Zakaj odsvetujete pralno-sušilni stroj (v enem)
1. boben sušilca mora biti večji kot pri pralnem
2. boben ima tudi drugačno obliko
tako pa dobiš neko kombinacijo ki je približno pralni in približno sušilni
1. ni optimalno, ker v isto velikost bobna ne moreš dat sušit vseh oblačil (običajno jih moraš pol vzeti ven)
2. slabo sušenju prilagojen boben povzroči mečkanje cunj. Jokaš ko likaš.
3. energetsko potratno
sem ga mela pred parimi leti Boschovega, kupljen v Merkurju. Trgovka ga je hvalila kako je fajn, pa d ga ma ona tudi. Sem ga vzela, ker bolj malo rabim sušilca – no nekaj pozimi. Pa mi je po parih letih crknil. Potem sem zvedela, dato ni dobro da je kombiniran, ker motor pride preobremenjen – pere in suši, ter da tako hitreje crkne. Ti ga odsvetujem. Jaz imam po tej izkušnji ločeno.
Mi smo ga imeli kombiniranega 10 let, potem smo še enkrat kupili kombiniranega in sem zadovoljna.
Po moje je odvisno zakaj in koliko ga potrebuješ. Jaz sušim občasno in še to ga uporabljam samo za brisače, spodnje perilo. To posuši super. Nekajkrat sem ga sicer uporabila tudi za sušenje bombažnih majčk in je res kot pravijo, da so se zmečkale.
Imeli smo Candy kombiniranega 12 let, preden je crknil. Ko pa so se kje pogovarjali o tem, je večina na debelo krulila, kako so to ena velika jajca. Pa me je vsakič zanimalo, od kje jim taka izkušnja, kar mi ga pa imamo doma in je vse OK. Vedno je potem sledilo izmotavanje kako izkušenj sicer nimajo, so pa nekje slišali, da zadeva ni OK. Natančno tako, kot tukaj na MONu. Le da je tukaj folk anonimen in kljub temu da takega stroja nikoli ni imel, se bo sveto pridušal da ga ima in da je zanič. Tako pač funkcionirajo namišljeni vseznalci.
Imeli kombiniranega Indesita 12 let. Po šleperjih pljuvanja po znamki kot taki smo se naposlušali tudi pljuvanja po kombinirani varianti. No, ta “nikakva” znamka je odlično prestala 2 pleničarja, povita v pralne plenice in to IZKLJUČNO pralne plenice z izjemo 2 dopustov letno.
Res je, da jaz nisem sušila srajc, majc ipd,sušila sem plenice, frotirke, kako posteljnino in JA! Pride ZELLLLOOOOOOOO zmečkano, tako da – likanje je skoraj nujno – no, za plenice in brisače niti ne. ALi pa ne posusiš povsem do konca in še vlažno obesiš, to tudi gre.
Nam je služil odlično, si pa ne predstavljam, da bi v njem sušila srajce ipd, ker niti ne vem, kako to zmečkanino sploh kdaj razlikaš. Tko – iz prve roke!
Kombiniran pralno-sušilni stroj se čisto dobro obnese, samo ne smeš sušiti polnega bobna perila. Če je perila preveč, se med sušenjem zmečka, ampak kot rečeno – to pač preprečiš s tem, da ne nabutaš bobna do vrha. Naš (Bosch) opere in posuši super, dela pa brez problema in okvar zaenkrat pet let. Perem 3x – 4x na teden, sušim 1x ali 2x.
Ok, jaz sem kupila sušilni stroj, da mi posuši VSE kar operem, predvsem pa, da mi ni potrebno likat skoraj nič. Ne vem zakaj bi kupovala neko kombinacijo, kjer malo lahko, malo ne morem sušit, pa z likanjem crkujem zraven.
Sicer nimam izkušenj s kombiniranim strojem, imam pa ločeno in po prebranem sodeč, nikoli ne bi imela kombiniranega, ker je v nasprotju z vsakim namenom sušilca.
Naš nikoli ni sušil niti na pol poln – pral naj bi 6 in sušil 5 kg perila, že tako stroja ne nabutam do vrha niti za pranje in pe od ene žehte sta bili 2 sušenji. Vseeno je bilo ultra zmečkano, recimo 10 x bolj, kot če sem po centrifugi na 1200 obratov obesila na stojalo. Ampak ja no, za plenice in brisčae je bilo OK.
Imeli smo kombiniranega, tako da nikakor ne govorim na pamet.
Pa ker sem naštela minuse, bom zdaj še obrazložila, kaj jaz pričakujem od sušilca:
– da lahko dam sušit vse naenkrat, ker nisem toliko doma, da bom stalno hodila okoli strojev in ene polovičke, pa druge posebej vsaki dve uri šla filat
– da so oblačila, ko jih vzamem ven takšna, da z likalnikom minimalno popravim kake gube (to pomeni, da 7kg perila naenkrat vzamem iz bobna, zložim in pripravim za v omaro v max 10 minutah, razen če so vmes srajce)
Tako prihranim pri času in porabi elektrike. En boben perila sušim enkrat (in ne razdelim enega v dve sušenji), sušim lahko vse (ne potrebujem ničesar obešat) in skoraj nič ne likam.
A avto tudi vedno vozis na 7000 obratih?
Ni mi jasno zakaj ljudje mislijo, da bo naprava delala super, ce jo uporabljas na zgornji meji zmogljivosti. Kot elektro inzinir vam lahko razjasim, da so danes vse uporabniske naprave predimenzionirane. Pri 50-60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zmogljivosti, bo zivljenska doba in delovanje se kar v redu, pri max uporabi, pa se le-ta zelo hitro zmanjsuje… lezaji, lak na kablih elektro motorjev, dihtunge,…
Podobno je pri pralnih strojih… ce pise, da zmore 5kg to pomeni, da je dimenzioniran za 3kg, vse kar je vec je pa vprasljivo kako bo delalo.
Ce pa se vedno ne verjames, pa prestavljal svoj avto, ko bo 7000obratih/min, pa veselo placevanje mehanika.
Enako pri nas, 12 let, mi imamo kombiniran Candy, mi tudi poslušali kakšna jajca so to in blabla, odlična zadeva, 4 članska družina, pralne plenice, sušimo pozimi, zmečkano je seveda po sušenju. a jebi ga, gat pa rjuh pa res ne bom likala!
[/quote]
V čem je poanta sušilca, če moraš potem še likat? To je definicija jajc!