Zakaj policajem ni treba…
****Ti pa narediš cel krog po zunanji stezi ,ne morem se vključit,z smernim kazalcem ne nakažeš da boš zapustil krožišče, zopet se ne morem vključit v promet. ****
Saj vidiš, da sem zapustil križišče. če bi dal žmigovec bi pa izvedel mogoče četrt sekunde prej. Big deal.
Ja sej stvar laufa tudi brez žmigovcev. Narobe je to, da so za nepravilno uporabo žmigavcev predpisane kazni, pravilno jih je pa v večini križišč nemogoče prižgat.
Ker običajno vem kaj delam in ker ponavadi vem kdaj bom zapustil krožišče, nakažem smer tako kot je predpisano. Ko pa pred krožiščem čakam, da bom zapeljal vanj, me pa jezijo vozniki, ki ne poznajo predpisov in zavijejo desno, ne da bi nakazali kaj nameravajo. Preberi si vendar enkrat prometne predpise in si poskusi kaj zapomnit. Saj bo šlo, kar korajžno.
mik je napisal- Ker običajno vem kaj delam in ker ponavadi vem kdaj bom zapustil krožišče*****Zanima me kako to rešiš na krožišču Žale kjer si izhodi sledijo na 5m. tvoje razlaganje,da je treba vsako spremembo smeri nakazati veljajo za normalni promet na cesti,v krožišču pa lahko zaviješ samo desno in glede na omejitve,ki veljajo za vožnjo v krožišču in varnostno razdaljo mislim,da ne boš nobenega presenetil,če boš brez smerokaza zavil desno,večji problemi nastajajo pri vklopu na krožišče saj 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} voznikov ne zna hitro potegniti in se vklopiti v promet.
Drugače pa nekaj za šalo: zakaj naj dam žmigavc saj jaz vem kam grem ha ha ha.
Še eden od tistega malega milijona, ki ne poznate cestnoprometnih predpisov. Če bi upošteval, da je potrebno za zapuščanje krožišča nakazati smer, bi se marsikdo, ki čaka pred njim hitreje vklopil vanj, tako pa mora čakati kaj bo neznalček ukrenil. V krožišču na Žalah se pa da čisto lepo pravočasno nakazat smer, če nisi ravno Schumacher ali Montoya.
Včasih se sprašujem, zakaj je treba počakat pred semaforjem, ko gori rdeča luč in se z nobene strani nihče ne približuje, pa vseeno počakam, čeprav natančno vem kaj potujem . Sem pa opazil, da v takem primeru tudi nihče drug ne zapelje v rdečo, če je v bližini križišča policist.
Nič nam ne pomaga, če še 10x napišeš, da ne poznamo cestno prometnih predpisov, raje nam jih razloži, da bomo kaj odnesli od debate.
zakon ne pravi samo, da moramo pred spremembo smeri nakazat smer, mapak pravi, da je treba dat žmigavec PRAVOČASNO in NEDVOUMNO.
Koliko metrov oziroma sekund je to, preden zavijem v manjšem krožišču , pa ostaje še naprej skrivnost.
Žal ti ne morem odgovoriti na tvoji vprašanji, poskusil ti bom razložit. Koliko je to v metrih, je odvisno od razdalje med izvozi. Smernik vključim v trenutku, ko peljem mimo zadnjega izvoza pred tistim kjer nameravam zapustiti krožišče. Koliko je to v sekundah, je ravno tako odvisno od razdalje med izvozi in hitrosti, (ki je pa vedno omejena), če pa že vztrajaš pa naj bo to 2 sekundi in 36 stotink. Vsekakor ima voznik, ki se želi vključiti v rondo tam kjer ga mislim jaz zapustiti nekaj trenutkov več časa in tisti, ki prometne predpise pozna zna to tudi s pridom izkoristiti.
Ne glede na moj odgovor je pa bistveno, da je predpis pač ZAKON. In zakoni so sprejeti zato, da jih lahko tudi kršimo.