeljiva, zenstvena,… da se vedno rad posanjarim o njej in da pogosto komaj cakam, da bova spet skupaj… Se tudi ti ujames kdaj v mislih, da obcudujes svojega partnerja? Kaj pa tebi veliko pomeni pri partnerju?
[/quote]

Zanimivo. En čas se po monu hvališ, da je tvoja žena gospodinja, ti pa služiš bajne zneske. Sedaj pa obratna scena :).

A se hecaš? Ma da gre na šiht in privleče domov vsaj toliko kot jaz. Kdo jo bo pa gledal doma…
[/quote]

:)))))))))))))))))
A si se prelevil v feminista?

Ojej, ne govorim na pamet, govorim o mojih mlajših kolegih, znancih. Vraga ne pričakujejo, pa kje ti to živiš, da take prodajaš? VEČINA današnjih fantov ob misli, da bi morali popolnoma sami skrbeti za 3, 4 ljudi, dobi ošpice na mestu. Pokakajo se v hlače in zbežijo v hosto.
Govorim o generaciji 22, 23, 24+, ki še kako želijo deliti stroške še s kom in niso pripravljeni položiti mesečne plače ženki v naročje, sami pa dobiti za svoj trud žepnino za cigarete.
Feministični pogled? A se ti blede? To je preprosta ekonomija, ki velja v Sloveniji, kjer je povprečna plača jurja +.
In za nameček – redne službe so še vedno redke in bi rada videla tisto punco, ki bo ostala doma in rojevala, medtem ko bo edini hranitelj družine zaposlen za določen čas.
Get real.
[/quote]

Po moje gre bolj za strah tipe: Celo življene bom garbal, nato pa me žena zapusti pri 45-tih. Če gledaš s tega zornega kota jih povsem razumem, da želijo, da ženska, če se že ima za enakopravno, tako ravna tudi, ko gre za eksistencialna vprašanja skupnosti.

To si pa nekaj zamesala. Z nicemer se nisem hvalil. Lepooka je sicer res tudi super gospodinja. Kaj so za koga bajni zneski je odvisno od apetitov. Zasluzim dovolj, nimam se kaj pritozevati, niso pa to niti po mojih kriterijih neki bajni zneski.

Pa saj ravno to je car – debatirati (o smislu) z nekom, ki vidi drugace. To pripomore k sirjenju obzorij, uvidu v drugace. 😉

Se lahko pogovarjava o tem, kaj so pudarki zgodbe, ki jo v tej debati zagovarjas? Ce bi npr. pisal avtobiografijo, kaj bi najbolj izpostavil? Ali pa ce bi bili se vedno jamski ljudje, kaj bi vklesal v kamen pecine? Katero zgodbo bi pripovedoval?

P.S.: ce se ti ne da, ni problema. Zgolj razmisljam.
[/quote]

Ni problem Desi… ti rade volje ustrežem. Zgodba bi bila nekaj v tem stilu. :-)))

Vaš link

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

Po moje gre bolj za strah tipe: Celo življene bom garbal, nato pa me žena zapusti pri 45-tih. Če gledaš s tega zornega kota jih povsem razumem, da želijo, da ženska, če se že ima za enakopravno, tako ravna tudi, ko gre za eksistencialna vprašanja skupnosti.
[/quote]

Po mojem pa ne. Preživljanje skupine ludi (družine) je odgovornost, ki mladim ne diši več in jo zelo radi delijo še s kom. Poleg tega si zamešal – zapusti jih žena, ki ima svooj denar in ima kam iti, ne pa žena doma, brez svojega denarja. Kar je pri dinozavrih tvojega kova tisti “intimni element” zaradi katerega tako navijate za “ženo doma”.
Patetika non plus ultra.

To si pa nekaj zamesala. Z nicemer se nisem hvalil. Lepooka je sicer res tudi super gospodinja. Kaj so za koga bajni zneski je odvisno od apetitov. Zasluzim dovolj, nimam se kaj pritozevati, niso pa to niti po mojih kriterijih neki bajni zneski.
[/quote]
nakladaš, da glava peče!

Po mojem pa ne. Preživljanje skupine ludi (družine) je odgovornost, ki mladim ne diši več in jo zelo radi delijo še s kom. Poleg tega si zamešal – zapusti jih žena, ki ima svooj denar in ima kam iti, ne pa žena doma, brez svojega denarja. Kar je pri dinozavrih tvojega kova tisti “intimni element” zaradi katerega tako navijate za “ženo doma”.
Patetika non plus ultra.
[/quote]
👍
“Gospodinja” brez lastnih sredstev je lahek plen.

Patetika non plus ultra.
[/quote]

Točno tako. Zakaj bi se šel družino, če se lahko žena kadarkoli in zaradi česarkoli odloči, da gre daj pa po svoje.
Če povzamem po mojem primeru: V tem, da smo lahko dokaj lagodno živeli, sem pustil cca. 15 let in dober del zdravja. Moj doprinos/njen doprinos v finančnem smislu 70/30. Pri tem je ovrednoteno in všteto tudi ženino kuhanje, ukvarjane z otrokoma, skrb za dom… nenazadnje sva si domača opravila razdelila 50/50…
Na koncu delitev skupnega premoženja 50/50 in ker ne gre le za denar ampak za leta in zdravje, česar pa ni mogoče povrniti, tako kot mladi moški, tudi sam ne vidim več nobenega smisla imeti družino.
Ne gre za patetiko, gre za smisel.

Točno tako. Zakaj bi se šel družino, če se lahko žena kadarkoli in zaradi česarkoli odloči, da gre daj pa po svoje.
Če povzamem po mojem primeru: V tem, da smo lahko dokaj lagodno živeli, sem pustil cca. 15 let in dober del zdravja. Moj doprinos/njen doprinos v finančnem smislu 70/30. Pri tem je ovrednoteno in všteto tudi ženino kuhanje, ukvarjane z otrokoma, skrb za dom… nenazadnje sva si domača opravila razdelila 50/50…
Na koncu delitev skupnega premoženja 50/50 in ker ne gre le za denar ampak za leta in zdravje, česar pa ni mogoče povrniti, tako kot mladi moški, tudi sam ne vidim več nobenega smisla imeti družino.
[/quote]

Smo slišali. Stokrat. Nehej se že sam sebi smiliti.
Če niste za družino, je ne imet, as simple as that.
Kar ne spremeni tistega, ka sem napisala. Mladi ne nosijo tvojih vzorcev konzervativnega patriarhata v prihodnost. Na srečo. Ker drugače družin ne bi bilo več.

[/quote]
Nikogar se ne more prisiliti, da ostane s teboj. Ljubezni se ne da izsiliti ne kupiti!
Ti si bil prepričan, da jo boš zadržal, če bo finančno odvisna od tebe.

[/quote]

🙂 Moj prvi komentar na tole je šel v preverjanje k moderatorjem 🙂

Torej… ti bi imel družino le, če bi bil popolnoma prepričan, da žena ne more nikakor in pod nobenim pogojem iti drugam? Zakaj bi si želel kaj takega? Poglej s psihološkega vidika in sebe poskušaj postaviti na to mesto – če bi bil ti popolnoma odvisen od tvoje žene? Kako bi se počutil, kako bi deloval? Ne bi šlo, ne?

Nisem presenečen. 😊

Smo slišali. Stokrat. Nehej se že sam sebi smiliti.
Če niste za družino, je ne imet, as simple as that.
Kar ne spremeni tistega, ka sem napisala. Mladi ne nosijo tvojih vzorcev konzervativnega patriarhata v prihodnost. Na srečo. Ker drugače družin ne bi bilo več.
[/quote]

Napisal sem dejstva za katerimi lahko 100% stojim. Ne gre za samopomilovanje. Sem za družino, sem za tradicionalne vrednote in enakopravno vlogo partnerjev. Patriarhat je preživeta reč in videti je, da še vedno tolčeš po že davno mrtvem.
Žal mi je, da ne uvidiš, da govorim o idejni usmeritvi družbe, ki le to vodi v nazadovanje in ne k napredku.
Ko pa sva že pri patriarhatu pa ti predlagam, da preveriš kako je s tem kar na primeru islama, ki je v osnovi zelo patriarhalen. Napreduje tako ekonomsko kot številčno. 😉

Nikogar se ne more prisiliti, da ostane s teboj. Ljubezni se ne da izsiliti ne kupiti!
Ti si bil prepričan, da jo boš zadržal, če bo finančno odvisna od tebe.
[/quote]

O izsiljeni ali kupljeni ljubezni nisem napisal nič, niti si nikoli nisem želel takega odnosa. Mi je pa še danes neizmerno hecno, kako je cca. eno leto po ločitvi želela obnoviti odnos z menoj. 😉
Njena finančna odvisnost je bila njena odločitev. Ves čas je imela možnost, da bi se zaposlila na kakem drugem delovnem mestu, startala firmo in tako poskrbela za lastno finančno neodvisnost pa ni… :))))))))))))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close