Zakaj ostala Slovenija, ne more slediti Ljubljani
Preseneča me, da ima MOL, kljub veliki gostoti prebivalstva najboljšo sliko v državi že praktično cel mesec.
Osrednjeslovenska regija je med boljšimi v državi in to predvsem na račun Ljubljane, ki ima bistveno boljšo sliko, kot pa ostale občine v regiji.
MOL ima manjšo incidenco recimo tudi od tako opevane Koroške. Če pa upoštevamo malo daljše časovno obdobje, pa lahko MOLU konkurira edino obalnokraška regija, katera pa ima bistveno boljše pogoje (redkejša poseljenost in milejša klima).
V bistvu je Ljubljana še enkrat dokazala, zakaj je najbolj razvita občina v Sloveniji.
Po Ljubljani se kar naprej sprehajajo ali vozijo policisti. Niti ni nujno, da delijo kazni, važno je le, da se čuti njihova prisotnost. Obenem nimamo prav dosti skritih garaž in zidanic, kjer bi lahko nemoteno organizirali žurke. Pred kratkim sem govorila s prijateljico iz Velenja. Rekla je, da policistov do zdaj sploh še ni videla.
Po Ljubljani se kar naprej sprehajajo ali vozijo policisti. Niti ni nujno, da delijo kazni, važno je le, da se čuti njihova prisotnost. Obenem nimamo prav dosti skritih garaž in zidanic, kjer bi lahko nemoteno organizirali žurke. Pred kratkim sem govorila s prijateljico iz Velenja. Rekla je, da policistov do zdaj sploh še ni videla.
[/quote]
Janša javno vedno zagovarja enakopravnost in uravnoteženost med regijami in kraji. V resnici pa skupaj s Hojsom terorizira Ljubljano?
Do konca tvojega patetičnega življenja bo tvoj domet Slovenija in mogoče Hrvaška, drugam pa brez cepilnega potnega lista ne boš mogla. Pa še Hravška bo 2021 zadnaj sezona brez cepi cpei pasoša.
[/quote]
Ti kar sanjaj o tvoji namišljeni diktaturi. Tudi brez cepilnega lista boš vsaj po Evropi lahko potoval. Če boš prihajal iz regije s slabo epidemiološko sliko, boš pač moral na hitri test in to bo to.
Ti kar sanjaj o tvoji namišljeni diktaturi. Tudi brez cepilnega lista boš vsaj po Evropi lahko potoval. Če boš prihajal iz regije s slabo epidemiološko sliko, boš pač moral na hitri test in to bo to.
[/quote]
Brez skrbi, ćebinarčki boste na Kubo, v Venezuelo pa Severno Korejo lahko potovali brez česarkoli.
[/quote]
Če ona ne hodi nič ven še ni rečeno, da jih ni. Jaz jih vidim večkrat dnevno!
Haha mi tudi ne, vsi skoz zdravi, otroci, prijatelji, še do danes ne poznam nobenega s kovidom.
Tudi na šoli in v vrtcu ni bilo nobenega okuženega preden so vse zaprli…cca.700 otrok, Lj. Otroci se skoz skupaj družijo, tako na igriščih kot tudi po domovih, že od marca naprej. Živeti je treba naprej, virusi so vedno bili in tudi bodo in se ne moremo in ne smemo skrivati pred njimi. Noben že obstoječ virus ne bo odšel za vedno, pa naj bo to korona, gripa ali karkoli drugega. Življenje gre naprej, ker če se bomo zapirali v domove, bomo na koncu umrli od navadnega prehlada, ker bo naša imunost enaka nič.
Ljubljana (če bi bila svoja regija) ima edina 14-dnevno incidenco nižjo od 600 in tedensko nižjo od 300. Niti ena regija od presotalih 12tih nima incidence pod 600 ali pod 300. Če MOL ne bi delil bremena koronakrize z okoliškimi občinami, bi bil že oranžni fazi več kot 14 dni, kar ne use nobeni od ostalih regij ali večjih občin.
Pa pravijo, da so južnjaki problem glede širjenja virusa… Zgleda, da so Slovenci s podeželja veliko bolj neumni ali nemarni…
Res je. Otroci na igriscih, polno sprehajalcev zunaj. Družimo se zunaj, čeprav je to prepovedano. Obiskujemo se pa ne, če že, znotraj družine ali zelo redko in nikakor v večjih skupinah. Je treba malo možgane uporabit in brat tapravo stroko, ne pa slepo sledit ali nasprotovat ukrepom.
[/quote]
Saj ni cudno, da ljudje bezijo iz Ljubljane.
Res je. Otroci na igriscih, polno sprehajalcev zunaj. Družimo se zunaj, čeprav je to prepovedano. Obiskujemo se pa ne, če že, znotraj družine ali zelo redko in nikakor v večjih skupinah. Je treba malo možgane uporabit in brat tapravo stroko, ne pa slepo sledit ali nasprotovat ukrepom.
[/quote]
Se popolnoma strinjam s teboj. Ampak za tiste, ki imajo manj razvite možgane ali pa jih premalo uporabljajo, bi pa vlada morala poskrbeti za logične in dobro pojasnjene ukrepe.
Prava stroka je težava, ker potem vsak upošteva tisto, ki mu bolj odgovarja.
Stroka bi morala biti poenotena, ampak jo je sedanja vlada takoj razdelila na SDS stroko in ostale. Ne pozabiti, da so tako (Beovič, Krek, Bregant, Ihan, Rozman,..) člani SDS stranke ali pa stranki zelo blizu. To da je Beovičeva izstopila iz stranke je bila taktična poteza pred kandidaturo za predsednico zdravniške zbornice.
Bi rekla ravno nasprotno. Vsako jutro trume ljudi rinejo v Ljubljano, kjer vas nihče ne potrebuje. Res ne vem, zakaj si službe niste sposobni poiskati v vaših idiličnih selih.
[/quote]
Moje mnenje…sem iz Lj, pa me še zmeraj začudi, koliko “pametnih” osebkov se v “izobraženem” mestu najde. Vaši zapisi vse povedo.