Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj podarite poceni darila

Zakaj podarite poceni darila

Jezna sem ker sem za rojstni dan od 2 oseb dobila brezvezno poceni darilo,ki bo romalo v kos. Ali res lahko podaris nekomu darilo v vrednosti 10eurov? Ce nisi sposoben vsaj 50eurov odsteti za darilo se ne udelezuj rojstnega dneva. Drugo leto takih oseb ne bom povabila na rojstni dan. Ce nimas ideje in denarja ne hodi nikamor. Socialci proc od mene.

lahko bi bila rtudi brez črk ☺

ju knou d dril …

K meni pa pod 200 ojrov niti pod razno 🙂 joke

A ti veš kdo običajno podarja poceni, robo iz roka, “z druge” roke? Škrtuhi, ki imajo veliko denarja, ne pa socialci? Vsaj jaz imam take izkušnje, ma moji znanci tudi.

Je pršlo tvoje kosilo al karkoli si mela 50E na osebo?

sej vem,da je provokacija,ampak jaz dejansko poznam par ljudi ki tako razmišljajo. Enkrat je znanka praznovala 50 let in je kolegu in njegovi družini naročila uro zapestno srebrne barve. Oni so izbrali kar pač so,meni je bla lepa,sploh pa mi je bilo glupo ker je kar vsem govorila kaj hoče imet,na koncu stojive v dvigalu in ona ima to urco na roki teden kasneje in reče “jst sm hotla tako debelo,veliko,srebrn težek pas,da se vidi da je res keš,da je velika na moji roki in težka,vredna”. Jaz nisme mogla verjet kaj mi govori. Sm bla tiho. Pač povedala je po ovinkih da je razočarana. Drug primer poznam žensko,ki je vedno govorila v službi okol nas,bli smo zlo mladi,da ona ne bo nikol oženila socialca.Da njo je mama učila da tipa če nima 2000 plače ne bo vzela. Dons je končala kot samohranilka,klavrno,2 froca,low payed job..

So taki ljudje in jaz to verjamem.Pač sem brez komentarja za njih. Jaz,ko praznujem,vedno rečem prosim brez daril. Nevem ampak meni je logično če praznuješ moraš ti častit,ti pogostit,praznuješ svoj dan in se veseliš s prijatelji,sorodniki. meni je neumnost prihajat z darili res. Nekoč ko bom uspešna,če bom praznovala bom obvezno nardila žur ampak bom pripisala da želim rožico od vsakega,eno rožico,samo eno,ali iz vrta ali iz cvetličarne z 2 eur mi je vseeno,in na fešti bo velika vaza in dajala bi jih notri,in bo nastal velik šopek,šopek mojih prijateljev <3 brez daril.. to je bedarija.

Praviš brez daril hkrati naj vsak prinese rožo. Odloči se ali brez daril (tudi roža je darilo) ali z rožami (roža je darilo)

Če že praznuješ in povabiš, je najbolje, da v naprej poveš, da naj ne nosijo nobenih daril.
Takšno navado imamo pri nas. Obdarimo samo otroke. Stisk roke in objem, mi povedo več, kot kakršnokoli darilo.
Tudi povabljenci se počutijo nelagodno – nekdo prinese drago darilo, drug si tega ne more prvoščit, tretji ti samo čestita.
Zadovoljni bodite, da se sploh kdo spomni na vas. Marsikdo je takrat sam, potoči solze in komaj čaka nasledni dan. Če že, obdarujte slavljenca prejšnji ali naslednji dan, da ne bo gledanja “pod prste”, kakšne pakete kdo dobiva.

Toliko te pač cenijo, jbg. 🙂

Materializem=idiotizem

Prekajen meso dl cajt gvera;)

Meni gredo vsa obdarovanja strašansko na živce. Samo otrokom rada kupim, kar rabijo, kot npr. triletnici kolo za rojstni dan. Najbolj odveč mi je skakat po trgovinah in iskat “primerna” darila.
Ena teta mi stalno podarja za rojstni dan tekoča mila, brisače in deodorante. Druga teta pa vedno bon od Mane za 50 evrov. Meni je to glupo. Ker imam potem občutek, da moram vrniti obema v takšni vrednosti…
Ljudje sploh nočejo razumeti, da imam najraje samo eno čokolado in to je vse!

New Report

Close