Zakaj ob poroki čestitke staršem mladoporočencev in ob rojstvu starim staršem?
Res ne razumem, zakaj ob poroki mladoporočencev gostje čestitajo njunim staršem ali ob rojstvu otroka starim staršem? Pri nas je to zadnje čase pogosta navada. Na poroki po cerkvenem in po civilnem delu poleg ta mladim folk čestita še ta starim.
Kar zmrazi me, da si bi moja tašča jemala neke zasluge za rojstvo mojega otroka, kjer res ni imela ničesar zraven, razen da je rodila sina, očeta mojih otrok. Ampak za to je že prejela čestitke.
Ali pa v teoretičnem primeru, recimo zanosi srednješolka, starša nezadovoljna in nesrečna, da bo rodila tako mlada (mogoče še spodbujali k splavu), nato pa sprejemata čestitke…
Pomagajte mi razumet ali pa vsaj pojasnite, če je to po bontonu ali je samo neka lokalna navada tle pri nas.
na moji poroki nihče ni čestital staršem, samo nama.
eni imajo pač tako tradicijo.
kaj pa bi rekle na to, da je v angliji in ameriki običaj, da na poroko vabijo (uradna vabila) starši mladoporočencev, ne pa mladoporočenca sama?
[img]http://weddingdecorationsview.com/wp-content/uploads/2013/03/Wedding-invitation-wedding-invitations.jpg[/img]
drugače pa… manj se sekiraj zaradi tega, ali bo tašči kdo čestital za vnuka/vnukinjo, ker bo ziher kdo tudi to naredil.