Zakaj postajajo moški šibkejša, izumirajoča vrsta?
Plavi, 10.07.2021 ob 09:34
Kvote, enakopravnost, medijska propaganda je naredila svoje, v prvi plan nam porivajo lgtb, feminizem, ekologijo in feminizem.Vsakemu, ki je dovolj pameten je jasno, da za vsem stoji interes, in mediji delujejo po nareku.Namesto, da bi nam servirali skupne točke in iskali rešitve, nam servirajo nasprotja,in potencirajo probleme.Malo sem zašel z teme, apmaak, isto velja za odnose, oziroma razlike med spoloma.
Ne razumem cisto, kaj bi bilo lahko narobe z enakimi pravicami za oba spola in z ekologijo?
Problem je , ker v zahodnem svetu oziroma eu, so ženske že zdavnaj enakopravne, ne gre se za enakopravnost ampak nadvlado.To je obenem realna definicija feminizma.Z ekologijo ni nič narobe, vendar se vsi zaletavajo z glavo v zid, ker moraš istočasno poskrbeti za preživetje ljudi in planeta. Enostavno nimajo prave vizije.Potrebnen je pravi balans.
Plavi, 10.07.2021 ob 09:59
Problem je , ker v zahodnem svetu oziroma eu, so ženske že zdavnaj enakopravne, ne gre se za enakopravnost ampak nadvlado.To je obenem realna definicija feminizma.Z ekologijo ni nič narobe, vendar se vsi zaletavajo z glavo v zid, ker moraš istočasno poskrbeti za preživetje ljudi in planeta. Enostavno nimajo prave vizije.Potrebnen je pravi balans.
Moras biti pa precej nesamozavesten, da na kjerkoli v druzbi vidis nadvlado zensk. Na vseh polozajih, kjer sta moc in denar, jih prakticno ni.
Replika541, 10.07.2021 ob 10:06
Moras biti pa precej nesamozavesten, da na kjerkoli v druzbi vidis nadvlado zensk. Na vseh polozajih, kjer sta moc in denar, jih prakticno ni.
Svet je moški, a kaj ko ga na treh vogalih podpirajo ženske. In še četrti bi se znašel pod vodo brez njihove spodbude.
https://www.thesun.co.uk/wp-content/uploads/2020/02/NINTCHDBPICT000563169602.jpg
Naj bo grdavšasto šibkotelesno babovje sploh zadovoljno da jo kakšen moški sploh še hoče povohat!
LEGENDA MONA, 10.07.2021 ob 10:32
https://www.thesun.co.uk/wp-content/uploads/2020/02/NINTCHDBPICT000563169602.jpg
Naj bo grdavšasto šibkotelesno babovje sploh zadovoljno da jo kakšen moški sploh še hoče povohat!
https://i2-prod.dailystar.co.uk/incoming/article15348462.ece/ALTERNATES/s615b/0_Kelly-Brook-1149654 !
Ženske v zahodnem svetu nismo enakopravne, dokler nas migranti posiljujejo, moških pa ne. Krive so pa feministke. One pravijo, da imajo musliči pravico posiljevat po Evropi, da si popravijo krivico, ki so jim jo prizadejali beli moški. Samo ne vem, zakaj bi morale to me plačevat? Naj se jim feministke nastavljajo.
LEGENDA MONA, 10.07.2021 ob 10:33
https://i2-prod.dailystar.co.uk/incoming/article15348462.ece/ALTERNATES/s615b/0_Kelly-Brook-1149654 !
Ko pa se zrikta se začne obnašat kot en kreten, ki misli da je center univerzuma!
Plavi, 10.07.2021 ob 10:46
Nismo se razumeli, ženske so danes enakopravne, delajo pa na temu, da bi nadvladale. Normalno vsak par, oziroma življenje med štirimi stenami, je pa spet poglavje zase.
99,9% moci in bogastva na svetu je v moskih rokah.
In ti si ves presran, da bodo zenske prevladale?
Ja no, kaj ti morem.
Jaz se pa ne strinjam s tvojo definicijo tega, kaj pomeni biti močan moški in močna ženska. Oz. močan človek na splošno.
Ljudem, ki udrihajo po mizi, jaz samo vrata pokažem. Tega v mojem domu in okolju ni. Nadalje, ženska, ki vse sama ureja pri hiši, medtem ko njen mož k temu ne prispeva svojega vložka, za moje pojme ni nič kaj posebno “močna”. Razumem, če je gospodinja in imata z možem tak dogovor o delitvi dela. Razumem, če ji je to v veselje in imata spet z možem tak dogovor o delitvi dela. NE razumem, če ji tak sistem ne odgovarja in kljub temu živi na tak način. To je pa znak vse prej česa drugega kot “močne” ženske. To so pa ženske, ki ali se ne znajo dogovarjati, ali so v podrejenem odnosu do svojih mož, ali imajo kak mučeniški kompleks (in seveda ne naredijo ničesar, da bi situacijo spremenile, ker jim situacija dejansko odgovarja), ali so tako perfekcionistične, da nikomur drugemu ne pustijo opravljati teh del, ker jih po njihovem mnenju ne naredijo dovolj dobro. Ali pa ta opravila dojemajo kot “svoja” in se jim spet ne zdi OK, da bi jih delal kdo drug – znajo pa ostalim družinskim članom stalno metat pod nos, kaj vse One naredijo pri hiši. Ali so pa res v razmerju z nekom zanje popolnoma neprimernim, ampak močan človek v taki situaciji ne vztraja oz. se v njej sploh ne znajde.
Za moje pojme je močan človek tisti, ki s svojimi bližnjimi zna vzpostaviti tak odnos in take dogovore, ki so njemu všeč, ostalim pa tudi. Tak, ki zna biti del tima, sprejema odgovornost in je zrel, hkrati pa drugim ne dopušča, da bi pomeatli z njim. Tak, ki zna izraziti svojo voljo in potem z drugimi sklepati kompromise. To je zame močan človek. Ljudje, ki znajo živeti le sami s seboj, mislijo, da mora biti vedno vse po njihovo, ne znajo jasno izrazi svojih želja in volje in potem najti nekih ustreznih kompromisov z drugo stranjo, ki jim primanjkuje empatije in podobno, ki ne znajo vnaprej jasno povedat, kje so zanje meje pri določenih stvareh in česa v nobenem primeru ne tolerirajo ter taki, ki vztrajajo v odnosih z ljudmi, s katerimi niso kompatibilni in s katerimi ne najdejo skupnega jezika… no, to pa zame niso močni ljudje.
Pač danes sta oba spola vedno bolj samozadostna. Sploh pa a lahko nehamo s to besedo “pravi moški”? Jaz recimo kot bolj aseksualen to nisem in si predvsem ne želim biti. Kot da bi jaz neki ženski, ki je lezbijka, samska ali ki nima otrok rekel da ni prava ženska?? Dones je pač vsak to kar hoče biti in naj to potem velja za vse.
V vseh parih, ki jih poznam se vidi, da je ženska dominantna polovica. Zakaj je temu tako – verjetno se to vzpostavi že na začetku, ona mu teži, je bolj hormonalno neuravnovešena, histerična, on popušča, hoče mir in se tako navadita. To je tudi slovensko kulturno okolje – pač hlapček sindrom. Ni mi jasno tudi, zakaj se tipi vedno bojijo biti sami in se oklepajo tiste (pod)povprečne ženščine kot da imajo Heidi Klum v najboljših letih in da jim življenje odvisno od nje. Verjetno nizka samozavest, mislijo, da je pač dobro, da jih vsaj ene hoče, medtem ko mislijo da ima vsaka baba vsaj 15 potencialnih snubcev. In potem prenašjo vse. Meni povsem manjka ta “program” – dol mi visi, če me nobena baba ne pogleda par let, uživam v samoti, v bistvu veliko bolj kot v zvezah, sam naj kaka proba mene izsiljevat da bo šla kam drugam ha ha ha ha
Basileus158, 10.07.2021 ob 22:43
V vseh parih, ki jih poznam se vidi, da je ženska dominantna polovica. Zakaj je temu tako – verjetno se to vzpostavi že na začetku, ona mu teži, je bolj hormonalno neuravnovešena, histerična, on popušča, hoče mir in se tako navadita. To je tudi slovensko kulturno okolje – pač hlapček sindrom. Ni mi jasno tudi, zakaj se tipi vedno bojijo biti sami in se oklepajo tiste (pod)povprečne ženščine kot da imajo Heidi Klum v najboljših letih in da jim življenje odvisno od nje. Verjetno nizka samozavest, mislijo, da je pač dobro, da jih vsaj ene hoče, medtem ko mislijo da ima vsaka baba vsaj 15 potencialnih snubcev. In potem prenašjo vse. Meni povsem manjka ta “program” – dol mi visi, če me nobena baba ne pogleda par let, uživam v samoti, v bistvu veliko bolj kot v zvezah, sam naj kaka proba mene izsiljevat da bo šla kam drugam ha ha ha ha
Ženske morajo prenašati celega prassca samo zaradi tiste ene njegove klobase, s katero jo oplodi in ji naredi pamža.
In toliko, kolikor je tebi do bab, je mnogim babam do dedca. Nič. Lahko preživijo brez kosmate, rigajoče, prdeče in vampaste opice in se imajo celo bolj fajn brez njega.
Namen vašega zapisa je več kot očitno provokacija in ne spodbuja produktivne diskusije. Niti ženske niti moški nismo več kar so bili naši predhodniki.
Pravijo pa da dobri časi ustvarjajo šibke moške. Je pa treba dodati, da so v časih “pravih moških” obstajalo suženjstvo, ogromno rasizma, ženske brez pravic, patriarhalni sistem, raznorazni tiranični politični sistemi, svetovne vojne in še marsikaj zraven.
“Pravih moških” je še kar nekaj, če jih iščete na pravem mestu. Imam nekaj prijateljev in znancev, ki imajo kmetije in iščejo “taprave ženske”, da bodo pomagale na kmetiji pa pravijo, da ni ravno gneče…
Prihaja MATRIARHAT! Ženeke nas pač prehitevate na ogromno področjih. Ste bolj razgledane, izobražene, pedantnejše,… in tudi dominanca prehaja v vašo domeno. Tako pač je, svet se vrti dalje, časi patriarhata in prežvečenega mačizma pa so v glavnem mimo, vsaj dokler na sinusoidi ne pride do prevoja funkcije.