Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj potrebujemo oskrbovana stanovanja?

Zakaj potrebujemo oskrbovana stanovanja?

Zanima me, zakaj potrebujemo oskrbovana stanovanja? Ali ne more oskrbovalka, ko jo nekdo rabi, priti v vsako stanovanje??? Npr., ko bom jaz stara, bom morala nujno v oskrbovano stanovanje ali bom lahko v svojem stanovanju živela naprej in bo oskrbovalka prišla k meni??? Meni se zdi, da samo komplicirajo pri nas brez potrebe, nič drugega.

Gre se za stroške, če si lahko privoščiš vsakodnevne oskrbovalke in njihove stroške potem ni panike.

-------------------------------------- "The greatest gift of life is friendship, and I have received it." [url=http://shrsl.com/?~93n6]Kupi poceni iz tujine brez davka[/url]

Saj jih ne potrebujemo! Ko si onemogel popolnoma, ne zmoreš več biti niti doma, niti v oskrbovanem stanovanju, saj rabiš nego in pozornost 24 ur na dan. Seveda lahko pride negovalka na dom vsaki dan, če imaš še doma koga, ki je pripravljen skrbeti za bolnika, pa je to sploh O.K.

Varovana stanovanja so namenjena starejšim parom, ki so še mobilni ampak potrebujejo pomoč.

Varovana stanovanja so prilagojena dostopna z invalidskim vozičkom ali hojcam. Kopalnice so posledišno večje , s širokimi vrati in nižjimi umivalniki……………..( ne vsa stanovanja seveda )

So manjša – načeloma enosobna. Pač spalnica in dnevni prostor z kuhinjsko nišo. Najemniki ali lastniki imajo seveda možnost hoditi na kosilo, večerjo v dom starejših – ali pa se jim dostavi hrana na dom.

Imajo pa seveda zvonec za klic na pomoč. Torej imajo povezavo z medicinsko asistenco, kot da so varovanci doma.

Za tak način bivanja se odločajo starejši pari, ki so živeli v odmaknjenih lokacijah ali pa želijo prepustiti hišo mladim, sami se pa umaknejo bolj v redišče, kjer je vse lažje dostopno in niso stalno odvisni od pomoči sorodnikov.

Navadno se kasneje preselijo tudi v dom. Pač glede na zdravstveno stanje.

Pa čisto realno. Starši mojih prijateljev so še relativno mobilni. Starejši pač. Sta pa par kulturnikov in jima obisk gledališča, kina razstav veliko pomeni.

Ker vozniškega dovoljenja nimata oz. se zavedata svoje šibkosti – sta bila odvisna od prevoza domačih ali taksi službe.

Tako sta veliko hišo, ki jo nikakor nista mogla več obvladati prepustila domačim in šla v najem v varovano stanovanje, kjer je vse do česar vse življenje gojita ljubezen dostopno peš.

mogoče je pa čas, da se podučiš kaj oskrbovano stanovanje sploh pomeni, nudi, pogoji…. Ker, če bi vedela, ne bi spraševala, kar sprašuješ. Seveda z oskrbovalkami oskrbovano stanovanje nima nič drugega kot asociacijo, ki ti je povzročila nelagodje.

Vse je stvar denarja. Če si pripravljen plačati, lahko imaš celo osebno oskrbovalko.

New Report

Close