Zakaj samohranilka težko dobi partnerja?
Ja, investicija v znanje ženske. Vsaka šola nekaj stane. Ženska je rabila nekaj let, da je dojela, da ne rabi lenuha in se ločila.
Drago jo je stalo.
Pametnejše se takim tipom ne pustijo oploditi. Se pa takim tipom najbolj mudi zaploditi otroke, ker verjamejo, da jih potem ženska ne bo zapustila.
Ja, investicija v znanje ženske. Vsaka šola nekaj stane. Ženska je rabila nekaj let, da je dojela, da ne rabi lenuha in se ločila.
Drago jo je stalo.
Pametnejše se takim tipom ne pustijo oploditi. Se pa takim tipom najbolj mudi zaploditi otroke, ker verjamejo, da jih potem ženska ne bo zapustila.[/quote]
Izpit se praviloma polaga po porodu, a ne? Za žensko pa je itak šola zastonj. Plača otrok. Ene pa tudi z oceno niso zadovoljne in morajo polagat še drugič, tretjič… S tistim o pametnejših se pa strinjam. Ampak kaj ko pa je biološka ura tako glasna. :-)))
Ženska vzgajana doma, da prava ženska kuha, pere, vse te in še ostali stvari za moža in da mora imeti seevda otroke in seveda poleg otrok skrbeti za moža.
V tem smislu odraste, se poroči, streže možu. Če je dosti naivna še zanosi (mož prepričan,d a potem mu že ne bo ušla) in na koncu gara na polno. Za otroka, za moža. NIma nič od lajfa. Potem ji končno kapne in stera moža.
Ja, to je draga šola. Veliko let ene rabijo, da takega sterajo. Veliko trpljenja, nič življenja v tistem času.
Tako, da daleč od zastonj, zelo draga je ta šola. Samo ene se celo življenje šolajo pa se ne izšolajo.
So pa pametne ženske, ki pa že od začetka skenslajo take moške in ne gredo skozi drago šolanje (mogoče so imele domač brezplačno in odlično šolo, ki jim ni govorila, da je ženska služkinja?).
Nekako zelo si obseden z oploditvami, biološko uro? Spadaš v kategorijo moških, ki so prepričani, da morajo zaploditi otrkoa in potem jim ženska ne bo ušla? Drugi moški ponavadi niso tako obsedeni z oploditvijo.
Jaz ne. Bolj opažam tako obsedenost z ženske strani in kako jim postanejo moški (ki so si jh same izbrale) odveč potem. Seveda jo vso krivdo treba prevaliti nanj, da se ohrani “brezmadežnost” požrtvovalne matere pred svetom in žlahto. Hudič je, če kaže dedec tudi znake interesa za dom in otroke. Potem se je treba malo bolj potruditi, da bi le-tega izgubil. Sploh pa je v nekaterih primerih dobrodošlo, če jo še prevara. Spadaš ti med take? :-))
Jaz ne. Bolj opažam tako obsedenost z ženske strani in kako jim postanejo moški (ki so si jh same izbrale) odveč potem. Seveda jo vso krivdo treba prevaliti nanj, da se ohrani “brezmadežnost” požrtvovalne matere pred svetom in žlahto. Hudič je, če kaže dedec tudi znake interesa za dom in otroke. Potem se je treba malo bolj potruditi, da bi le-tega izgubil. Sploh pa je v nekaterih primerih dobrodošlo, če jo še prevara. Spadaš ti med take? :-))[/quote]
Kera grenka…. 🙁
Če si ti na tako nabasu, to še ni pravilo. Kolikor jaz poznam kolegic,
sorodnic, sodelavk, konec koncev tudi sebe….s(m)o vse blažene, če
moški kaže znake interesa za dom in otroke. Taki so že skor mitološka
bitja in temu primerno oboževani….brez napak, popolni… absolutno za
obdržat, če niso glih serijski morilci….pa tud če so, sam da jih ne dobijo
:-))))
Jaz ne. Bolj opažam tako obsedenost z ženske strani in kako jim postanejo moški (ki so si jh same izbrale) odveč potem. Seveda jo vso krivdo treba prevaliti nanj, da se ohrani “brezmadežnost” požrtvovalne matere pred svetom in žlahto. Hudič je, če kaže dedec tudi znake interesa za dom in otroke. Potem se je treba malo bolj potruditi, da bi le-tega izgubil. Sploh pa je v nekaterih primerih dobrodošlo, če jo še prevara. Spadaš ti med take? :-))[/quote]
Zdaj pa ne vem ali spadaš med tiste, ki se jih vsaka pametna ženska raje na daleč umakne ali med neke zelo mlade fante?
Kot jaz opažam ponavadi postanejo tisti moški zelo odveč, ko pride ženska k pameti, ker ugotovi, da noče biti služkinja lenemu dedcu. Ti dedci ponavadi potem samo grdo govorijo o ženskah. Zakaj? Ja zato, ker nobena ne mara takega moškega, razen kaka naivna mlada ženska.
So tudi zakoni, kjer preprosto nekaj manjka, sta oba čisto ok, ampak stvar ne špila. Samo taki moški potem nimajo potrebe udrihat po ženskah.
Zakaj bi se ženska želela znebiti ok moškega?
Ne, jaz spadam med take, ki se ne zapletajo v razmerje z moškimi, ki iščejo služkinje. Ne boš verjel, ampak tudi taki moški obstajajo. Zelo iskana roba.
Ne vem od kje vam enim moškim taka mantra, da ženske iščemo samo oplojevalce?
Zakaj pa toliko žensk uporablja KT, mirene, razne obročke in podobne zadeve?
Kera grenka…. 🙁
:-))))[/quote]
Kakšni pa so razlogi za nezanimanje moških, ki jih navedejo moški v svoj zagovor ?
Če so ženske kaj povedale okrog tega.
Takole se lahko sprašuje in sklepa le nekdo, ki še ni zrel moški, ki se ne ceni, ki ne ceni in ne spoštuje žensk in ki dejansko v življenju deluje tako, kot razmišlja in opisuje, ter iz lastnih spoznanj sklepa na splošno o vseh drugih, da so njemu enaki v dejanjih in da razmišljajo enako ali podobno.
Samohranilka se od samohranilke razlikuje, med drugim tudi v vzroku, zakaj je ostala samohranilka in tudi v tem, kaj se je iz tega naučila, kaj je – postala, v smislu notranje rasti, življenjske modrosti in zrelosti. Metati vse v en koš je nesmiselno. Človek se uči vse življenje, na lastnih ali na tujih napakah, le bedaki vztrajajo v njih. Človek raste, zori, napreduje… ali pa se vrti v enem in istem krogu, leta, desetletja in živi ali… piše neumne teme. Obstajajo take in drugačne samohranilke, kot obstajajo moški in tudi taki, ki sprašujejo in pišejo to, kar piše ta v zgornji temi. Ker obstajajo tudi druge vrste moški, kot avtor teme še ni in morda nikoli ne bo in ker obstajajo samohranilke, ki so se iz lastnih napak dvignile tako visoko, da jih avtor po razmišljanju ne dosega niti do gležnjev, ki jih avtor teme še ni in jih morda nikoli ne bo spoznal do tedaj, dokler ne bo spremenil sebe v svojem bistvu…, se taki ljudje prej ali slej najdejo, preprosto zato, ker; podobno privlači podobno.[/i][/b] Zato, ne drži, da (vse) samohranilke težko dobijo partnerja. Naslov teme je zavajajoč in ne drži za vse.Avtorju teme svetujem, naj se poglobi vase in zraste v svojih spoznanjih.
Zrel moški, ki ima zares rad srelo žensko, četudi je samohranilka, ima rad njo in ima rad tudi njenega otroka, saj sta le skupaj celota, komplet. Odločil se bo trezno, razumno, a bo poslušal tudi, kaj mu govori srce. Če jo ima zares rad in je ona to, kar je iskal od nekdaj in je to v nji nazadnje našel, bo vzljubil tudi njenega otroka in njo v njemu…
Prebral sem vso temo in tudi odgovor Watamaro-a. V njegovem prispevku sem našel zase nekaj vrednega, kar mi je v pomoč. Lahko rečem tudi tole; vsi odgovori na vsa vprašanja pridejo naproti takrat, ko jih človek zares potrebuje. Hvala.
O samohranilkah nekateri pišete kot da so kužne. Za njihove otroke pa kot da so največja strašila tega sveta.
Pomladni_Veter,
tako je, vse drži, kar si napisal in lepo je, po vseh teh komentarjih, si le znova potrditi, da obstajajo ljudje, ki tako razmišljajo.
Enako mnenje delim tudi glede prispevkov Watamara.
Lep večer vsem
Zdaj pa ne vem ali spadaš med tiste, ki se jih vsaka pametna ženska raje na daleč umakne ali med neke zelo mlade fante?
Kot jaz opažam ponavadi postanejo tisti moški zelo odveč, ko pride ženska k pameti, ker ugotovi, da noče biti služkinja lenemu dedcu. Ti dedci ponavadi potem samo grdo govorijo o ženskah. Zakaj? Ja zato, ker nobena ne mara takega moškega, razen kaka naivna mlada ženska.
So tudi zakoni, kjer preprosto nekaj manjka, sta oba čisto ok, ampak stvar ne špila. Samo taki moški potem nimajo potrebe udrihat po ženskah.
Zakaj bi se ženska želela znebiti ok moškega?
Ne, jaz spadam med take, ki se ne zapletajo v razmerje z moškimi, ki iščejo služkinje. Ne boš verjel, ampak tudi taki moški obstajajo. Zelo iskana roba.[/quote]
ups… vedno pozabljam, da je absolutno nemogoče, da bi ženska imela tudi kakšno slabo lastnost, še posebej karakterno … že samo iz tega razloga, ker je ženska. Da o tistih ženskah, ki so postale matere, sploh ne govorimo. Ena sama blažena popolnost. Če pa že kaže znake tega, je zato sigurno kriv moški oz. zadeva če tako zgleda, ker se “pogled” na žensko ob moški prisotnosti vedno bolj ali manj rahlo ukrivi.
Za marikatero sem oz. bi bil srečen, če bi se me hotela izogniti. :-))
Od kje ti toliko slabih izkušenj z ženskami?
Si se kdaj vprašal zakaj imaš ravno ti take izkušnje z ženskami?
Kera grenka…. 🙁
Ni nujno, da vsi tu gor pišemo iz čisto svojih izkušenj. Lahko tudi marsikaj vidimo drugje in to izobeh plati.Ne vsega sodit po sebi in mimogrede, tudi tvoje splošno mnenje o moških deluje malce zagrenjeno.
Blaženost? Ja v marsiketerem primeru je stvar podobna “blaženosti” kot v primeru zelo kvalitetnega pralnega stroja, recimo. Težava pa začne nastajat, ko ta isti moški želi, da bi ga njegova partnerka videla tudi še kot – moškega.
Si se kdaj vprašal zakaj imaš ravno ti take izkušnje z ženskami?[/quote]
in tvoje glede moških?
Saj to je jasno. Poleg oplojevlacev nekatere iščejo tudi ljubimce. Velikokrat je težko dobit vse v eni osebi. Morda zato. :-))
Si se kdaj vprašal zakaj imaš ravno ti take izkušnje z ženskami?[/quote]
in tvoje glede moških?[/quote]
Nimam osebnih slabih izkušenj z moškimi. Se takim primerkov na daleč ognem.
Sploh osebkom, ki imajo vedno na jeziku kaj proti ženskam in sploh proti moškim, ki kar naprej ponavljajo o biološki uri.
Osebno nimam proti samohranilkam popolnoma nič. Res je, da sem srečal široko karakterno paleto takih in drugačnih. Vendar splošno (moško) mnenje nikakor ni slabše od splošnega (ženskega) mnenja o ločencih.
in tvoje glede moških?[/quote]
Sploh osebkom, ki imajo vedno na jeziku kaj proti ženskam in sploh proti moškim, ki kar naprej ponavljajo o biološki uri.[/quote]
Zelo čudno za nakoga, da se ogiba ne da bi imel slabe izkušnje. :-))
Osebno nimam proti samohranilkam popolnoma nič. Res je, da sem srečal široko karakterno paleto takih in drugačnih. Vendar splošno (moško) mnenje nikakor ni slabše od splošnega (ženskega) mnenja o ločencih.[/quote]
Zanimivo. Ženske nimamo nič proti ločencem. Malo slabše jo odnesejo ločenci z otroci, ampak ponavadi so vseeno iskani.
Moški pa vedno vihajo nosove nad ženskami, ki imajo otroke.
Sploh osebkom, ki imajo vedno na jeziku kaj proti ženskam in sploh proti moškim, ki kar naprej ponavljajo o biološki uri.[/quote]
Zelo čudno za nakoga, da se ogiba ne da bi imel slabe izkušnje. :-))[/quote]
Kaj ti moraš poriniti roko v ogenj, ker drugače ne verjameš, da to ni pametno početje?
Jaz ne rinem roke v ogenj, verjamem, da to ni pametno početje.
Kera grenka…. 🙁
Kakšni pa so razlogi za nezanimanje moških, ki jih navedejo moški v svoj zagovor ?
Če so ženske kaj povedale okrog tega.[/quote]
Oh, ponavad kr stara domača lenoba.
TV in računalnik vabita, pa košarka s prjatli, pa ene dna trije piri po
košarki….kdo se bo pa namest tega zafrkaval z domačimi nalogami,
plakati, učenjem pesmic….da o pucanju in gospodinjtvu sploh ne bi….
Kera grenka…. 🙁
Ni nujno, da vsi tu gor pišemo iz čisto svojih izkušenj. Lahko tudi marsikaj vidimo drugje in to izobeh plati.Ne vsega sodit po sebi in mimogrede, tudi tvoje splošno mnenje o moških deluje malce zagrenjeno.
Blaženost? Ja v marsiketerem primeru je stvar podobna “blaženosti” kot v primeru zelo kvalitetnega pralnega stroja, recimo. Težava pa začne nastajat, ko ta isti moški želi, da bi ga njegova partnerka videla tudi še kot – moškega.[/quote]
Ojej. A v tem grmu tiči prestrašeni zajec? Da bi te ukvarjanje z otroci in
gospodinjstvom “oropala moškosti”?
Ja, zrelo, ni kaj.
Men recimo je moški, ki nima takih strahov zelo seksi. Ker je dovolj
samozavesten, da se zaradi pomivanja posode ali zlaganja perila ne počuti
manj moškega.
Dec, ki za to, da bo funkcioniral v postelji potrebuje vse mačo atribute od
najmočnejšega avta, ta hude štemarce, gajbe piva in nabite puške….je
zame v bistvu pussy.
Blaženost? Ja v marsiketerem primeru je stvar podobna “blaženosti” kot v primeru zelo kvalitetnega pralnega stroja, recimo. Težava pa začne nastajat, ko ta isti moški želi, da bi ga njegova partnerka videla tudi še kot – moškega.[/quote]
Ja, zrelo, ni kaj.
manj moškega.
zame v bistvu pussy.[/quote]
Spet si pisanje nekega moškega interpretiraš malo po svoje oz. si malo po svoje ustvarjaš mnenje o njem oz. si želiš ustvariti apriori slabo mnenje o njem. No, pa da ti še eno zrnce (in malo veselja) dodam: zelo rado se dogaja, da so prav taki moški, ki jim sedaj praviš “zakladi” (ali kako že), prevarani.
Ja, zrelo, ni kaj.
manj moškega.
zame v bistvu pussy.[/quote]
Spet si pisanje nekega moškega interpretiraš malo po svoje oz. si malo po svoje ustvarjaš mnenje o njem oz. si želiš ustvariti apriori slabo mnenje o njem. No, pa da ti še eno zrnce (in malo veselja) dodam: zelo rado se dogaja, da so prav taki moški, ki jim sedaj praviš “zakladi” (ali kako že), prevarani.[/quote]
Nak. Odgovarjam na tvoj zadnji stavek, ki zelo jasno izraža strah, da te
ženska ne bi videla kot moškega, ampak le kot “pralni stroj”.
Kaj se zdaj ven vlečeš? Kaj sem pa spet “po svoje razumela”?
Si pa res zelo jasno napisal.
In zdaj si dodal še en strah – da bi bil prevaran, če boš “predober”…
Dejmo nekaj razčistit….moja “a priori slaba mnenja o moških” nimajo
popolnoma nič za opraviti s tvojimi strahovi in negotovostmi in niti
s tvojimi kompleksi o tvoji moškosti.
S tem boš moral opraviti sam in mene ne vpletaj.
Forum je zaprt za komentiranje.