Zakaj nekatere ženske še vedno tvegajo?
Nenehno nas opozarjajo o nevarnosti sončenja, vendar pa zdaj vidim, da se ženske še vedno nastavljajo soncu in poležavajo na plaži (tudi brez zaščite) cele dneve. Jasno je, da telo rabi nekaj vitamina, pa tudi zdravo ogoreli ljudje so videti zapeljivejši. Meni osebno je sicer res neodgovorno do lastnega telesa, da se nastavljaš soncu od jutra do večera, po drugi strani je pa res, da mi je všeč zagorelost.
Vse več pa se tudi piše o porjavitvenih in samoporjavitvenih kremah, zato sem se odločila, da jih letos uporabim tudi jaz.
Je že katera poskusila in ima kakšno priporočilo?
Samoporjavitvene kreme so še večja kozlarija, kot sončenje.
Koža je tvoj največji organ – in temu primerno je treba paziti nanj, to je pa sama kemija.
Jaz in moji se že leta “sončimo” v senci, tudi pod marelo ali pod borovcem čisto lepo porjaviš – se pravi nisi rjavo zapečen, ampak bel pa tudi ne. Plus vsi sprehodi, teki, plavanja, kolesarjenje, delo na vrtu – se nabere dovolj barve.
jaz sem se v mladih letih ful rada sončila, zdaj pa na soncu ne zdržim več kot 10 minut…letos je itak nek čuden čas, tako da po moje na morje sploh ne bomo šli. ker pa ne bi bila rada čez poletje bela, sem pred kratkim kupila TanGo krema, ki mi je top, ker se fino razmaže in še madežev ne pušča na cunjah
Preizkusila oboje – nesončenje in sončenje.
Ugotovila sem, da mi sončni žarki še kako pašejo, zato se redno soncu prepuščam. Tudi v urAH, ko se “ne sme”, a toliko, kot mi paše. Orientiram se po svojem občutku, kako telesu odgovarja.
Stališču dermatologov ne pritrjujem, ker dejansko človek sončne žarke potrebuje, in tista njihova “da je porjavela koža poškodovana” pri meni ne velja – več.
Samoporjavitvene kreme zame niso alternativa, zato se jih ne poslužujem.
Ne razumem kako je kemija bolj zdrava od narave? Treba samo pametno se sončit pa vse ok…
[/quote]
Pa saj je znano, da sonce žal povzroča raka.. Seveda k sreči ne pri vsakem
In ja, sonce rabimo, D vit rabimo, zal pa tudi zaščito.
Sonce žal tudi fajn fajn postara kožo, pa ne naslednje leto, ampak čez 10 let.
Zaščito je treba uporabljati…
Tudi jaz raje posežem po samoporjavitvenih kremah, ko rabim malo barve.
Pa tudi soncku se nastavim, ampak v mejah normale.
Marmelade pa redno kupim, pa čeprav ne porabim.. Mi je pa njihov vonj zelo všeč..
Te Tango se poznam…
Po čem diši? Kje se kupi?
prejšnji konec tedna sem bila na slo obali…kar mi je zanimivo je to, da sem videla cel kup starejših žensk, ki se sončijo direkt na soncu in še zgoraj brez. res ne štekam…prav iščejo…zato podpiram uporabo porjavitvenih krem, saj so zdaj na trgu že res kvalitetne…prvič negujejo kožo, drugič pa dajo lep zdrav videz, brez izspostavljanja uv žarkom
jaz že leta uporabljam porjavitvene kreme, ker se mi zdi, da je lepo ogorela polt veliko lepša kot bleda…sprobala sem že vse živo, vendar se v zadnjem času navdušujem za kremo Tango…ful naredi lepo polt..sicer moraš malo počakati, da zares “prime”, pa še diši lepo…kakšne imajo tisti obupen fake vonj
Tudi jaz sem par poletji uprabljala marmelado od Afrodite, ampak se mi je ene parkrat na soncu čist stopila in sem potem tisto povsod polila … no da ne govorim, cela dogodivščina
Letos prvič probavam ta tango, k ga vas je par omenilo, in zaenkrat sem zadovoljna, pa tud temperaturo velik bolje prenaša
Definitivno bi pa vsaki odvsetovala da se sred dneva paca na soncu, lepo v senčki
jz sm letos probala tango in mi je ql pa še diši, pa ql je k ni neka francoska industrija zadi ampak je proizvedeno vse v Sloveniji
če bi kera rabla https://mazzaci.com/
mene pa zanima, kje si jo kupila, ker sem že slišala, da je ful okej? lani sem imela marmelado, pa je bilo obup
[/quote]
Na FB sem zasledila oglas in kokr ajde dejmo probat. Naročila sem kar direktno pri njih https://buy.mazzaci.com/si/porjavitvena-krema-tango/
Ravno te dni sem gledala prispevek, da imamo samo Slovenci še nekakšno prepričanje, da je porjavela koža trend lepote. Prispevek o kožnem raku je bil.
Za D vitamin pa je že 15 minut izpostavitve dovolj na dan. In ni nujno, da celo telo, lahko samo deli telesa, ki so že tako ali tako na soncu.
Rjave noge pa so lepše od belih.