Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Zakaj plačilo cestnine z gotovino?

Zakaj plačilo cestnine z gotovino?

Zanima me, zakaj moraš plačati plačilo cestnine z gotovino, vse ostalo pa lahko s kartico ali čeki.

jožko

zato ker naša vrla država ceni samo keš ne pa plastićen denar hahhahha

marko

Pri plačilu s kartico prejemnik plačila plača provizijo banki. To mislim, da pove vse. Če ne nebi imeli za riti gret po raznih ministrstvih, kjer jih je že itak 5krat preveč. Ne uspejo nič naredit, ker so drug drugemu že v napoto.

Lp

O.

Cestnino je mogoče plačevati po navedbah darsa z:
Activa, Eurocard, Mastercard, Diners, Visa, UTA, DKV, Magna (izdajatelj:Petrol) in OMV Istrabenz ter DARS kartico.
Za euorcard in Magno lahko potrdim da deluje, saj sem plačeval abc, slabost pa je da četudi daš na tablico veliko vsoto nisi deležen popusta kot pri gotovini.

Ja, cestnina na cestninski postaji, ampak cestnino, za ušproabo cest pri registraciji pa NE.

Samo zaradi provizije, sem rekel, da naj pa dvignejo za tiste 4 procente, kdo pa še danes nosi denar v žepu samo za cestnino??
Jozko

A ti bi pa še cestnino dvigoval ???? (pa četudi samo za 4 %)…

A je težko do prvega bankomata stopit, dvignit in plačat manj?

Včasih se je dalo kje s kom dogovorit, da je na gotovino (namesto kartice) dal 3% popusta, zdaj pa to skoraj več nikjer ne gre…

si pa res revček .in nevednež .statistika kaže da se vedno več denarja obrača prek plastičnih kartic in prav tako bi na vseh vstopnih postajah na avtocesto morali pobirati cestnino tako da se bi plačevalo dejansko porabo po kilometru !!!!!! ne pa da eni plačujemo drugi pa se po nekaterih odsekih avtocest vozijo zastonj.

Nisem govoril o cestnini na avtocesti, pač pa o cestnini ob registraciji

New Report

Close