Najdi forum

zakaj pecivo

Bližajo se prazniki, rojstni dnevi in praznovanja, zato me čaka veliko peke. Saj rada pečem, vendar se mi dogaja, da mi včasih, ne vedno, pecivo upade.
Na primer, spečem rolado, pecivo je rahlo in lepo, pa ga namažem z marmelado in zvijem. In rolada postane kot nekakšna upadena plast, nelepe barve, kot bi zavila marmelado v karton.
Gospodinje in slaščičarke, prosim za nasvet in pomoč.
Hvala

Rolado nikoli ne namažem z marmelado in zvijem.
Vedno jo dam s peki papirja na moker serviet in zvijem s servietom vred.
Ko se ohladi namažem in ponovno zvijem.

Rolado nikoli ne namažem z marmelado in zvijem.
Vedno jo dam s peki papirja na moker serviet in zvijem s servietom vred.
Ko se ohladi namažem in ponovno zvijem.
[/quote]

Drugič seveda zvijem brez servieta.

Ce delas vedno po istem receptu, pa enkrat uspe in drugic ne, si zapisuj, s katero moko si delala in ce je uspelo ali ne. Moke so razlicne in se razlicno obnasajo. Lahko tudi, da kdaj speces presvetlo ali pretemno. Ce delas za goste ali za kam odnest, imej na zalogi rezervno kolicino materiala, da lahko po potrebi ponovis vajo.

New Report

Close