Zakaj niste vedno "sami krivi", da ste samski?
O, d best. A zdej imamo že šolane raziskave? Kje so se pa šolale? Na Harvardu?
Sori, ne znam. (Še sreča.) Po mojem moraš bit poseben talent, da dojameš. Poudarek na poseben.
Hja vidi pa se, da tema, ki je hkrati spoznavno težka, za povrhu pa še provokativna, nima šans 🙂
Ne sme se vse tako osebno vzeti in na druge (vedno) osebno gledati. Ok, včasih, pa še to s silno rezervo, ne pa ves čas in na hitro. Ker je potem vedno “kiks”.
O teh babah s emenite, kot da so suho zlato, po mojem opažanju je pa res redka kaj posebna. Tiste posebne živijo v drugih deželah, daleč od oči navadnih smrtnikov. Pišete silne teorije, ampak po moje je ful enostavno in opažam, da je v vezi tisti, ki pač hoče biti, ne gelde na spol. Tolčete silne teorije o uspešnosti, kešu, karierah, v praksi pa so ravno karieristi obeh spolov pogosto samski, ker se jim ne da prostega časa zabijati v neki vezi. V bistvu je tako, da so povprečneži in podpovprečneži najbolj poparčkani. Pomolite svoje betice kdaj ven, iza ekrana..
@ Boris
V svojem uvodu si po mojem mnenju naredil bistveno napako. Namreč začel si z idealno družbo (ekonomsko) in idealnimi ljudmi (vsi hočejo vezo).
Nato si vpeljal le eno spremenljivko (ekonomsko) in iz tega prišel do zaključka, da to vpliva na zveze.
Problem je, da ne obstaja (nikoli tudi ni obstajala) idealna družba tvojega modela, še manj pa obstajajo tako idealni ljudje, ki bi vsi enako mislili. Že to, da vsi ne mislimo enako je dokaz bilo katera debata. Pri tem mislim ne samo debate na forumu (ki so dokaz različnega mišljenja) ampak na splošno pogovore v vsakdanjem življenju. Na kratko povedano… poskušaš pojasniti neidelano družbo z veliko individualnimi posamezniki z nekim idealnim modelom. Zaključki bodo v tem primeru temu primerni. Zate idealni… za ostale, ki ne mislijo kot ti pa daleč od resnice in realnega življenja.
In še tvoja teza, da nekdo ni sam kriv, da je samski. Ta teza v principu tudi generalno gledano ne drži vode po mojem mnenju. Analogija bi bila, da bi nekdo trdil, da ljudje niso sami krivi, da so v zvezi. To lahko trdiš le za primere, kjer gre za v naprej dogovorjene poroke… kao oče hči “proda” nekemu “ponudniku”. Ali recimo trditev, da je za slabo vezo kriv partner… ali recimo, da je za to, da nekdo prevara kriv partner. Skratka, če že zaznavaš vzorec… gre za to, da za nekaj s čimer nismo zadovoljni ali nas ne osrečuje iščemo razloge drugje. S tem tudi aktivno delamo predvsem na tem, da pri sebi ničesar ne spremenimo.
Moje mnenje je, da so v veliki meri naša življenja dokaj odvisna od nas samih. Naših postopkov, naših dejanj… je pa res, da včasih ne ravno 100%. Obstajajo zunanji dejavniki. Ampak iskanje razlogov zgolj v zunanjih dejavnikih (njihovo preveliko potenciranje) vodi v to, kar sem že zgoraj napisal. Samoobrambni mehanizem, da pri sebi ničesar ne spremenimo.
Kar pa se tiče vez konkretno. Ni na voljo za enega moškega le ena, dve ali tri potencialne partnerice. Na voljo jih je ogromno. Velja seveda tudi v obratno smer. Vedno povdarjam, da je iskanje partnerja kot iskanje skritega zaklada. Treba je premetati nekaj “peska”, nekaj “kamenja”, nekaj cenenih ponaredkov, kdaj totalno zgrešiti… da na koncu znaš ceniti diamant, ko in če ga najdeš.
Me noče prva, druga, tretja, stota, petstota… ma me bo pa hotela tisoča. (Lucky one)
BTW… mislim, da celo Luna bolj vpliva na zveze, kot pa zadeve o katerih pišeš. Saj veš tisto… luna ga nosi… hodi v spanju… nekaj naredi, pa se sploh ne zaveda ali spomni… pa te fore. :-))
A to misliš Alico v čudežni deželi oziroma kako drugo izmišljeno deželo ali si mislil samo ukrajinke? :))
A to misliš Alico v čudežni deželi oziroma kako drugo izmišljeno deželo ali si mislil samo ukrajinke? :))[/quote]
Se vidi, da nisi hotel razumeti. Določene se tukaj obnašajo kot da so Severine ipd., po domače povedano. Žensko se idealizira kot sveto kravo, moškemu, pa se samo še bolj zbija samozavest. Na taki način se ne daje nasvetov, ampak jeb*ga, Borisa je itak sram, da bi si priznal, da v resnici išče nasvet oz. poglede in mnenja drugih, ki so v isti situaciji.
Kot je že Rasputin zapisal, v zvezi so samo tisti, ki želijo biti v zvezi. Ne bodo ostali samski samo moški, ampak tudi ženske. Za zvezo se morata truditi oba. Seveda so najbolj samski ljudje, ki večino časa vlagajo v kariero, partnerskemu življenju se pa ne posvečajo veliko, ker enostavno nimajo časa. To je tudi eden iz med razlogov, zakaj je današnja družba tako zaprta, posledično pa tudi več samskih in sociopatov. In potem se taki ljudje spomnijo, da si želijo še kaj več v življenju, ampak se ne znajo spoznavati.
A to misliš Alico v čudežni deželi oziroma kako drugo izmišljeno deželo ali si mislil samo ukrajinke? :))[/quote]
Se vidi, da nisi hotel razumeti. Določene se tukaj obnašajo kot da so Severine ipd., po domače povedano. Žensko se idealizira kot sveto kravo, moškemu, pa se samo še bolj zbija samozavest. Na taki način se ne daje nasvetov, ampak jeb*ga, Borisa je itak sram, da bi si priznal, da v resnici išče nasvet oz. poglede in mnenja drugih, ki so v isti situaciji.
Kot je že Rasputin zapisal, v zvezi so samo tisti, ki želijo biti v zvezi. Ne bodo ostali samski samo moški, ampak tudi ženske. Za zvezo se morata truditi oba. Seveda so najbolj samski ljudje, ki večino časa vlagajo v kariero, partnerskemu življenju se pa ne posvečajo veliko, ker enostavno nimajo časa. To je tudi eden iz med razlogov, zakaj je današnja družba tako zaprta, posledično pa tudi več samskih in sociopatov. In potem se taki ljudje spomnijo, da si želijo še kaj več v življenju, ampak se ne znajo spoznavati.[/quote]
Se vidi, da nisi hotel razumeti. Določeni se tukaj obnašate kot da ste Severine ipd., po domače povedano.
Čas je za vse enako odmerjen, razlika je zgolj v tem kako ga kdo porabi.
Če so ti prioriteta materialne stvari, boš temu posvetil večino svojega časa in sociopati tudi ga. Ni pomanjkanje časa tisto zaradi česar nekdo ostaja sam/ski, njegov odnos, njegov način razmišljanja, je tisti, ki mu ne “dovoljuje”, bolje rečeno, ne omogoča sobivanja s partnerjem.
Povečini imajo taki ljudje neko čustveno vez z enim od družinskih članov in z njim potešijo določen del čustvenih potreb. Ko postanejo starejši in po možnosti še izgubijo družinskega člana, prijateljev s katerim bi imeli poglobljen čustven odnos pa nimajo, jim pride na misel, da bi tudi oni imeli družino…. Potem se pa začne iskanje izgovorov kako bi da ne bi, ker jih bližina soljudi plaši, ker niso sposobni empatije….itd in so vsi drugi krivi za njihovo “nesrečo”.
To sem naredil zato, ker, če hočeš dokazati, da ena sama spremenljivka na nekaj vpliva, je nujno narediti svoj izvorni model družbe ozek, oz. kot vi pravite idealen, lahko bi rekli tudi enostaven. Seveda pa v vsakdanjem življenju obstaja nešteto dejavnikov in nešteto posledic. To je pa potem že res zapleteno.
Namen mojega “modela” je bil pokazati, ustvariti primer kjer je nek problem imun na praktično vsak nasvet, imun na vsako “psihologiziranje”. Samo zunanji, globlji ukrepi ga lahko do konca rešijo. Tega je v življenju ogromno. Zato nasvetovanje, v spregi s posameznikovimi obrambnimi mehanizmi, v glavnem sploh ne deluje. Tega se jaz zelo zavedam, nisem toliko naiven, da bi verjel, da deluje, zato nasvetov ljudem v glavnem ne dajem, nimam te navade. Do ljudi se mi to na splošno zdi pokroviteljsko in tudi v glavnem neučinkovito in celo škodljivo.
Moj naslov pa ni “zakaj nikoli niste krivi, da ste samski”, ampak je “Zakaj niste vedno sami krivi, da ste samski?” Notri je namesto besede “nikoli”, beseda “vedno”, pazim na vsako besedo 🙂
Besede krivda sploh ne maram. Ko si enkrat človek začne govoriti, da je denimo sam kriv, da je samski, ga to samo vleče dol. To te ne bo nikoli dvignilo gor. Ljudje prekleto zmotno mislijo, da se izboljšujejo s prevzemanjem krivde. Kje pa. Edina stvar, ki te bo dvignila gor je zavedanje, da v reali možnosti so in da se je treba le naprej truditi.
No ja… ne za vse…
Ti imaš toliko možnosti, kot v puščavi povržena kamela, ki si domišlja, da bo jutri vzletela in postala orel…
Naj ti torej bo, pa naj ti odgovorim kako se meni zdi. Ko sem eno (se mi zdi precej manj zahtevno) vprašanje (ali je možno …) zastavila enemu priznanemu nevropsihiatru, se mi je ta nasmehnil in odgovoril: “Gospa, možno je. Samo – na žalost – tako daleč še nismo.” Torej Boris, možno je, da ta tvoja teorija celo drži. Možno. Ne vem. Ampak generalno gledano. Ne pa iz tistih tvojih treh primerov, ker iz teh je več kot očitno, da puncam nisi bil všeč.
Srčno pa upam, da te bo minila želja po nadaljnjem opazovanju vzorcev in razvijanju teorij, ker od tega prav dosti ne boš imel. Daj rajši vodi statistiko o tem, kolikokrat si ga že kam namočil in vodi evidenco kje bi lahko bile še kakšne možnosti. Ti bo veliko bolj koristilo.
To je povsem možno. Ampak zares kompetentne za odgovor bi bile one, ne forumaši. Sicer me je pa od samega začetka zanimalo samo čutenje, današnja “temperatura” žensk nasploh, ne zgolj ta površinska raven, če je kdo komu všeč ali ne. Najbrž si bom grešnik prebral še kako knjigo o tem 🙂
To je povsem možno. Ampak zares kompetentne za odgovor bi bile one, ne forumaši. Sicer me je pa od samega začetka zanimalo samo čutenje, današnja “temperatura” žensk nasploh, ne zgolj ta površinska raven, če je kdo komu všeč ali ne. Najbrž si bom grešnik prebral še kako knjigo o tem :)[/quote]
Tako je, kot je napisala Margo. To pomeni, da zelo slabo razbiraš ženska čustva in zelo težko preneseš zavrnitev. Nisi ji(m) bil všeč, pa če se samemu sebi zdiš še tako krasen in imeniten. 🙂
Zdaj pa to že 1x preboli, no… , če si moški, ker odpiranje tem na to temo in preusmerjanjem lastne osebne čustvene problematike (nezmožnost čustvenega spoprijemanja z zavrnitvijo) z valenjem krivde na neke navidezne družbene teorije o spolih, statistiko itd., res nima smisla.
Ne vem, kaj imaš ti z Ukrajinkami, pomenljivo mi je, d ao njih fantaziraš. V bistvu sem imel v mislih dežele bogatih šejkov in podobno. Oni si najbrž res lahko privoščijo nadstandardne primerke bab.
Ne pa ko tu eni luzerji sanjate, kako so babe nekaj več in izumljate teorije, kako se jim boste čimbolj prilagodili, da bodo zadovoljne z vami, kar s enikoli ne zgodi v popolnosti, zato pa vegetirate tu in iščete naklonjenost še zadnjih bab tu i tako godinama..
Ni samo to Matjaško. Nekaj drugega je. Odgovor “nisi jim bil všeč”, ali pa “nisi imel pravega pristopa”, sta povsem možna. To sta mimogrede dva različna odgovora, nista povsem eksaktna odgovora. Oz. odgovor “nisi imel pravega pristopa” je eksaktnejši od odgovora “nisi jim bil všeč”. Sklep, da nekdo slabo razbira čustva drugih je pa že prehiter sklep. Ne gre samo zato, da recimo ne maram zavrnitev, saj jih kdo jih ima pa rad, v bistvu ne maram, tega da me nekdo “določa” po recimo 5 minutah. To je tisto 🙂 Saj pravim, pravo razumevanje drugih ljudi, kajpak poteka samo v živo. Zato je raven forumskega “razumevanja” drugih kajpak skoraj povsem brez vezna. So pa forumi lahko uporabni za neko “anketno”, splošno poizvedovanje o kakih zadevah.
Ni samo to Matjaško. Nekaj drugega je. Odgovor “nisi jim bil všeč”, ali pa “nisi imel pravega pristopa”, sta povsem možna. To sta mimogrede dva različna odgovora, nista povsem eksaktna odgovora. Oz. odgovor “nisi imel pravega pristopa” je eksaktnejši od odgovora “nisi jim bil všeč”. Sklep, da nekdo slabo razbira čustva drugih je pa že prehiter sklep. Ne gre samo zato, da recimo ne maram zavrnitev, saj jih kdo jih ima pa rad, v bistvu ne maram, tega da me nekdo “določa” po recimo 5 minutah. To je tisto 🙂 Saj pravim, pravo razumevanje drugih ljudi, kajpak poteka samo v živo. Zato je raven forumskega “razumevanja” drugih kajpak skoraj povsem brez vezna. So pa forumi lahko uporabni za neko “anketno”, splošno poizvedovanje o kakih zadevah.[/quote]
Mi lahko komentiramo samo tvoj ‘input’. Če boš svojo situacijo dobro in ustrezno predstavil, boš dobil temu ustrezne in pravilnejše odgovore. Omejeni smo na informacije, ki nam jih ti podaš.
Ni samo to Matjaško. Nekaj drugega je. Odgovor “nisi jim bil všeč”, ali pa “nisi imel pravega pristopa”, sta povsem možna. To sta mimogrede dva različna odgovora, nista povsem eksaktna odgovora. Oz. odgovor “nisi imel pravega pristopa” je eksaktnejši od odgovora “nisi jim bil všeč”. Sklep, da nekdo slabo razbira čustva drugih je pa že prehiter sklep. Ne gre samo zato, da recimo ne maram zavrnitev, saj jih kdo jih ima pa rad, v bistvu ne maram, tega da me nekdo “določa” po recimo 5 minutah. To je tisto 🙂 Saj pravim, pravo razumevanje drugih ljudi, kajpak poteka samo v živo. Zato je raven forumskega “razumevanja” drugih kajpak skoraj povsem brez vezna. So pa forumi lahko uporabni za neko “anketno”, splošno poizvedovanje o kakih zadevah.[/quote]
Mi lahko komentiramo samo tvoj ‘input’. Če boš svojo situacijo dobro in ustrezno predstavil, boš dobil temu ustrezne in pravilnejše odgovore. Omejeni smo na informacije, ki nam jih ti podaš.[/quote]
Mi lahko komentiramo samo tvoj ‘input’. Če boš svojo situacijo dobro in ustrezno predstavil, boš dobil temu ustrezne in pravilnejše odgovore. Omejeni smo na informacije, ki nam jih ti podaš.[/quote][/quote]
Ok. Ampak ne vedno avtomatično misliti, da ljudje to iščemo. Pa tudi nekaj drugega je, naj se folk zaveda, da so nasveti v “psiho” svetu vedno so-so, sila približni in pogostokrat kr neki, ker je vsak človek na nek način unikaten in tudi vsaka situacija je unikatna. Ne takoj mislit, da če nekomu kaj ne uspe, da je že kar “nesposoben”, ali pa “čuden”, ni tko preprosto. Če ima nekdo tako premiso, v drugih ljudeh samo krepi obrambo 🙂
Ne vem, kaj imaš ti z Ukrajinkami, pomenljivo mi je, d ao njih fantaziraš. V bistvu sem imel v mislih dežele bogatih šejkov in podobno. Oni si najbrž res lahko privoščijo nadstandardne primerke bab.
Ne pa ko tu eni luzerji sanjate, kako so babe nekaj več in izumljate teorije, kako se jim boste čimbolj prilagodili, da bodo zadovoljne z vami, kar s enikoli ne zgodi v popolnosti, zato pa vegetirate tu in iščete naklonjenost še zadnjih bab tu i tako godinama..[/quote]
Nadstandardne ženske so te, ki gredo z moškimi za voljo denarja? Zame so to podstandardne, kot izdelki na razprodaji. 😉
Boris_je – Kaj misliš o njegovi teoriji ? Zadeva bi bila zanimiva, vendar je problem v spremenjeni dinamiki današnjega vojskovanja, kjer realno ne bo več potrebno, da gredo moški množično v vojne (namig: daljinsko vodeni droni). To je eno, drugo pa branje med vrsticami glede John B. Calhoun-ovega eksperimenta z mišmi oz. podganami (da prenaseljenjenost povzroči odstop od tradicionalnega heteroseksualnega vedenja in nuklearnega tipa družine).
V YT malce vpiši mgtow in začni spremljati določene kanale (Turd flinging Monkey, MGTOW 101, Sandman, Tom Leykis, JayeDeBlack, Terrence Popp,…). Mislim, da boš našel več racionalnih pojasnil.
Namest, da se obremenjuješ s svojo samskostjo, uživaj, nabiraj denar, varčuj (Au/Ag), ker vsekakor tale “pravljica” ne bo dolgo trajala.
Boris, ne bodi bedak. Zdaj si že tako daleč, da se sliniš ob lepolaskinih izjavah od sreče, da te nekdo sploh obrajta, tudi če te v vsakem stavku ozmerja- 🙂
imaš silen kompleks manjvrednosti, ker ne dobiš ženske, ampak, za to nisi ti kriv. Fejst poba si videt, spoštuj se, če te katera pobere prav, če ne uživaj sam. Kot da je vse v teh zvezah!
Aja, kje si pa to slišal, pri vedeževalki?
Ti si direkt za nobelovo nagrado, ker daješ upanje ubogim na duhu…
V praksi je svet precej uravnotežen. Ne poznam niti enega direktorja ali nekega jakega managerja, ki bi imel za ženo čistilko z osnovno šolo. Vsi imajo neke magistrice, dohtarce… ali vsaj uni izobražene.
Neuravnoteženi ste samo vi, ki si domišljate, da boste imeli doma eno luštno, 15 let mlajšo dolgonogo plavolasko, ki bo zaslužila 3 jurje, medtem ko boste sami svaljkali svoj nagravžen špeh po kavču in si domišljali, da ste seksi.
Če ženska hoče za nekom pobirat drek in kocine iz sedežne, si ponavadi nabavi psa.[/quote]
ne boš verjela, v naši znani firmi delata dve čistilki z univerzitetno izobrazbo. Ena je poročena z zdravnikom. Verjetno to ne bosta delali do penzije, samo ne posplošuj. Boljši pošten delavec kot plitka univerzitetno izobražena ženska-
Forum je zaprt za komentiranje.