Zakaj niste vedno "sami krivi", da ste samski?
Ves point prispevka je v tem, da ima individualistična psihologija kratek domet. Njena uporaba nekako zadostuje na neki mikro ravni, ne pa več od tega.
Point ni toliko v tem ali je posameznik za vse kar se mu dogaja kriv ali ne. Point je v tem, da karkoli se ti prikazuje iz stališča individualistične psihologije, je to pametno “zmehčati”. Posameznik je seveda za marsikaj odgovoren v življenju, toda ta “trd” pogled je pametno zmehčati in ne priti do absolutne ravni, da je “odgovoren za vse”, ali pa “kriv za vse”.
POINT je v tem, da si pri vseh tvojih teorijah še vedno neuspešen.
V nasprotju s tiatimi, ki prevzemajo odgovornost za svoj lajf. Še matjažkotu je ratalo (I’m so proud :)))))))
Po tvoji logiki bi bili krivi tudi za to, saj smo se sami odločili za službo v točno tem podjetju.[/quote]
Kakšni moji logiki? Ne vem , kaj tu dlakocepiš brez potrebe, kot da ne bi bila sporočilnost jasna – mislim, da je moja poanta nedvoumna, da kdor je samski, ni nikoli vzrok zunanji (družba, okoliščine, spol…), ampak je težava izključno v posamezniku. Kdor išče krivdo v zunanjih okoliščinah, zagotovo ne bo žel uspeha na ljubezenskem področju, zaradi zamere oz. očitka se avtomatsko čutveno ogradi, tudi želje po maščevanju, kot je tale MGTOW iz moške strani, ali pa razne lajne o nesposobnežih, maminih sinčkih in podobno s strani raznih zagrenjenih samic in z moškimi spolno prenasičenih in nezadovoljnih Lepolask, ki tudi nosi tendenco po razvrednotenju in ponižanju nasprotnega spola, ker ji veze držijo največ 1 dan in 1 noč – seveda je vedno drug spol kriv.
Po tvoji logiki bi bili krivi tudi za to, saj smo se sami odločili za službo v točno tem podjetju.[/quote]
Kakšni moji logiki? Ne vem , kaj tu dlakocepiš brez potrebe, kot da ne bi bila sporočilnost jasna – mislim, da je moja poanta nedvoumna, da kdor je samski, ni nikoli vzrok zunanji (družba, okoliščine, spol…), ampak je težava izključno v posamezniku. Kdor išče krivdo v zunanjih okoliščinah, zagotovo ne bo žel uspeha na ljubezenskem področju, zaradi zamere oz. očitka se avtomatsko čutveno ogradi, tudi želje po maščevanju, kot je tale MGTOW iz moške strani, ali pa razne lajne o nesposobnežih, maminih sinčkih in podobno s strani raznih zagrenjenih samic in z moškimi spolno prenasičenih in nezadovoljnih Lepolask, ki tudi nosi tendenco po razvrednotenju in ponižanju nasprotnega spola, ker ji veze držijo največ 1 dan in 1 noč – seveda je vedno drug spol kriv.[/quote]
No pa saj ti v bistvu pritrjujem: po isti analogiji bi bili krivi tudi za izgubo svojega delovnega mesta v firmi, ki je šla v stečaj zaradi gospodarskih razlogov :-)))) Ali ni tudi to iskanje krivde v zunanjih vzrokih in zakaj bi v tem primeru bilo kaj drugače kot na ljubezenskem področju. Razen če si si morda v zadnjem času uspel dobit babo in izgubit službo. Potem te nekako še razumem. Se pa utegne tudi to spremeniti ali obrniti in potem bo tudi filozofija obratna. Vsaj ponavadi je tako :-)))
Drugače pa, ker vse na svetu deluje po principih vzrokov in posledic, tudi odgovornost in krivda ne moreta biti izključni. Vsaj v večini primerov ne. To trdijo predvsem tisti, ki se svojega dela odgovornosti želijo na tak način otresti in ga preložiti na druge.
Kakšni moji logiki? Ne vem , kaj tu dlakocepiš brez potrebe, kot da ne bi bila sporočilnost jasna – mislim, da je moja poanta nedvoumna, da kdor je samski, ni nikoli vzrok zunanji (družba, okoliščine, spol…), ampak je težava izključno v posamezniku. Kdor išče krivdo v zunanjih okoliščinah, zagotovo ne bo žel uspeha na ljubezenskem področju, zaradi zamere oz. očitka se avtomatsko čutveno ogradi, tudi želje po maščevanju, kot je tale MGTOW iz moške strani, ali pa razne lajne o nesposobnežih, maminih sinčkih in podobno s strani raznih zagrenjenih samic in z moškimi spolno prenasičenih in nezadovoljnih Lepolask, ki tudi nosi tendenco po razvrednotenju in ponižanju nasprotnega spola, ker ji veze držijo največ 1 dan in 1 noč – seveda je vedno drug spol kriv.[/quote]
No pa saj ti v bistvu pritrjujem: po isti analogiji bi bili krivi tudi za izgubo svojega delovnega mesta v firmi, ki je šla v stečaj zaradi gospodarskih razlogov :-)))) Ali ni tudi to iskanje krivde v zunanjih vzrokih in zakaj bi v tem primeru bilo kaj drugače kot na ljubezenskem področju. Razen če si si morda v zadnjem času uspel dobit babo in izgubit službo. Potem te nekako še razumem. Se pa utegne tudi to spremeniti ali obrniti in potem bo tudi filozofija obratna. Vsaj ponavadi je tako :-)))
Drugače pa, ker vse na svetu deluje po principih vzrokov in posledic, tudi odgovornost in krivda ne moreta biti izključni. Vsaj v večini primerov ne. To trdijo predvsem tisti, ki se svojega dela odgovornosti želijo na tak način otresti in ga preložiti na druge.[/quote]
Ah, bejž , no? 😉 Kako se pa to navezuje na temo oz. relevanco, kar sem hotel povedati? Aja, buksl jaz, nisem se politično korektno izrazil, matematično dosleden, natančen – oh, hvala, hvala, za korekcijo… še 1x hvala, pa 10 x v naprej za rezervo za utrujajočo suhoparno dlakocepljenje, vpikovanje v nepomembne podrobnosti, dobesedno obešanje na stavke in ostalo picajzlanje… Moraš vzeti v zakup, da nismo vsi dorasli visokemu komunikacijskemu nivoju Slavoja Žižka, ker je več kot očitno, da z njim prijateljuješ, že to te naredi imenitnejšega in pametnejšega od drugih, kako pameten šele moraš biti, če si pomagaš z osvežilnim eliksirjem filozofov – pijačo… 😀
Drugače pa, ker vse na svetu deluje po principih vzrokov in posledic, tudi odgovornost in krivda ne moreta biti izključni. Vsaj v večini primerov ne. To trdijo predvsem tisti, ki se svojega dela odgovornosti želijo na tak način otresti in ga preložiti na druge.[/quote]
Ah, bejž , no? 😉 Kako se pa to navezuje na temo oz. relevanco, kar sem hotel povedati? Aja, buksl jaz, nisem se politično korektno izrazil, matematično dosleden, natančen – oh, hvala, hvala, za korekcijo… še 1x hvala, pa 10 x v naprej za rezervo za utrujajočo suhoparno dlakocepljenje, vpikovanje v nepomembne podrobnosti, dobesedno obešanje na stavke in ostalo picajzlanje… Moraš vzeti v zakup, da nismo vsi dorasli visokemu komunikacijskemu nivoju Slavoja Žižka, ker je več kot očitno, da z njim prijateljuješ, že to te naredi imenitnejšega in pametnejšega od drugih, kako pameten šele moraš biti, če si pomagaš z osvežilnim eliksirjem filozofov – pijačo… :D[/quote]
Seveda ti bomo izkazano sposobnost samokritike šteli v dobro, kot tudi skromnost. Vendar dvomim, da si kdo na tem zamišlja, da bi lahko tako razgledan in načitan mož na področju medsebojnih odnosov ter z dobrimi vezami v lokalni knjižnici sploh kaj nepomembnega omenjal v svojih globokoumnih traktatih v katerih širša javnost vsako besedo jemlje kot suho zlato. :-)))
LOL, MGTOW in podobne zadeve so točno toliko racionalne kot feminaziji…
MGTOW gibanje malce poznam, par predavanj že omenjenega Sandmana sem poslušal. Za moje pojme so preveč ekstremni, pa še glede določenih temeljnih stvari se povsem motijo.
MGTOW gibanje konsistentno zagovarja pogled na ženske kot na nekakšne izkoriščevalke, ki so že vso zgodovino menda odvisne od moških, zato nas morajo za lastno preživetje menda nekako pretentat in izkoristit.
Zgodovinsko gledano je to čisto sfaleno. Poraba energije za delo v skupnosti je tako pri enih in drugih na podobnih nivojih. Pri ženskah je lahko celo večja in smo medsebojno odvisni, ne pa preprosto izkoriščevalski.
Pocasi mi je jasno kolk si ti se zelen, naiven in, nenazadnje, zakaj ti z zenskami ne gre.
Tolk, od nekoga, ki je glede vsega tega na cisto enem tretjem nivoju.
Ja? No daj me ti potem pouči kako stvari stojijo? Pa sam pišeš, da “partnerstva čez par stoletij več ne bo”. Stooooletij, ja lol. Saj ga že zdaj po svoje ni več, čez par stoletij pa celotnega človeštva več ne bo, glede na to kam gre vse skupaj. Potem sem pa jaz “naiven”.
Stos je v tem, da so razlogi za to, da smo v tem ali onem (ne)uspesni. Vecina nima pojma zakaj jim (ne) gre. Tako v pozitivnem kot negativnem smislu. Imajo teorije, razumejo marsikaj, ampak se vedno so dalec od bistva. Tako tudi ti. Jebe te neizkusenost in neskalibriran (nerealen) pogled na sebe in svet v katerem zivis. Skratka, ce sem bolj direkten, zelen si in neprilagojen.
Nabiraj izkusnje. Kot analititicen tip bos z leti sam spoznal, da to kar sem ti napisal niso zaljivke. To, zaenkrat se, preprosto si. Saj bi ti dal se kar koristen nasvet. Samo ti na kaj takega se nisi pripravljen. Rabis cas, izkusnje, marsikaj moras sele spoznati. Za to pa se moras zmigati. Eksperimentiraj malo. Ne nujno samo kar se zensk tice, pristopov, ipd.
Jaz sem do uvida že prišel. S pomočjo nekaj “neuporabnega” analitičnega mišljenja in pešice drugih forumašev. Bog ne daj, da bi kdo od tega kaj potegnil ven. Pa hvala za nasvete.
Clovek, lepo da si prisel do uvida, zase in o drugih. Tako je znano, da se pameten nauci vec iz neumnega vprasanja kot neumen iz pametnega odgovora. In vsaj meni se tvoje analiticno razmisljenje sploh ne zdi napacno, niti se mi zdis neumem. Mislim tocno to kar sem napisal. Bom ponovil. Sirine ti manjka. Pa s tem ne mislim, da premalo beres, ipd. Le dalec preskromen nabor izkusenj te jebe. Menda imas 30 let, pa delujes, tudi z zgornjim odgovorom, kot nekdo, ki verjame, da samo se malo pa mu bo vse zlaufalo. Ne, tebi manjka PRECEJ.
Jaz sem na temu forumu ne eden redkih, ampak praktično edini, ki je o sebi sploh kaj osebnega napisal. Seveda počasi in z velikimi zadržki, ker je forum tako primitiven, kar si najbrž tudi opazil. Zato se mi zdi neprimerno, da mi potem dajejo nadaljne napotke pisci, ki si o sebi ne upajo nič napisati. Tak uvid je najbrž nek maksimum možnega na teh straneh, naprej si pa v glavnem sam. Tako, da hvala, ne rabim takih komentarjev.
To koliko “manjka” tebi in številnim drugim, pa lahko le ugibamo. Ker se vsi tako prikladno skrivate in le o drugih pišete.
Res se lahko tolažiš sam še s tem, da gre drugim samo še slabše od tebe.
No, pa jim ne 🙂 je fizikalno nemogoče, prej bodo dokazali obstoj negativne mase :)))
Razumem kaj pravis. In cisto prav imas, da ima sorodne probleme se marsikdo, morda celo vecina, ne glede na leta. Pa tudi to, da je nekdo vezan, se ne pomeni, da karkoli “obvlada”. Vecina ljudje se poparcka po raznih nakljucjih, ne glede na to kje so se srecali. Drugace enostavno ne znajo. In kot da so zenske tako zelo drugacne. To so sele lesene, ko jim je do konkretnega tipa.
Tako da, ne se prevec sekirat. Siri nabor izkusenj, razvijaj se, vsestransko, pa bos skozi prakso, podkrepljeno s steorijo, slej kot prej pristal v neki vezi. In tako Iz enega problema v drugi, pa tretji, pa… Veselje.
Razumem kaj pravis. In cisto prav imas, da ima sorodne probleme se marsikdo, morda celo vecina, ne glede na leta. Pa tudi to, da je nekdo vezan, se ne pomeni, da karkoli “obvlada”. Vecina ljudje se poparcka po raznih nakljucjih, ne glede na to kje so se srecali. Drugace enostavno ne znajo. In kot da so zenske tako zelo drugacne. To so sele lesene, ko jim je do konkretnega tipa.
Tako da, ne se prevec sekirat. Siri nabor izkusenj, razvijaj se, vsestransko, pa bos skozi prakso, podkrepljeno s steorijo, slej kot prej pristal v neki vezi. In tako Iz enega problema v drugi, pa tretji, pa… Veselje.[/quote]
Tako se v lajfu seveda tolažite luzerji, ki ne boste nikoli nič dosegli. Drugim “je slučajno uspelo”. So se kar slučajno srečali in kar naenkrat imajo 25 let zakona in 3 mulce. Tolažite, se da boste “pristali” v vezi. Tolažite se, kako ima večina enake probleme.
No, pa jih nima(jo). Večina žensk še posebej ne, če odštejemo smrklje pod 25 let in debele grde nesocializirane čudakinje. Tudi zreli moški takih problemov (z zelo redkimi izjemami) nimajo. Ker so zdajšnji zreli moški dali marsikaj čez, od kakšnega leta vojske do študentskih domov, kjer se niso 5x/teden vozili domov z očijevim avtom, da jim je mama brisala riti. Niso imeli mamic, da bi hodile grozit v šole z odvetniki, niti očijev, ki bi dajali podkupnine profesorjem.
Problem je, da zdajšnji 30-letni moški ne boste nikoli postali zreli. Stopate proti 40-emu letu in se niste sami sposobni zmenit s šefom. Matere vam pomagajo na zagovorih doktorskih disertacij. Gnijete doma brezdelno in nihče vas ni naučil osnov preživetja in osvajanja – večina zdajšnjih zrelih moških je to spoznala pri 19-ih letih. Ste zavožena generacija. Zamudili ste bistvena leta, pomembna za učenje socialnih veščin. Seveda ni res, da se to da naučiti tudi pozneje. Ker boste pri osvajanju žensk vedno izgledali kot bosanec, ki se je pri 40-ih naučil vozit bicikel – kot hlodi.
Crnolaska, a tebi slucajno prihaja na te domisljijske zgodbice?
A ne ves, da je 50 letnik s 35-letno fukaro na lagerju as. Med tem ko je 35 letnica, ki se hvali, da je fukara 50-letnika… samo neumna butara. 😉
Forum je zaprt za komentiranje.