Zakaj ni manj bolečih testov za covid?
Vsak teden me testirajo, ni prijetno, ni pa boleče. Mislim da so eni bolj nežni kot drugi, vsaj tukaj imam srečo. Da se pa očitno vzet bris na lep način, ko sem gledala po tv kako jemljejo, me je minilo, odkar vem da se da lepo, mi ne bo nihče na silo vrtal po nosu.
Aja pa še to, strinjam se, naj učitelje testirajo. Če lahko v zdravstvu vsak teden vse, od čistilke do direktorja, v tovarnah, naj tudi njih. Cepljenje naj bo prostovoljno, testiranje pa pač niti ne.
Jaz imam ranjeno sluznico v levi nosnici. Peče ko vrag in smrkelj je krvav. Ne vem kaj bom, ko se mi to pojavi še na desni strani. Upam samo, da bo znanost napredovala do te mere, da bodo jemali bris iz grla tudi pri nas.
[/quote]
Bognedaj, da začnejo jemati bris iz grla! A ti sploh veš, kje je grlo?
Pri zobarju je injekcija za omrtvičenje popolnoma legalna, humana in pričakovana pri vsakem posegu v zob… Pa nisem bolečinski pussy- ampak ja, če se nekdo mora svajpat po nosu na vsak teden, 14 dni – zna bi že kar precej tisti nežen, notranji, globočninski del ob koncu nosne sluznice v predelu že skoraj žrela precej nabrazdan, saj ni normalno, da se drugače tako pogosto v življenju noter in tam okoli žokaš s tako dolgo palčko…. Jaz priznam, še nikoli ni bilo potrebe – tudi sedaj še v času CoVid19 ne. Stil a virgin glede tega.
Glede jemanja vzorca za Covid19 iz grla – tak način pri nekaterih takoj izzove refleks bruhanja -zato ta metoda ni toliko priljubljena . Daj si probaj z zobno ščetko samo it preko zadnjega dela jezika ali do korena jezika proti mandljem -ti bo začelo dvigovat – ker je na tem oredelu to in tako naravni sprožilni refleks za bruhanje. 🙂