Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zakaj podpora Palestincem

zakaj podpora Palestincem

Torej, v začetku oktobra 2023 je Hamas vdrl iz Gaze v Izrael in ubil 1200 ljudi, več sto jih je vzel za talce, posiljeval je in zlorabljal.

Zdaj pa univerze po vsem svetu stopajo v bran Palestini – tudi FDV so zasedli študentje in zahtevajo od vodstva javni izrek podpore Hamasu.

Leta 1947 so Združeni narodi dovolili ločitev Izraela ter Palestine, določene so bile meje ozemlja.

Od kod zdaj to simpatetiziranje z islamci?

 

Jooooooj !!!!!! Hamas vdrl v Izrael in bil tam 5 ur!! A ti veš kako je meja Gaza – Izrael zastražena???? To ni možno, razen,če je dogovorjeno in je tudi bilo. Mosad je bil obveščen o tem,pa ni naredil nič. Ja, kaj a se kr podpira pobijanje ljudi al kaj, a smo v srednjem veku?? Čaki mal odkod ti ima en narod pravico kar pridet k teb in zahtevat polovico domovine? Kaj če bi k nam prišli Italijani, nam vzeli pol Slovenije, ker bi trdili da so potomci Rimljanov, in pol nam vsiljevali plane za razdelitev SLovenije. A bi rekli ok? S tem, da bi nam vzeli vse vire vode recimo in rodovitna polja in tako dalje??? Ko bi rekli ne, bi prišla podpora Amerike in bi nas 700.000 izgnali ven. Uau, a bi se strinjal stem? Ja ne ane !!! Dej mal preberte mal se pozanimajte. Hamas ni terorist, Hamas je izvoljena organizacija, Palestinci so za njih samo za to ker ostali se ne upirajo. Imajo pravico se upreti? Imajo!

Pod Hamasom ni v Gazi nobena krščanska cerkev padla, pod izraelskim bombardiranje pa so uničene. No kdo je terorist !

 

Ja, sem za boj proti temule zločinu Izraela,ki traja že 75 let. Ameriške univerze so pa simbol upora, žemed vietnamsko vojno so protestirale proti vojni, svaka čast tud Židom,ki so proti izraelskemu nasilju nad avtohtonimi Palestinci !

Mediji so ustvarili množično psihozo in prevladujoči čredni nagon je potegnil tudi tiste, ki so le nekaj slišali zato uzde na medijsko kljuse.

Tisti, ki poznamo zadevo, palestincev ne podpiramo.

Na Y T:
Dr. Phil, Mosab Yousef: Truth Behind Hamas; Unmasking Their Violent Intentions | Dr. Phil Primetime

Tako kot je splošno sprejeto, da ima Izrael pravico “braniti se”, zveni tudi dokaj logično, da imajo Palestinci pravico braniti se.

Le da njim pravijo “teroristi”. (Podobno kot so nemški okupatorji nekoč partizane imenovali “banditi”). No, Palestinci so pod okupacijo že 75 let, le da je sedaj hinavškina zahoda (ja, tudi nas) že kar v-oči-bijoča.

Ali ni zanimivo – Evropa (Nemci) naredijo genocid nad Židi, tem pa potem podarijo državo na bližnjem vzhodu, kjer potem Židje izvajajo genocid nad tamkajšnjim prebivalstvom, Evropa pa jim pomaga (Namci še posebno prizadevno)

OK, o avtohtonosti bi se dalo kaj reči oz. kdo je bil prej tukaj in kdo ima več pravic do tega ozemlja. Tudi o tem lahko precej debatiramo, ali Hamas je ali ni teroristična organizacija.

Avtor ima prav, vso zadevo je s svojim napadom začel Hamas. A se o tem strinjamo?

Odgovor na objavo uporabnika
razmišljujoča, 09.05.2024 ob 14:52

OK, o avtohtonosti bi se dalo kaj reči oz. kdo je bil prej tukaj in kdo ima več pravic do tega ozemlja. Tudi o tem lahko precej debatiramo, ali Hamas je ali ni teroristična organizacija.

Avtor ima prav, vso zadevo je s svojim napadom začel Hamas. A se o tem strinjamo?

Daj bod še bolj SDSovsko prtegnjena!!

To je isto, kot če bi rekla, da so vse začeli Američani, ko so odvrgli atomsko bombo na Hirošimo! Začeli so, a ne. Avgusta 1945 se je vse začelo, prej je bil pa ljubi mir!

Palestince faširajo že od leta 1948, ko so jim Izraelci ukradli državo. Vsa desetletja so pod torturo Izraela, ponižani, brez človekovega dostojanstva, brez ustrezne zdravstvene oskrbe. Izraelski vojaki imajo nagradno igro, da zmaga tisti snajperist, ki pobije več Palestincev na palestinskem ozemlju.

Mater, ga ni človeka, ki se mu ne bi prej ali slej strgalo.

Kdo je dal Izraelcem državo? Dovoljeval, da so Izraelci sueperiorni nad Palestinci? Ta naj tudi razreši spor med njimi. Ne Slovenija, ampak tisti, ki so dovolj vplivni in imajo škarje in platno v rokah.

New Report

Close