Zakaj ni piva v McDonald’s-u? Zakaj ga ni v preostalih obratih s hitro prehrano?
Pozdravljeni,
Mi lahko kdo odgovori na vprašanje? Zakaj torej v slovenskih McDonald’s-ih ne ponujajo piva? Nekoč so na meniju imeli malo Union pivo. Vem, da imajo pivo v španskih, francoskih itd. McDonald’s ih, ne razumem pa koncepta, kjer so na voljo le sladke gazirane pijače, ne pa pivo.
Enako velja za kebabe itd. Na Balkanu je pivo vsepovsod prisotno, zakaj pri nas ni? Je potrebna kakšna licenca za prodajo alkohola, kot npr. na Poljskem?
Sicer sem 23 letni študent, zadeve pa nisem znal pojasniti španskem kolegu, ki je bil ravno na obisku. S temle vprašanjem me je presenetil.
Hvala za odgovore in lep vikend.
Prodajo piva v mcdonaldsu prepoveduje pravilnik o hitri prehrani in sicer v 22 clenu odstavek b, kjer oravi da se kahko v obratih hitre prehrane tocu in prodaja le hitra pijaca,pivo se po takonu i orehrani prebivalstva steje med pijace ki se uzivajo picasi in z obcutkom,sem seveda ne spadajo spanska piva ki so nekvalitetna….takoj zdaj lahko pojasnis spanjolcu kak in kaj
V ZDA zakon prepoveduje nelicenciranim restavracijam, kamor sodijo MacDonaldsi in drugi fast foodi, prodajo in točenje alkoholnih pijač. Za prodajo alkohola potrebujejo posebno licenco. Zato fast foodi v svoji domovini, ZDA, nimajo tradicije prodaje alkoholnih pijač.V Evropi je odnos do alkohola drugačen, in s tem zakoni, zato so ga začeli prodajati na nekaterih lokacijah.
Ma glupost slovenska….. Povsod v tujini ga lahko kupijo ( od Nemčije do Amerike – problem je, ker vejetno ne bi ravno vestno izvajali nadzor osebnih dokumentov gelde starosti, ki bi jih morali pokazat ob eventuelnemu nakupu). Država pljuva v svojo skledo tukaj, izgublja prilive iz naslova trošarin…..