Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj moški ne marajo samostojnih žensk

Zakaj moški ne marajo samostojnih žensk

Vse se da ovrednotiti… Snažilka stane na mesec toliko in toliko, guvernanta toliko, hrana z dostavo toliko…. in po vsem tem je razmerje še vedno 70/30.
Kaj pa zdaj?
[/quote]

Čigava ideja je bila, da delaš samo ti? Zakaj ne manj plačano delo in si posledično več doma?

Mislim, da je bistvo povsem drugje: vprašanja ne gre razumeti statično, temveč dinamično. Vprašanje je torej: zakaj se redki moški sprijaznijo s stanjem, da je zenska v boljši poziciji?

Gre za razliko v primarnih motivatorjih. Zense povečini motivira zavist: on ne sme imeti več kot jaz, ker jaz menim, da sem (bolj) upravičena do več, kakor je on. Zenske torej tezijo k uravnilovki. Moške motivira tekmovalnost. To pomeni, jaz zmorem več, kot to. In če ima zenska stanovanje in dva čuka, bo on privlekel 3 čuke in bajto od nekje. Magari tako za napihnit. :-)))

Lahko se postavite na trepalnice. Tako kot ima on tiča in ona maternico, tako je tudi s hormonskimi predispozicijami. Namesto, da poskušamo iz zensk narediti (moškim neprivlačne) mozace in iz moških feminizirane (simbolno kastrirane) metroseksualce, je bolj na mestu ugotoviti, kaj deluje.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Čigava ideja je bila, da delaš samo ti? Zakaj ne manj plačano delo in si posledično več doma?
[/quote]

Saj nisem delal le jaz, je tudi ona, a njen izplen je bil boren in se po tem, ko mi je posel zalaufal, niti trudila ni več, da bi si našla bolje plačano delo.

Vse se da ovrednotiti… Snažilka stane na mesec toliko in toliko, guvernanta toliko, hrana z dostavo toliko…. in po vsem tem je razmerje še vedno 70/30.
Kaj pa zdaj?
[/quote]
Pa ti pol ne rabis zene 🙂
Nabavi si čistilko kuharco in varusko
Ti se čudiš da si ločen.? Drugace ni moglo bit ,ce si jo imel za eno od svojih zaposlenih.. Zaposleni imajo pravico do odpovedi in ti si to pozabil 🙂 delitev premozenja vzami kot odpravnino ki si jo moral izplačat bivsi delavki:)
Sori jaz te sploh vzela ne bi za moza. Moj se v zivljenju ni kaj takega izjavil
Se ko sva se vzela je navkljub našemu družinskemu premoženju hotel on skrbeti finančno zame (s tisto njegovo siromascino od place) pa sem imela veliko vec denarja od njega. V bistvu je bilo vse skupaj komično.. tako se obnaša pravi moški, ne pa da v zeni vidi eno izmed svojih zaposlenih.
Sori s takim razmišljanjem bos ostal vecno sam

Saj nisem delal le jaz, je tudi ona, a njen izplen je bil boren in se po tem, ko mi je posel zalaufal, niti trudila ni več, da bi si našla bolje plačano delo.
[/quote]

No, tole zgoraj pa je potrditev tega, kar sem nazadnje napisal. Zakaj bi ti sploh moral zasluziti vec in nisi bil raje vec doma (saj denarja tako imamomo dovolj). :-))))

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Pametni ljudje razmišljajo o družini takrat ko imajo ob sebi stabilnega partnerja, so stabilni v financah in verjamejo, da so dovolj stari za to. Okrog 30ga leta starosti ni še nič pozno. Ali je to res ali ne bi morali narediti raziskavo, pri mlajših ocenjujem da bi bila statistika na tvoji strani, pri starejših pa obratno. Drugače pa kdo nebi grdo gledal partnerja, ki že na začetku poda svoj domet (ne)prilagajanja? Tudi mladi enkrat ne bodo več mladi in v naslednjih 15 letih lahko mnenje še nekajkrat spremenijo.
[/quote]

Pusti ti pametne ljudi 😁😁 govorim o reali in ta je, da se družine tvorijo nekje med 25 in 30tim letom. Konec tridesetih se že začnejo loviti ločenci iz prvih zakonov.
In tem mladim danes na misel ne pride (ne fantom, ne puncam) , da bi delal samo eden.
Sem ti rekla – vprašaj, če ne verjameš.

No, tole zgoraj pa je potrditev tega, kar sem nazadnje napisal. Zakaj bi ti sploh moral zasluziti vec in nisi bil raje vec doma (saj denarja tako imamomo dovolj). :-))))
[/quote]

Sorči… še odgovor na drugo vprašanje črne vrtnice in Desideriusa.
Prej sem imel službo od-do ure. Za rešitev stanovanjskega vprašanja pa se je bilo potrebno potruditi za večji dohodek in tega sem lahko v zadostni meri lahko realiziral le, če sem šel na svoje.

[/quote]

Ja no… oprosti.. tole se sliši kot da je postala premala riba zate. Prenizko za tebe, veleuspešneža. Grobo, a tako se bere.

[/quote]

Desi ti kar mene kopiraj, naj te ne bo strah 🙂 in točno to sem mislila…
Zakaj grabiti denar na kup v času ko so otroci manjši in te najbolj rabijo (vsi tako otroci kot žena)? In če ti vsi trobijo, da rabijo več tebe in ne več denarja, poslušaj. Ker potem jokati, kako nehvaležna je bila da je šla, je prepozno. Pa še otroke je vzela… katastrofa.

Ti se čudiš da si ločen.? Drugace ni moglo bit ,ce si jo imel za eno od svojih zaposlenih.. Zaposleni imajo pravico do odpovedi in ti si to pozabil 🙂 delitev premozenja vzami kot odpravnino ki si jo moral izplačat bivsi delavki:)
Se ko sva se vzela je navkljub našemu družinskemu premoženju hotel on skrbeti finančno zame (s tisto njegovo siromascino od place) pa sem imela veliko vec denarja od njega. V bistvu je bilo vse skupaj komično.. tako se obnaša pravi moški, ne pa da v zeni vidi eno izmed svojih zaposlenih.
[/quote]

😀

Sorči, ker bom grob, ampak mislim, da bo nivo kar primeren nivoju tvojega modrovanja:
Lahko poteraš Balkanca z Balkana, ne moreš pa obratno.

Odgovoril sem ti, da se da tako moje kot njeno delo doma ovrednotiti, ti pa potem prideš z insinuacijami najnižje možne sorte. Škoda res…

Sorči… še odgovor na drugo vprašanje črne vrtnice in Desideriusa.
Prej sem imel službo od-do ure. Za rešitev stanovanjskega vprašanja pa se je bilo potrebno potruditi za večji dohodek in tega sem lahko v zadostni meri lahko realiziral le, če sem šel na svoje.
[/quote]

Aha. No tole reševanje stanovanjskega problema mi je znano. Zelo dobro znano. Ampak hitro te zadeva toliko potegne, da ne znaš reči NE in si vzeti čas za družino.

[/quote]

Domisljam si (ne trdim, da vem), da razumem, kaj zeli povedati. Zenske ste redko to v stanju doumeti. Bom poenostavil… Ce moski dela za npr. 20 evrov na uro, zenska pa za npr. 8, potem moski z nekaj nadurami more (ne mora) zasluziti se njeno placo. Ona ima tako 174 ur na mesec fraj, on pa dela 69 ur vec. Moski ne gledamo tega tako, da smo ji “senkali denar”. Kar moski zelimo je “Hvala!” za teh 174 ur svobode tako, da nam vsaj nameni tistih 69 naklonjenosti (ja sem zlorabil matematiko, da sem pricaral simboliko stevilk, pa kaj). :-)))

Ja no… oprosti.. tole se sliši kot da je postala premala riba zate. Prenizko za tebe, veleuspešneža. Grobo, a tako se bere.
[/quote]

Grobo? Morda, a v resnici mi je bilo vseeno kako se bo odločila glede zaposlitve, ker sem sam lahko družini zagotavljal precej visok standard. Glede tega se je odločala popolnoma sama in prosto.

Desi ti kar mene kopiraj, naj te ne bo strah 🙂 in točno to sem mislila…
Zakaj grabiti denar na kup v času ko so otroci manjši in te najbolj rabijo (vsi tako otroci kot žena)? In če ti vsi trobijo, da rabijo več tebe in ne več denarja, poslušaj. Ker potem jokati, kako nehvaležna je bila da je šla, je prepozno. Pa še otroke je vzela… katastrofa.
[/quote]

Problem je drugje: denaraja je dovolj v hisi zato, ker ga nekdo prinese. In ravno v tem obdobju zenske prinesejo najmanj. Odpoved taki ali drugacni plemenski ureditvi (samostojne male druzine, brez dedkov in babic in brez dobrososedske pomoci) in vse breme postaviti v tem pogledu na moskega (ali zensko) je norost. Ampak ne, o tem nihce ne bi. Obup. :-)))

Aha. No tole reševanje stanovanjskega problema mi je znano. Zelo dobro znano. Ampak hitro te zadeva toliko potegne, da ne znaš reči NE in si vzeti čas za družino.
[/quote]

Kljub vsemu sem z družino prebil veliko časa. Otrokoma je recimo bil njen očitek o zapostavljenosti (v stilu: se počutim osamljeno ker te ni doma) popolnoma za lase privlečen in sta ga dojela izključno kot izgovor za varanje.

😀

Sorči, ker bom grob, ampak mislim, da bo nivo kar primeren nivoju tvojega modrovanja:
Lahko poteraš Balkanca z Balkana, ne moreš pa obratno.

Odgovoril sem ti, da se da tako moje kot njeno delo doma ovrednotiti, ti pa potem prideš z insinuacijami najnižje možne sorte. Škoda res…
[/quote]
Balkanci nebalkanci nima veze.. Midva sva se vedno poročena ker ne gledava en na drugega kot na zaposlena ampak kot na moza in zeno.. Ne ocitava si kdo je vec kdo manj delal in koliko placila si kdo zasluzi
Si slisal za razliko skupno in vsak zase
Ti si delal zase in tvoja zena zase.. No midva delava za nas
Gospodinjo za zeno bi .? Ne ti bi sluzknjo
Napaka

Obstajajo moški, ki se samostojnih žensk bojijo. Samostojne ženske imamo zato to prednost, da imamo apriori filter, ki odstrani takšne brezja.čnike.

Domisljam si (ne trdim, da vem), da razumem, kaj zeli povedati. Zenske ste redko to v stanju doumeti. Bom poenostavil… Ce moski dela za npr. 20 evrov na uro, zenska pa za npr. 8, potem moski z nekaj nadurami more (ne mora) zasluziti se njeno placo. Ona ima tako 174 ur na mesec fraj, on pa dela 69 ur vec. Moski ne gledamo tega tako, da smo ji “senkali denar”. Kar moski zelimo je “Hvala!” za teh 174 ur svobode tako, da nam vsaj nameni tistih 69 naklonjenosti (ja sem zlorabil matematiko, da sem pricaral simboliko stevilk, pa kaj). :-)))
[/quote]
Ja kdo pa men rece hvala da je oprano skuhano, da so otroci postimani itd.. Ne rabi mi nihce reci, saj je to moje delo in dolžnost, tako kot moževo da denar prinese. Ja tud to mora en delat gospodinjit in otroke rihtat sploh dokler niso samostojni. To bos bolj tezko iz pisarne, torej mora zena.. Ma ste polni izgovorov samo da lahko v nic dajete gospodinjstvo in skrb za otroke s strani zenske.. Da vas ni sram

Ne seri. :-)))

Ne seri. :-)))
[/quote]
Ja ce se ze gremo zaposlene desi 🙂
Saj tud en zaposleni ne rece drugemu ej hvala ker si opravil svoje delo pridi da te objem. Ja pezda a ni logicno da opravi svoje delo saj dobi placo zato..
Ne rabi men rect moz hvala da si mi skuhala kosilo (ok danes kuha tašča) to je moje delo in ne rabim jaz njemu reci hvala da si mi dal denar za v trgovino, ja to je pa njegovo delo.. Ja pa s kje ste padli no :))

220. ☺

Ja ce se ze gremo zaposlene desi 🙂
Saj tud en zaposleni ne rece drugemu ej hvala ker si opravil svoje delo pridi da te objem. Ja pezda a ni logicno da opravi svoje delo saj dobi placo zato..
Ne rabi men rect moz hvala da si mi skuhala kosilo (ok danes kuha tašča) to je moje delo in ne rabim jaz njemu reci hvala da si mi dal denar za v trgovino, ja to je pa njegovo delo.. Ja pa s kje ste padli no :))
[/quote]

Bil sem ekspliciten, bom ponovil: on 174 (svojih) + 69 (njenih) => ven pride “dve placi” (in njegovih 243 ur odsotnosti). Ni poanta v denarju – ta je zdaj ze “na mizi”, ampak v tem, da je on investiral 69 ur, zato da je ona lahko tistih 174 fraj. Saj vem, da zenske to tezko postekate. :-)))

Bil sem ekspliciten, bom ponovil: on 174 (svojih) + 69 (njenih) => ven pride “dve placi” (in njegovih 243 ur odsotnosti). Ni poanta v denarju – ta je zdaj ze “na mizi”, ampak v tem, da je on investiral 69 ur, zato da je ona lahko tistih 174 fraj. Saj vem, da zenske to tezko postekate. :-)))
[/quote]

Mimogrede in bajdmim: tole zgoraj je racunica enakovrednosti (moja ura zivljenja je enako vredna, kakor tvoja ura zivljenja).

[/quote]
Frej
Pa kaj se.. Spomnim se ko so bili otroci mali.. Kuhaj, pospravljaj, peri, prebolevaj z njimi viroze, hodi na govorilne ure, pelji v solo, pejd po njih v solo, hodi na nastope, enga pelji na to dejavnost, drugega na drugo, od enega sošolec ima rojstni dan pelji ga tja, pomagaj za solo, ta gre v solo naravo vse pripravi in zjutri mora bit točen za bus.. itd nikol konca.. Dec pride domov in on je fertik s sihtom.. Jaz pa nisem bila fertik, moj siht je bil se popoldan do vecera..zdaj je drugac ko so vecji..
Tko da samo ne mi o tem kako smo mame fraj očetje pa garate ko zivali. Ja smo ,ko odrastejo in nic prej

Pusti ti pametne ljudi 😁😁 govorim o reali in ta je, da se družine tvorijo nekje med 25 in 30tim letom. Konec tridesetih se že začnejo loviti ločenci iz prvih zakonov.
In tem mladim danes na misel ne pride (ne fantom, ne puncam) , da bi delal samo eden.
Sem ti rekla – vprašaj, če ne verjameš.
[/quote]
Ja večina nikoli ne tvori brihtnosti ampak povprečje :). SURS pravi da je povprečna starost žensk ob rojstvu prvega otroka 29 let, moških pa 32 let. Tako da tvoja reala ravno ne sovpada z realo :). Seveda jim danes ne pade na misel, da bi delal samo eden, če z eno začetno plačo še sam težko preživi. Ni mi treba vprašat, sej znam sešteti 1+1 :).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close