Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj samohranilka težko dobi partnerja?

Zakaj samohranilka težko dobi partnerja?

Spet si pisanje nekega moškega interpretiraš malo po svoje oz. si malo po svoje ustvarjaš mnenje o njem oz. si želiš ustvariti apriori slabo mnenje o njem. No, pa da ti še eno zrnce (in malo veselja) dodam: zelo rado se dogaja, da so prav taki moški, ki jim sedaj praviš “zakladi” (ali kako že), prevarani.[/quote]

Nak. Odgovarjam na tvoj zadnji stavek, ki zelo jasno izraža strah, da te
ženska ne bi videla kot moškega, ampak le kot “pralni stroj”.
Kaj se zdaj ven vlečeš? Kaj sem pa spet “po svoje razumela”?
Si pa res zelo jasno napisal.
In zdaj si dodal še en strah – da bi bil prevaran, če boš “predober”…
Dejmo nekaj razčistit….moja “a priori slaba mnenja o moških” nimajo
popolnoma nič za opraviti s tvojimi strahovi in negotovostmi in niti
s tvojimi kompleksi o tvoji moškosti.
S tem boš moral opraviti sam in mene ne vpletaj.[/quote]

je t.im. izražanje strahu moja trditev ali tvoja interpretacija?

Zelo čudno za nakoga, da se ogiba ne da bi imel slabe izkušnje. :-))[/quote]

Kaj ti moraš poriniti roko v ogenj, ker drugače ne verjameš, da to ni pametno početje?
Jaz ne rinem roke v ogenj, verjamem, da to ni pametno početje.[/quote]

Torej so ti povedali ali te morda celo naučili spoznavati slabe moške? Morda te je tega naučila ločena ali zapuščena mama? OK, štekam.

Pa se ženske zavedajo, da v takih primerih tudi same nosijo del odgovornosti za takšno situacijo ?
Do tega pride, ker ima moški možnost. Ker mu je ženska to dopuščala. Ali pa mu še vedno to dopušča in večino gospodinjskih stvari opravi sama, ker misli, da je to njeno delo. Še posebej zato, ker na začetku veze še ni otrok in zato ni toliko dela. Pa oba sta polna energije in iluzij…:)
Čez par let, pa je že prepozno, saj je potem težko ali celo nemogoče koga spreminjati in pričakovati več.
Podobno temu, ko starš najprej otroka razvadi, mu popušča in streže…Ko pa sam več ne zmore, pa od njega pričakuje odgovornost, spoštovanje, delovne navade……

Nak. Odgovarjam na tvoj zadnji stavek, ki zelo jasno izraža strah, da te
ženska ne bi videla kot moškega, ampak le kot “pralni stroj”.
Kaj se zdaj ven vlečeš? Kaj sem pa spet “po svoje razumela”?
Si pa res zelo jasno napisal.
In zdaj si dodal še en strah – da bi bil prevaran, če boš “predober”…
Dejmo nekaj razčistit….moja “a priori slaba mnenja o moških” nimajo
popolnoma nič za opraviti s tvojimi strahovi in negotovostmi in niti
s tvojimi kompleksi o tvoji moškosti.
S tem boš moral opraviti sam in mene ne vpletaj.[/quote]

je t.im. izražanje strahu moja trditev ali tvoja interpretacija?[/quote]

Kot rečeno….cepljenje dlake ti ne bo pomagalo.
Seveda je možno več interpretacij tegale stavka:

” a v marsiketerem primeru je stvar podobna “blaženosti” kot v primeru zelo kvalitetnega pralnega stroja, recimo. Težava pa začne nastajat, ko ta isti moški želi, da bi ga njegova partnerka videla tudi še kot – moškega”

in moja je pač ta, ki sem jo napisala. Da se moški, ki pomaga doma, počuti
oropanega moškosti. Oziroma se ne počuti kot pravi moški. Oziroma
se namesto kot moški, počuti kot gospodinjski aparat.

Kako pa ti interpretiraš ta staek, da vidim, kje sem tako zelo mim udarla?

Pa se ženske zavedajo, da v takih primerih tudi same nosijo del odgovornosti za takšno situacijo ?
Do tega pride, ker ima moški možnost. Ker mu je ženska to dopuščala. Ali pa mu še vedno to dopušča in večino gospodinjskih stvari opravi sama, ker misli, da je to njeno delo. Še posebej zato, ker na začetku veze še ni otrok in zato ni toliko dela. Pa oba sta polna energije in iluzij…:)
Čez par let, pa je že prepozno, saj je potem težko ali celo nemogoče koga spreminjati in pričakovati več.
Podobno temu, ko starš najprej otroka razvadi, mu popušča in streže…Ko pa sam več ne zmore, pa od njega pričakuje odgovornost, spoštovanje, delovne navade……[/quote]

Itak, da smo spet ženske krive :-))))
Lahko ti povem zase, pa ker sem ženska, mogoče tudi to velja :-)))

Če se jaz odločim, da bom šla živet skupaj z ODRASLO OSEBO, potem
pričakujem, da ta odrasla oseba recimo razume, da se fasenga ne prinese
sama iz trgovine, da se cunje ne operejo same, da se hrana ne skoči sama
v pisker, da se prah in svinjarija ne popucata sama od sebe…itd.
In da je treba to pač narest, a ne?
Kakšne hude misterije pri tem ni.

Tudi v primerih, ki jih ti opisuješ, je neumno kriviti SPET SAMO žensko…če
bubmar NE OPAZI, da se delo nabira in da ena sama oseba ne zmore vsega. To je pol stvar skrajne ignorance…moraš pa res ful intenzivno stran
gledat, da ne vidiš stvari takih, kakšne so. Oziroma se ful intenzivno delat
neumnega.

To si ti napisala in ne jaz. 🙂
Napisal sem, da nosijo svoj del odgovornosti in ne, da so ženske krive za vse.

OK. To jaz vem in ti verjamem, da si se tako odločila.
Vseeno pa moški ne more znati kaj si se ti odločila in kakšna so tvoja pričakovanja.
Zato pa sem dal primer, s katerim sem želel povedati, da je pomembno že od samega začetka moškemu dati (ali otroku, če govorimo o vzgoji) vedeti kdo si, kaj pričakuješ in od česa ne misliš odstopati.
Potem bi bilo že na začetku jasno s kom imata opravka in če si pod temi pogoji predstavljata skupno vezo.
Seveda lahko pozneje pride do odstopanja. A vseeno je manj možnosti za razne špekulacije ali izgovore. S tem načinom je tudi moški postavljen pred izziv, da se obnaša kot odrasla in odgovorna oseba.

To si ti napisala in ne jaz. 🙂
Napisal sem, da nosijo svoj del odgovornosti in ne, da so ženske krive za vse.

OK. To jaz vem in ti verjamem, da si se tako odločila.
Vseeno pa moški ne more znati kaj si se ti odločila in kakšna so tvoja pričakovanja.
Zato pa sem dal primer, s katerim sem želel povedati, da je pomembno že od samega začetka moškemu dati (ali otroku, če govorimo o vzgoji) vedeti kdo si, kaj pričakuješ in od česa ne misliš odstopati.
Potem bi bilo že na začetku jasno s kom imata opravka in če si pod temi pogoji predstavljata skupno vezo.
Seveda lahko pozneje pride do odstopanja. A vseeno je manj možnosti za razne špekulacije ali izgovore. S tem načinom je tudi moški postavljen pred izziv, da se obnaša kot odrasla in odgovorna oseba.[/quote]

Kako ne more vedeti? A ni kristalno jasno, da če dva živita skupaj, si
delita stroške, delo, zadolžitve?
Kako tega lahko “ne pričakuješ”?
To pač ni stvar moje odločitve in tega, od česa jaz ne odstopam. To so
po mojem zadeve, ki se razumejo same po sebi – kot to, da po uporabi
potegneš vodo na wcju. Bi ti bilo hecno, če bi kdo pričakoval, da ti to
narediš namesto njega? Po mojem ja.
Ni ti pa hecno, da kdo pričakuje, da boš namesto njega poskrbel za
njegovo prehrano, obleko, čisto okolje?

Zakaj bi se ukvarjala s slabimi moškimi, če se je bolj z dobrimi moškimi?
Kot sem ti že pvoedala, meni ni treba vtakniti roke v ogenj, da bi preverila ali peče.
Zakaj pa ti rineš v ogenj pa ne bi vedela. Glede na tvoje pisanje proti ženskam, se mi zdi, da kar pogosto delaš iste napake?

Otroku moraš te stvari razložiti.
Odrasli osebi pa je ne glede na spol to jasno, kar si napisala.
Samo eni so tudi pri 30ih pa tudi pri 60ih še kar otroci. S tem, ko pričakujejo, da jim bo ženska povedala stvari, ki so tebi (in vsem odraslim) jasne, kažejo na svjo neodraslost.

Zakaj bi se ukvarjala s slabimi moškimi, če se je bolj z dobrimi moškimi?
Kot sem ti že pvoedala, meni ni treba vtakniti roke v ogenj, da bi preverila ali peče.
Zakaj pa ti rineš v ogenj pa ne bi vedela. Glede na tvoje pisanje proti ženskam, se mi zdi, da kar pogosto delaš iste napake?[/quote]

Ne, ne! Mene samo zanima kako slabega moškega prepoznaš. Gresta z mamo skupaj na prvi zmenek? :-))

je t.im. izražanje strahu moja trditev ali tvoja interpretacija?[/quote]

” a v marsiketerem primeru je stvar podobna “blaženosti” kot v primeru zelo kvalitetnega pralnega stroja, recimo. Težava pa začne nastajat, ko ta isti moški želi, da bi ga njegova partnerka videla tudi še kot – moškega”

Kako pa ti interpretiraš ta staek, da vidim, kje sem tako zelo mim udarla?[/quote]

Pravzaprav si glede tvojega mnenja o meni niti ne trudim pomagati. :-))

Se bom pa namesto odgovora raje poskusil postaviti na tvoj nivo in na podlagi najine debate ter tvojih odgovorov drugim moškim tu na forumu sklepal o tvojem karakterju:

si torej tiste vrste ženska, ki mora v dialogu z moškim (posledično verjetno tudi v partnerstvu) imeti zadnjo besedo. Na simbolni ravni torej poskušaš na vsak način moškega kastrirati in si ga podrediti. Ko oz. če ti to uspe pa se kmalu začneš pritoževati oz. mu prilepiš nalepko, da je “nikakav” moški, ni seksi itd. :-))

Kot rečeno, sem stvar interpretiral na tvoj način. Se pa vsaj jaz dobro zavedam, da je takale pisna komunikacija hudo pomanjkljiva, saj ji manjkata tudi zvočna in vizualna komponenta, ki lahko povesta še vsaj toliko kot besede same.

Podobno temu, ko starš najprej otroka razvadi, mu popušča in streže…Ko pa sam več ne zmore, pa od njega pričakuje odgovornost, spoštovanje, delovne navade……[/quote]

bubmar NE OPAZI, da se delo nabira in da ena sama oseba ne zmore vsega. To je pol stvar skrajne ignorance…moraš pa res ful intenzivno stran
neumnega.[/quote]

Ljudje smo si precej različni glede tega. enemu so bolj vidne in očitne ene stvari, drugemu druge. Konkretno glede gospodinjstva bo enega motil vsak mikron prahu, drugega nekaj milimetrov. Meni se ne zdi popolnoma nič hudega na nekaj enostvano opozoriti, če te moti bolj kot partnerja. Morda on vidi in naredi marsikaj, kar ti ne vidiš. Bolj je problem, ko nekaj nekdo vidi in namesto, da naredi, najeda partnerju zakaj ni narejeno.

Kako pa ti interpretiraš ta staek, da vidim, kje sem tako zelo mim udarla?[/quote]

Pravzaprav si glede tvojega mnenja o meni niti ne trudim pomagati. :-))

Se bom pa namesto odgovora raje poskusil postaviti na tvoj nivo in na podlagi najine debate ter tvojih odgovorov drugim moškim tu na forumu sklepal o tvojem karakterju:

si torej tiste vrste ženska, ki mora v dialogu z moškim (posledično verjetno tudi v partnerstvu) imeti zadnjo besedo. Na simbolni ravni torej poskušaš na vsak način moškega kastrirati in si ga podrediti. Ko oz. če ti to uspe pa se kmalu začneš pritoževati oz. mu prilepiš nalepko, da je “nikakav” moški, ni seksi itd. :-))

Kot rečeno, sem stvar interpretiral na tvoj način. Se pa vsaj jaz dobro zavedam, da je takale pisna komunikacija hudo pomanjkljiva, saj ji manjkata tudi zvočna in vizualna komponenta, ki lahko povesta še vsaj toliko kot besede same.[/quote]

LOL…ok. Štekam. Sicer NISI pojasnil tvoje interpretacije zgornjega
stavka – raje si vrgel meglo na celo zadevo in obrnil ost name, ampak ok.
Nimam nič proti. Pač tvoj način reševanja konfliktov, in kdo sem jaz, da bi
se pritoževala, da nisi seksi .-)

(Sej vem, da si karikiral, ampak vseeno – vsej dosedanji “karieri”
si nisem podredila še nobenega
moškega, niti nisem imela te želje…še manj pa po kastraciji…to bi bilo
precej kontra-produktivno, se ti ne zdi?)

neumnega.[/quote]

Ljudje smo si precej različni glede tega. enemu so bolj vidne in očitne ene stvari, drugemu druge. Konkretno glede gospodinjstva bo enega motil vsak mikron prahu, drugega nekaj milimetrov. Meni se ne zdi popolnoma nič hudega na nekaj enostvano opozoriti, če te moti bolj kot partnerja. Morda on vidi in naredi marsikaj, kar ti ne vidiš. Bolj je problem, ko nekaj nekdo vidi in namesto, da naredi, najeda partnerju zakaj ni narejeno.[/quote]

Tle ni težava v mikronih prahu, ampak v pričakovanju nekaterih, da jim
bodo drugi rit odnašal.

Kaj pa ko bi si ti poiskala službo ?

Kako to dopovedat človeku, ki tišči roko v ogenj, ker ne verjame, da peče?

Skela pise, kot da dva padeta v zakon iz vakuma. Podpiseta papirje, se vselita skupaj in… gasa.

Potem pa moski kao nic od nic. Ampak vseeno se zenska s taksnim nicem odloci imeti otroke. In tako se par let vztraja v tem pozrtvovalnem mucenistvu.

Pitem pa se ji lepega dne utrga film. Utrujena od skrbenja za njega, sebe in familijo ga nacevlja.

Tako nekako nam skele razlagajo.

Resnica pa je, da celo v primeru, da zenska naleti na takega lenuha, si jr sama kriva, ce se je z njim porocila, imats skupne otroke, itd.

Ce pa je bil na zacetku okay, pa je sele z leti postal lenuh, pa je marsikaj mozno. Ne le simplisticno, lenuh je. Ze res, tudi to je mozno. Npr. postal je depresiven, ni mu vec mar za vezo, spremenile so se mu prioritete, itd. Ampak ne manjka scenarijev, kjer si je prav zenska sama se najvec kriva. Npr. vecno kritiziranje vsega kar naredi, ker pac le ona ve vse prav narediti. Morda celo uziva v vlogi zrtve in ga pocasi podzavestno navadi, da mu ni nic treba. Itd. Ker pac sama od sebe vse naredi. Stalno se nekaj pizdi na njega, dejansko pa mu dovoli, da vec ni ne dela.

Kot receno, ce se je pa ze prej videlo kam pes taco moli… potem pa… cemu se je s taksnim porocila???

Skratka, so scenariji, kher zenska (ali tip) lahko upraviceno trdita, da sta bore malo doprinesla k temu, da je partner(ka) posrala mrtvo puhalo. Da pa je to pravilo… malo morgen. Na ta ali drugacen nacin oba vplivata eden na drugega.

Morda se ne najbolj vidi kdo je iz kaksnega testa kako plujeta v nadaljevanju zivljenja, po locitvi.

Ljudje smo si precej različni glede tega. enemu so bolj vidne in očitne ene stvari, drugemu druge. Konkretno glede gospodinjstva bo enega motil vsak mikron prahu, drugega nekaj milimetrov. Meni se ne zdi popolnoma nič hudega na nekaj enostvano opozoriti, če te moti bolj kot partnerja. Morda on vidi in naredi marsikaj, kar ti ne vidiš. Bolj je problem, ko nekaj nekdo vidi in namesto, da naredi, najeda partnerju zakaj ni narejeno.[/quote]

bodo drugi rit odnašal.[/quote]

Boom ti želi povedat, da vsi nimajo istih pričakovanj, kar ti trdiš, oz tisto kar ti pričakuješ ni nujno, da tudi drugi pričakujejo.
Nap. če ti pričakuješ, da po hiši ne bo prahu, ni nujno, da to pričakuje tudi tisti, ki s tabo živi oz. sploh ne pričakuje, da boš ti vedno brisala prah, ker njega pač to ne moti.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

bodo drugi rit odnašal.[/quote]

Boom ti želi povedat, da vsi nimajo istih pričakovanj, kar ti trdiš, oz tisto kar ti pričakuješ ni nujno, da tudi drugi pričakujejo.
Nap. če ti pričakuješ, da po hiši ne bo prahu, ni nujno, da to pričakuje tudi tisti, ki s tabo živi oz. sploh ne pričakuje, da boš ti vedno brisala prah, ker njega pač to ne moti.[/quote]

Ok, pa pustmo prah.
Ampak več ali manj VSAK pa pričakuje, da se bo treba enkrat preoblečt
iz umazanih cunj v čiste. Lahko zdej cepidlačite dalje, da bo pač nekdo
lahko enostavno šel vsakič v trgovino in kupil nove cunje, stare pa vrgel
v smeti (pa še to je treba dejansko cunje pobrat, nest do koša za smeti in
jih vreči noter)…ampak jaz takih ne poznam.
Pa tud takih, ki bi jedli izključno v restavracijah oziroma halo-hrano, poznam
bolj malo.
Da ne začnemo o otrocih – verjetno je zlo malo takih, ki pričakujejo, da
bo otrok od rojstva do faksa sam posrbel zase…

Ne vem, a se je res treba delat bedaste?
Za udobno, normalno življenje je treba določene stvari doma narest. Pa
ne glede na standarde. (čeprav je seveda smiselno, da se najdeta dve
osebi s podobnimi standardi glede osebne čistoče, reda, prehranskih
načel in podobnega)

Kako to dopovedat človeku, ki tišči roko v ogenj, ker ne verjame, da peče?[/quote]

Moraš jo znat dovolj hitro umaknit – še preden začutiš bolečino. 🙂

Nap. če ti pričakuješ, da po hiši ne bo prahu, ni nujno, da to pričakuje tudi tisti, ki s tabo živi oz. sploh ne pričakuje, da boš ti vedno brisala prah, ker njega pač to ne moti.[/quote]

Ok, pa pustmo prah.
bolj malo.

načel in podobnega)[/quote]

Se v familiji res vse začne in konča le pri gospodinjstvu in otrocih? Druge obveznosti ne obstajajo? Osebna higiena je pa nekaj čisto drugega.

Ok, pa pustmo prah.
bolj malo.

načel in podobnega)[/quote]

Se v familiji res vse začne in konča le pri gospodinjstvu in otrocih? Druge obveznosti ne obstajajo? Osebna higiena je pa nekaj čisto drugega.[/quote]

V bistvu ne. So pa nujne za normalno funkcioniranje.
Kako si pa ti predstavljaš familijo, kjer nihče ne skrbi za gospodinjstvo
in za otroke? Hec…

Se v familiji res vse začne in konča le pri gospodinjstvu in otrocih? Druge obveznosti ne obstajajo? Osebna higiena je pa nekaj čisto drugega.[/quote]

in za otroke? Hec…[/quote]

Med črno in belo je še cel kup odtenkov sive (je zadnje čase sploh med ženskami zelo popularna). Če smo pa še malo optimistični pa bomo namesto sivin videli še barve, kar število variant še dodatno zelo poveča. :-))

in za otroke? Hec…[/quote]

Med črno in belo je še cel kup odtenkov sive (je zadnje čase sploh med ženskami zelo popularna). Če smo pa še malo optimistični pa bomo namesto sivin videli še barve, kar število variant še dodatno zelo poveča. :-))[/quote]

Mhm. Namest konkretnega odgovora, raj še mal megle….ta je tud siva.

Mislim, da sem že intepretiral. Zakaj bi nujno moralo to veljati zame? Ali z drugimi besedami: komu bo zato kaj lažje oz. kdo in zakaj bi čutil zadoščenje, če bi veljalo zame?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close