zakaj niste šle volit?
Ma jaz pa mislim tako… Ne vem zakaj bi moral nekdo po vsej sili volit samo zato, da voli. Če pač ne spremlja politike, če se mu zdi vse skupaj brez smisla, pač ne gre volit. Ogromno je takih, ki grejo volit zato, ker je Pahor luškan, ali ker so doma privrženci Janše in podobne neumnosti, brez da bi sploh vedel, kaj kdo od niju (oz. vseh) zagovarja! Ampak volit pa gre, seveda, saj to je državljanska dolžnost!
Poleg tega večina nasprotnikov ene ali druge strani, ki ima tooooliko za povedati čez njih, niti ne ve, o čem govori. Trend: kurcajmo Janšo, alora kurcajmo Janšo. Prej ali slej bo trend, da je Pahor zanič, alora bomo pljuvali čez njega. Dajte, vprašajte ljudi, zakaj so tako močno proti ali za (zdaj že prejšnjo) vlado in zakaj so tako goreče hiteli na volišča! Če boste od tretjine njih slišali kakšne osnovane argumente in ne samo besede v stilu “prejšnji so vse zajebali!”, pa sporočite. Mislim, da bo takih bolj malo.
Pa mislim, da ni bistven problem v apatiji volivcev, ampak v tem, kaj to apatijo povzroča – stalno poslušamo o korupciji, goljufijah, z vseh strani je veliko obljub, a bolj malo narejenega. VSAK, ki je na oblasti ima na glavi ogromno masla… Ni čudno, da ljudje izgubijo zanimanje za politiko in pač ne grejo volit.
Meni se pa že zdi boljše, da ne greš volit, kot pa da greš volit samo zato, ker ti je tako rekel župnik ali zato, ker ima Pahor najbolj očarljiv nasmeh.
Leta 91 smo dobili svojo državo, za katero so ljudje dali tudi svoja življenja. Družine so takrat ostale brez očetov, žene brez mož…tudi če bi bila žrtev samo ena,bi bilo to zame več kot dovolj, da se iz spoštljivega spomina do nje udeležim volitev.Demokracija je bila težko prislužena in ni samoumevna, kot se to morda komu dozdeva.Doživljam jo kot vrednoto, zato grem vedno volit.
Neumna :)[/quote]
Tokratnih volitev se žal nisem udeležila, o vzroku ne bom razglabljala. Me pa zanima, kako bi odreagirale, če bi vlada recimo sprejela zakon, da odvzamejo volilno pravico ženskam. Ali pa tistim, ki se ne udeležijo treh volitev zapored. Ali bi bilo potem tudi vse brezveze?
Za pravico, ki jo danes tako lepo zametujemo, so ljudje včasih umirali.
Neumna :)[/quote]
Tokratnih volitev se žal nisem udeležila, o vzroku ne bom razglabljala. Me pa zanima, kako bi odreagirale, če bi vlada recimo sprejela zakon, da odvzamejo volilno pravico ženskam. Ali pa tistim, ki se ne udeležijo treh volitev zapored. Ali bi bilo potem tudi vse brezveze?
Za pravico, ki jo danes tako lepo zametujemo, so ljudje včasih umirali.[/quote]
Lej, meni gredo vsi lasje pokonci, če mi nekdo reče, da so volitve naša državljanska dolžnost. Je pač velika razlika v pravici in dolžnosti. Sama se odločim, ali bom to pravico izkoristila ali ne. Pri dolžnosti se ne bi mogla odločat 🙁
Pupa in Gospa Šk, tako se govori. Če bi jim pa to vzel, bi bile pa prve na referendumu, da so proti. Če imaš pravico, ok mogoče bom pa šla, kajne. Če bi jo pa vzel, o to pa ne, to je vendar moja pravica. Bi pa lahko prekle padale, ne tega ne damo, so se ženske borile za to.. Pa četudi po njihovo ne rabijo hoditi.Še Nickolson se je v filmu : Nikoli ne bo bolje, spremenil. Mi pa se ne bomo, nikoli ne bo bolje. Nije žvaka za seljaka, mi pride na pamet.
Za pravico, ki jo danes tako lepo zametujemo, so ljudje včasih umirali.[/quote]
Lej, meni gredo vsi lasje pokonci, če mi nekdo reče, da so volitve naša državljanska dolžnost. Je pač velika razlika v pravici in dolžnosti. Sama se odločim, ali bom to pravico izkoristila ali ne. Pri dolžnosti se ne bi mogla odločat :([/quote]
Ona jo pač tako smatra (predvidoma zase), ne vidim, da bi pisala, da je to dolžnost nas vseh. Pa tudi, če kdo tako misli, ima do tega vso pravico. Meni bi šli lasje pokonci, če bi bil takšen zapis del Ustave.
Gospa ŠK in puppa100, točno tako!
Vse preveč krvi je bilo prelite in preveč ljudi je umrlo, da bi mi zdaj dol viselo in ne bi šla volit. Že iz spoštovanja do njih grem.
Pa ni treba spremljati celotne kampanje, da bi se odločila. Dovolj je malce brskanja po netu in 15 min spremljanja volilnih soočenj, pa ti je jasno, koga boš podprl, če si le sposoben treznega razmišljanja.
Ne bom rekla, da sem prav vsakič na volišču, se mi je že zgodilo, da so šle volitve mimo mene. A me je sram priznati, kaj šele, da bi se hvalila z neudeležbo. Nihče ne more reči, da je zadovoljen prav z vsem, kar se dogaja v državi in nikoli nič ne pokritizira. Ne verjamem.
In pri vsem tem je zanimivo, kako so še pred par dnevi nakladale tle, več žensk v politiko, Kresalka je taka in onakva. Na koncu pa vse prepustijo kao moškim. S takim načinom ne bo nikoli več žensk v politiki, pa lahko tile flancajo kolk jih bodo dal v parlament. No, živi bili pa videli. Trezno razmišljanje, ah kaj to. Važen da ne volim Kresalke ki ima večji flet kot jaz in me ne razume. a ne?! Pa da lepi Pahor zmaga, bo tko fino ko nas bo z plavimi okicami nedolžno pogledal in povedal, da smo v riti.Pa ga ne kritiziram, pač pa povzemam razmišljanje od tle gor. Ali pa: vsi so ista banda. Ja pol pa ostanmo vsi doma, kot sem rekla, se bodo že med sabo zmenil kdo bo spodaj ali zgoraj. Pa res ne bomo nič krivi mi.
Ni res. Je tudi naša državljanska dolžnost in ne samo pravica. Kot državljani in volivci smo kolektivno odgovorni za oblikovanje oblasti v državi. Ker vsa oblast izvira od ljudstva in se k njemu steka.
Zato sem šla, odkar imam volilno pravico na vse volitve in vse referendume razen enega, ker sem bila takrat v bolnišnici.
Nisem vse odgovore prebrala… Namreč jaz sem v bolniški in imam hude bolečine in sem vseeno šla na volišča. Rekla sem si, da grem, če po vseh štirih hodim. Ni mi vseeno kako bomo živeli, ker ta zdravstvena kriza mi gre že pošteno na jetra. Čakaj tam čakaj tam itd…. Dnevi, meseci in leta bežijo. Da prideš na kakšen pregled si lahko prej hin…..
Tako!!!!