zakaj ne svinjine?
Naš je pri 11 mes spajsal kuhan pršut atiju s kruha in ga pomlatil z velikim užitkom. Mene je skoraj kap, ampak posledic ni bilo. Jemo jo redko, ker nimamo možnosti kupit domačega.
Če imate svoje prašiče in veste, kako so krmljeni, jaz pri pusti svinjini ne bi oklevala. Bi dala prej, kot farmskega piščanca, recimo.
Kaj pa govedina,pa piščančje pa puranje meso???!!!Š čim pa mislte da hranijo te živali!!Prašiči nimajo prav nič slabše hrane kot katere druge živali zato tudi meso ni kar se tega tiče oporečno.Je pa res da svinjina že od nekdaj ni zdrava za tiste ki so debeli,ki imajo sladkorno,holesterol itd…
pa še marsikaj drugega,tako da na koncu smo spet pri tem kaj pa sploh še ostane potem od vse hrane kar je še zdravo.
Pri nas je svinjina velikokrat na sporedu,tudi pri otroku…nobenih problemov in tud nevem zakaj bi bili.
Če pa komu ne paše,OK.To je bilo samo moje mnenje.
LP
Piščanec, kupljen v trgovini, vzrejen na farmi je koncentracija rasnih hormonov! To ti lahko pove vsak mesar! Stokrat slabše od pustega koščka svinjine!
Naš mali je pusto svinjsko meso od 9. meseca dalje. Pri nepredelani hrani ne kompliciram, kompliciram le pri raznih izdelkih in v naprej pripravljeni hrani, ki vsebuje take in drugačne E-je.
Skoraj nikoli ne kupim hrane ala ‘mizica pogrni se’ ali že pripravljenega v konzervah. Kuham sama.