Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj ne topli pod?

Zakaj ne topli pod?

Res me zanima zakaj ne marate toplega poda? Trenutno smo v fazi urejanja stanovanja in nameravamo v kuhinji in predsobi položiti topli pod. Z lamnatom imam slabe izkušnje, ploščice so premrzle, parket predrag… Kaj vas moti pri toplem podu?
LP Punček

Mene ne moti nič.

V kuhinji imam 20 let star topli pod v BELI barvi in je še vedno BEL!!!

Nataša

Meni je preprosto grd.

No, tudi jaz bi ga zamenjala, pa ne zato, da bi bil grd, ampak danes prodajajo že tako lepe in kvalitetne, da moraš zelo dobro pogledati, da sploh opaziš, da je to topli pod in ne kaj drugega (ploščice, pluta….)

Nataša

Meni je čist fajn….. ne zebe tako v noge….. puca se brez problemov….. mi ga imamo sicer samo v kuhinji…..
Laminati tudi meni niso všeč…… parket pa ja….:))

Men je tudi enostavno grd, umeten, nemoderen.

Lp,
T.

Mi ga imamo samo v kuhinji in se dobro obnese. Mi je pa mož rekel, da bi bile vsaj pod pohištvom boljše ploščice.

Vsekakor želim optimalno odločitev in srečno bivanje v novem domu.

Vidka

Odvisno kakšen topli pod imaš v mislih. Sedaj se dobi res super zadeve, pri katerih sploh ne veš, da so topli podi. Samo cena ni ravno nizka. Ampak po mojih izkušnjah so vredni svojega denarja. Sploh v Avstriji imajo res krasno izbiro.

Jaz sem ga položila v svoji sobi, ko sem bila še doma in marsikdo ni opazil, da ni laminat ali parket. Je pa res, da je treba dovolj debelega kupiti, ker če je pretanek, se strga in se ga tudi težko položi oz. reže.

Tajna30

Vidka, pod omaricami imam jaz kar izolirno folijo (tista, ki je na zgornji strani ALU, spodaj penasta). Kupljeno v Baumaxu.

Nataša

Ko bomo mi prenavljali kuhinjo (to bo takrat, ko bomo vse tisto zlato prodali – mislim na spodnji post), bom tudi jaz razmišljala o tem. Do takrat bo pa kar po starem. Se ne pritožujem.

Vidka

Ja Tajna sem že gladala tiste debelejše varijante.
Kokos kje v Avstriji misliš?
Vidika in Nataša o čem govorita???? Prvič slišim da bi bili kakšni problemi za postavitev pod omarice.
Je pa verjetno res stvar okusa.
LP Punček

Saj ni problem, a če bi bile pod omaricami ploščice, bi bilo manj problemov s čiščenjem, vlago, če se kaj polije in pa pohištvo ne poškoduje ploščic, kot lahko topli pod.

Ni pa to problem, je le ideja.

Vidka

Meni nikoli ni bil všeč, ker je plastika. Potem pa smo si urejali začasno domovanje (za približno 2 leti) in ker je bil topli pod najcenejši, smo ga položili. Moram priznat, da sem bila presenečena, ker izgleda kot laminat.

Za naslov trgovine moram vprašat starše. Je pa v Beljaku. Mami je bila grozno navdušena nad videnim, samo cene so pa lahko kar precej astronomske. Tudi do 100 EUR za meter. Sama imam v kuhinji Sommer in sem res zadovoljna. Samo debelina mora biti vsaj 3mm.

Mi imamo neko izvedbo toplega poda v kuhinji, pa vsak misli da so ploščice, je zelo lep in tudi zelo drag. Polaga se kot ploščice, so pa take velike plošče. Mislim pa da nas je z delom pred 1 letom prišel m2 približno 7000 sit. Za v kuhinjo si ne predstavljam nič drugega, ker so ploščice res premrzle, laminat pa ne smeš kar naprej močit. Če te zanima lahko malo pobrskam in ti povem naslov trgovine kjer smo nabavili, je pa v komleksu BTC.

Uf kokos do tu pa ne segamo:))). Hvala vseeno:)))
LP Punček

Pri nas je topli pod polno v akciji 😉 Imamo ga v predsobi, kuhinji in v otroški sobi. Fino se čisti, lepe barve je in prijetno je hoditi po njem. Le v spalnici/dnevni imamo parket.

Laminat mi je všeč v drugih stanovanjih, v našem pa toplega poda ne zamenjam. Mogoče sem pa glede tega res salamensko staromodna?? 🙂

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Jaaaa a.jda. Prosim če res lahko pogledaš. Za to obliko še nisem slišala. Hvala!
Punček

Aja, topli pod je najcenejši, če ga greš kupit direktno k proizvajalcu

Mi smo kupili takega z napako (zlat vzorec na temnomodri podlagi se ne sveti dovolj, haloo??) in dali smešno malo denarja – je pa najbolje kupiti debelejšega, ker se razlika fajn pozna.

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Jaz imam v kuhinji ploscice, take velike mat, tko da mi jih ni treba ravno dvakrat na dan glancat. Zoper mraz in neudobje imam polozene na kriticnim mestih (pod jedilnim delom in pred delovnim pultom) krpare – podolgovate bombazne tepihe v raznih barvah iz Ikee – tiste pac zamenjam in operem, ko se posvinjajo (to je pogosto, ker smo prasicki).

Prej sem imela topli pod, nov je bil se cisto lep, ampak po nekaj letih je bil na pogled obupen.

Samo ideja.

SG

He he Špelina originalno prihajam iz Žalca in je to “naša” tovarna :)))))
Punček

Tudi meni so na pogled najbolj všeč ploščice. Vendar sem v stanovanju rada bosa, večji falot je kar naprej na tleh, manjši bo pa kmalu….
LP Punček

:)))) Potem pa itak poznaš zadevo 😉

Karkoli boste izbrali, uživajte v svojem domku :))))

Trgovina kjer prodajajo teplošče se imenuje Eko stil, so v BTC ju.

New Report

Close