Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj samohranilka težko dobi partnerja?

Zakaj samohranilka težko dobi partnerja?

Ja, moški zelo radi rečejo, da pomagjao pomiti posodo, pomagajo kuhati, pomagajo čistiti. Komu pomagajo?
Ženska pa bi morala biti še vsa vzihčena, ker ji mož pomaga počistiti svinjarijo, ki jo je on naredil.
Kdor govori v tem stilu, ima v sebi prepričanje, da so to ženska dela. Če moški kaj od tega počne pomaga ženski.

To ti praviš. Realnost pa potem kaže drugačno sliko. 🙂
Mislim, na splošno.
Če bi bilo tako, kot praviš, potem ne bi bilo toliko pritoževanj s strani žensk.

Zastopim. Zato sem napisal, da pomaga pri otrocih in gospodinjstvu in ne tebi.
Seveda pa se ravno tu zatakne, ker ima vsak svoja merila okrog tega, kaj je potrebno narediti in kaj ne.
Recimo, ženska bi želela komplet kosilo, moški je zadovoljen s kosom kruha in salamo. 🙂
Eden bi otroke vzgajal po svoje, drugi pa spet po svoje….[/quote]

Ni problem v tem, da bi vsak delal po svoje. Je velikokrat bolj to, ker drugi ne dela “po moje”. 🙂

Prebrala sem opis DXovega razmerja in končno ugotovila zakaj sem samska. Ja, ker so druge ženske prehuda konkurenca.
KOnkurenca ponuja še zastonj služkinjo v kompletu z ljubimko, partnerko, prijateljico. Jaz pa ne vključujem zastonjske služkinje v tem paketu in potem nimam šans :-).
No bom vsaj vedela, če bom čez kakih 10, 20 let samska, da moram postati zastonjska služkinja in bom dobila moškega :-).
To je dobro vedet kaj nudi konkurenca. Če obupam recimo…

To ti praviš. Realnost pa potem kaže drugačno sliko. 🙂
Mislim, na splošno.
Če bi bilo tako, kot praviš, potem ne bi bilo toliko pritoževanj s strani žensk.

Zastopim. Zato sem napisal, da pomaga pri otrocih in gospodinjstvu in ne tebi.
Seveda pa se ravno tu zatakne, ker ima vsak svoja merila okrog tega, kaj je potrebno narediti in kaj ne.
Recimo, ženska bi želela komplet kosilo, moški je zadovoljen s kosom kruha in salamo. 🙂
Eden bi otroke vzgajal po svoje, drugi pa spet po svoje….[/quote]

Spet narobe :-))
Ne POMAGA pri otrocih in gospodinjstvu, ampak naredi svoj del.
Je razlika, tud če je ti ne vidiš.
Kar se pa meril tiče – redkokateri moški bo zadovoljen s kosom kruha
za kosilo. Bi ga rada vidla
Aja, razen če bi moral on kuhat :-))))

Glede meril je tko. Povsod so potrebni kompromisi. Ena osnovna čistoča
in urejenost sta pač nujni za normalno funkcioniranje, če pa kdo hoče
“nadstandard”, pol je pa po mojem to njegov problem in njegova
zadolžitev.
In ne me narobe razumet – imaš ful moških, ki so veliko bolj natančni
od žensk.
Edin pri vzgoji sem mnenja, da se je treba pač dogovoriti vnaprej.
Verjetno vsak normalen starš poskrbi, da je otrok varen, sit, čist in da
čim bolje dela v šoli. To so osnove. Kot rečeno nadstandard je pa pol
stvar dogovora….

Ja, potem bo tudi njegova odkrila Mon in napisala temo: moj nonstop pegla kavč :-)))

Ja, moški zelo radi rečejo, da pomagjao pomiti posodo, pomagajo kuhati, pomagajo čistiti. Komu pomagajo?
Ženska pa bi morala biti še vsa vzihčena, ker ji mož pomaga počistiti svinjarijo, ki jo je on naredil.
Kdor govori v tem stilu, ima v sebi prepričanje, da so to ženska dela. Če moški kaj od tega počne pomaga ženski.[/quote]

Že iz te debate je videti kako in koliko si ženske same nalagate opravka ravno z gospodinjstvom (vsi vaši problemi se najbolj vrtijo prav okoli njega). Iz tega se da torej sklepati, da ga jemljete za svoje in moški, ki so kolikor toliko nesebični, vam pa res ne želijo še tega odvzeti. :-)))

Kdor govori v tem stilu, ima v sebi prepričanje, da so to ženska dela. Če moški kaj od tega počne pomaga ženski.[/quote]

Že iz te debate je videti kako in koliko si ženske same nalagate opravka ravno z gospodinjstvom (vsi vaši problemi se najbolj vrtijo prav okoli njega). Iz tega se da torej sklepati, da ga jemljete za svoje in moški, ki so kolikor toliko nesebični, vam pa res ne želijo še tega odvzeti. :-)))[/quote]

To bo ja.
Al so pa ajnfah leni.

Eno od tega dvojega je ziher…

Že iz te debate je videti kako in koliko si ženske same nalagate opravka ravno z gospodinjstvom (vsi vaši problemi se najbolj vrtijo prav okoli njega). Iz tega se da torej sklepati, da ga jemljete za svoje in moški, ki so kolikor toliko nesebični, vam pa res ne želijo še tega odvzeti. :-)))[/quote]

Saj si tudi kuhinjo opremijo po svoje, pa dnevno tudi, pa predsobo in spalnica je po njenih željah…. tebi ostane klet in kurilnica za urejat 😀

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Saj si tudi kuhinjo opremijo po svoje, pa dnevno tudi, pa predsobo in spalnica je po njenih željah…. tebi ostane klet in kurilnica za urejat :D[/quote]

Ja zagreb se za kuhno….a si dec al nisi 😉

On_ al veš kolk je še zunaj za enih kvadratov za urejat, jaz tiste brez problema prepustim, vrt vsako leto, ga lahko po svoje uštima. Pač stvar dogovora je to, ne moreta oba vse in vsak na svoje vlečt, potem res ne gre.
si pa ne zamišljam, da bi pisala spisek opravil in kdo bo kaj delal. s takim že od štarta ne grem v skupni dom.

Hja, samo ta DEL je pri lenuhu precej drugačen kot pri nekom, ki ima delovne navade. Pa oba opravita svoj del. Vsaj zdi se jima. Ni dovolj, da opraviš svoj del. Vsaj ne vedno. :))[/quote]

Ja , pa smo pri lenobi.
Ne pri različnem dojemanju, ne pri pričakovanjih, ne pri vzgoji, enostavno
pri lenobi. In pri taužent izgovorih zanjo.
Sej v službi te tud ne bo nihče vprašal, ali imaš delovne navade, delo
mora biti opravljeno, če ni, boš pač letel, a ne?
In če si približno razumen, boš delovne navade po hitrem postopku
pridobil – razen če si marihuanca in te čaka dediščina :-)))

Enako je doma. Današnje punce so enako scrkljane od doma, kot fantje.
Enako ne znajo dosti delat doma. Ne kuhat, ne prat, glavni dosežek
doma je bil pospravljanje svoje sobe.
Tko da – osnove so enake. In oba se morata pač potruditi, če hočeta
imeti čisto, oprano, skuhano….

Saj si tudi kuhinjo opremijo po svoje, pa dnevno tudi, pa predsobo in spalnica je po njenih željah…. tebi ostane klet in kurilnica za urejat :D[/quote]

Ja zagreb se za kuhno….a si dec al nisi ;)[/quote]

Seveda sem! 🙂 Zato ji nočem kvarit njenega veselja, še spodbujam jo…za skupno dobro…. 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ja zagreb se za kuhno….a si dec al nisi ;)[/quote]

Seveda sem! 🙂 Zato ji nočem kvarit njenega veselja, še spodbujam jo…za skupno dobro…. ;)[/quote]

Neeee. Jest sem misnla, da udari po mizi….kuhna bo moja, pa pika!

Jooooj Skela kolk maš ti pokvarjene misli! 😛
Pa nasilne tudi…taman za na zdravljenje si… 😉 :)))

Pa nasilne tudi…taman za na zdravljenje si… 😉 :)))[/quote]

Zdej sem pa jaz za na zdravljenje, če ti nisi ta prav dec…. Itak.
(sej mize nč ne boli, če po njej udariš)
Kakšne metode je pa pol tvoja žena uporabla, da te je pregnala iz
vseh bivalnih prostorov v klet?
Ej ej ej….

Pa nasilne tudi…taman za na zdravljenje si… 😉 :)))[/quote]

Zdej sem pa jaz za na zdravljenje, če ti nisi ta prav dec…. Itak.
(sej mize nč ne boli, če po njej udariš)
Kakšne metode je pa pol tvoja žena uporabla, da te je pregnala iz
vseh bivalnih prostorov v klet?
Ej ej ej….[/quote]
Glej, pri nas imamo urejene družinske razmere, kaj ti naj še naprej razlagam? 😀

Evo to jaz vedno govorim, ti misliš da si dober deal, in zdaj le ugotavljaš da je v konkurenci OGROOOOMNO boljših od tebe….. to je tisto o čemer govorim ko ženske mislite/jo da si zaslužite to pa to, pa kako da ni nobenga za vas, zdaj si po opisu DXa le ugotovila, da pa nisi tako dobra kot meniš da si….. vsaj ena

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Jao mate dela, a če mož priskrbi hišno pomočnico je potem že mir glede teh kmečkih opravil ?
Al imate ene ženske fiksacijo, da morate deca navadit na gospodinjska opravila, kaj pa če se odloči ali bo namesto brisanja prahu, likanja posode, vam poplačal čas ali kako drugače skompenziral ? Gonite eno in isto, delitev del nujno pri gospodinstvu, eni se odločijo da bodo doma vse porihtali, drugi pa gredo raje delat kar jih VESELI, zaslužijo in potem denar ki so ga prejeli z veseljem, porabijo za opravljanje del ki jih NE VESELIJO.

živjo starunklja, adijo starunklja

Ne bi mogel boljše povedati. 🙂

In to tisti del, katerega ženska določi. 🙂
To mi deluje, kot da je ženska šefica, ki določa kateri del naj moški naredi, da bo ona zadovoljna.
Zame je boljša razlaga, da oba pomagata in prispevata svoj del pri vzgoji in gospodinjstvu.

Samohranilke tudi neredko izkoristite druge moške, da vam razrešujejo probleme, vas financirajo, za dokazovanje bivšemu, za poslušanje vašega pritoževanja, za omamljanjem z zaljubljenostjo, same pa ste še vedno vsaj v mislih pri prvem in lahko kadarkoli pobegnete nazaj, lahko zelo hitro ali še čez leta ali desetletja, saj vas, če se ne same, oče otrok nazaj zvabi z nostalgijo, čutom za otroke ipd. Ta drugi moški pa tako ostane sam, zavržen in pa tudi morda z očitkom, da je kriv za nevrnitev že prej.

Nakladaš, da se kar kadi.
Nakladaš pa zato, ker je pač izbira kasneje zelo omejena.
Tako ta mati samohranilka tam pri 35+ ali 40+ letih nima takšne izbire, kot pred 10-15 leti. Izbrala je pač kretena, za katerega je čez čas ugotovila, da je pač navadni škart in se ga kot takšnega čez kakšnih 10 let znebila, ostali pa so ji živi suvenirji te njene zablodele ljubezni, ki jih za seboj vlači za roko. Neumnost, ki jo je storila v preteklosti lahko mirne duše pripiše sama sebi.:-))
.
Večina ornk moških je itak že v tem času poročenih, v resnih zvezah. Ostajajo ji le da izbira med večnimi maminimi sinkoti, takšnimi ki se še niso uspeli zresniti, med ločenci, ki so se itak naveličali tako svoje žene kot lastnih otrok…ter morda občasno se na “tržišču pojavi” kakšen ločenec, kjer je pač on bil tisti, ki mu je žena nažirala živce ali natikala roge. :-))
In ti zadnji poidejo kot vroče žemljice, če seveda ne padejo v mind loop in tudi oni začno trajbati svojo mantro “vse babe so iste”, kot to veliko krat počno razočarane bivše žene. :-))

Ampak kljub temu nekaj žensk kar uspešno naredi malo šolo življenja in uspejo najti (ali pa tipi najdejo njih) takšnega moškega, ki nima problemov s tem, da ima ona iz prvega zakona otroke. Veliko krat jih ima tudi on. :-))

Večina teh žensk si potem najde srečo tam pri 50…55+, ko ji najprej drastično padejo kriteriji pri moških (maminim sinkotom umrejo mame, drugi se za silo zresnijo, kurbirjem več ne stoji kot kandilaber na vsako kiklo…), njeni otroci so že počasi odšli na svoje, pa niso moteči faktor za bodočega partnerja, svojih otrok pa tudi ne more imeti več.[/quote]

Postati samohranilka čez noč, četudi je odločitev za ločitev obojestranska, ni lahko. Še zdaleč ne zaradi financ ali vsakodnevnih obveznosti, ki sta si jih partnerja prej razdelila. Glede obeh vidikov je dogovor z bivšim partnerjem mogoče doseči praktično neposredno ob razpadu zveze, v kolikor seveda oba postavita koristi otrok v ospredje. Samohranilke ne želijo moškega, ki bi mu lahko podtaknile svoje otroke, temveč partnerja, s katerim bi delile življenje in velik del tega so otroci. Ti niso plod zgrešene odločitve v izbiri partnerja, temveč ljubezni in obojestranske želje po družini, ki pa je žal razpadla.

Kot TV serija:
Ena najbol srečnih družin na ekranih je zagotovo The Brady Bunch (http://www.imdb.com/title/tt0063878/),
ki pa je pa je sestavljena družina. Najdeta se dva mlajša vdovca, ki ima vsak po 3 otroke od prej in potem tvorijo “blended family” oz. zmešano/zmixano družino, imajo se zelo lepo.

Najnovejši film pa je najbolje ocenjen film Boyhood (2014), kjer je zgodba samohranilke, ki zapusti mladega neresnega biološkega očeta in potem se začne njena pot, na koncu morda vsi pridejo do zanimivega spoznanja, ki lahko potencialnim/bodočim in aktualnim samohranilkom zelo koristi. Zanimivost filma je, da so ga namerno snemali 11 (enajst) let ! z istimi igralci, tako lahko dejansko spremljamo odraščanje ljudi/igralcev in pa spopadanje s težavami njihovih likov.

Kjer je volja tam je pot. Brez lažnega upanja in pretiranega oziranja oz. hlastanjem za preteklostjo, lahko glede na trenutno stanje svoje stanje še močno izboljšate. Kot je nekdo rekel “starost je lepa, če mlad umreš”, se pravi, primerjajte se s trenutno verzijo sebe in glejte kam želite iti. Če bi takrat imele to znanje danes bi verjetno nareidle drugače, tako pa ste naredile kot ste najbolje znale oz. so vas drugi naučili, delite izkušnje.
Malo spodbude https://www.youtube.com/watch?v=gkMbk0dXtvo

Takole se lahko sprašuje in sklepa le nekdo, ki še ni zrel moški, ki se ne ceni, ki ne ceni in ne spoštuje žensk in ki dejansko v življenju deluje tako, kot razmišlja in opisuje, ter iz lastnih spoznanj sklepa na splošno o vseh drugih, da so njemu enaki v dejanjih in da razmišljajo enako ali podobno.

Samohranilka se od samohranilke razlikuje, med drugim tudi v vzroku, zakaj je ostala samohranilka in tudi v tem, kaj se je iz tega naučila, kaj je – postala, v smislu notranje rasti, življenjske modrosti in zrelosti. Metati vse v en koš je nesmiselno. Človek se uči vse življenje, na lastnih ali na tujih napakah, le bedaki vztrajajo v njih. Človek raste, zori, napreduje… ali pa se vrti v enem in istem krogu, leta, desetletja in živi ali… piše neumne teme. Obstajajo take in drugačne samohranilke, kot obstajajo moški in tudi taki, ki sprašujejo in pišejo to, kar piše ta v zgornji temi. Ker obstajajo tudi druge vrste moški, kot avtor teme še ni in morda nikoli ne bo in ker obstajajo samohranilke, ki so se iz lastnih napak dvignile tako visoko, da jih avtor po razmišljanju ne dosega niti do gležnjev, ki jih avtor teme še ni in jih morda nikoli ne bo spoznal do tedaj, dokler ne bo spremenil sebe v svojem bistvu…, se taki ljudje prej ali slej najdejo, preprosto zato, ker; podobno privlači podobno.[/i][/b] Zato, ne drži, da (vse) samohranilke težko dobijo partnerja. Naslov teme je zavajajoč in ne drži za vse.Avtorju teme svetujem, naj se poglobi vase in zraste v svojih spoznanjih.

Zrel moški, ki ima zares rad srelo žensko, četudi je samohranilka, ima rad njo in ima rad tudi njenega otroka, saj sta le skupaj celota, komplet. Odločil se bo trezno, razumno, a bo poslušal tudi, kaj mu govori srce. Če jo ima zares rad in je ona to, kar je iskal od nekdaj in je to v nji nazadnje našel, bo vzljubil tudi njenega otroka in njo v njemu…

Prebral sem vso temo in tudi odgovor Watamaro-a. V njegovem prispevku sem našel zase nekaj vrednega, kar mi je v pomoč. Lahko rečem tudi tole; vsi odgovori na vsa vprašanja pridejo naproti takrat, ko jih človek zares potrebuje. Hvala.[/quote]

Odgovor znotraj vsega balasta.

Takole se lahko sprašuje in sklepa le nekdo, ki še ni zrel moški, ki se ne ceni, ki ne ceni in ne spoštuje žensk in ki dejansko v življenju deluje tako, kot razmišlja in opisuje, ter iz lastnih spoznanj sklepa na splošno o vseh drugih, da so njemu enaki v dejanjih in da razmišljajo enako ali podobno.

Samohranilka se od samohranilke razlikuje, med drugim tudi v vzroku, zakaj je ostala samohranilka in tudi v tem, kaj se je iz tega naučila, kaj je – postala, v smislu notranje rasti, življenjske modrosti in zrelosti. Metati vse v en koš je nesmiselno. Človek se uči vse življenje, na lastnih ali na tujih napakah, le bedaki vztrajajo v njih. Človek raste, zori, napreduje... ali pa se vrti v enem in istem krogu, leta, desetletja in živi ali… piše neumne teme. Obstajajo take in drugačne samohranilke, kot obstajajo moški in tudi taki, ki sprašujejo in pišejo to, kar piše ta v zgornji temi. Ker obstajajo tudi druge vrste moški, kot avtor teme še ni in morda nikoli ne bo in ker obstajajo samohranilke, ki so se iz lastnih napak dvignile tako visoko, da jih avtor po razmišljanju ne dosega niti do gležnjev, ki jih avtor teme še ni in jih morda nikoli ne bo spoznal do tedaj, dokler ne bo spremenil sebe v svojem bistvu…, se taki ljudje prej ali slej najdejo, preprosto zato, ker; podobno privlači podobno.[/i][/b] Zato, ne drži, da (vse) samohranilke težko dobijo partnerja. Naslov teme je zavajajoč in ne drži za vse.Avtorju teme svetujem, naj se poglobi vase in zraste v svojih spoznanjih.

Zrel moški, ki ima zares rad srelo žensko, četudi je samohranilka, ima rad njo in ima rad tudi njenega otroka, saj sta le skupaj celota, komplet. Odločil se bo trezno, razumno, a bo poslušal tudi, kaj mu govori srce. Če jo ima zares rad in je ona to, kar je iskal od nekdaj in je to v nji nazadnje našel, bo vzljubil tudi njenega otroka in njo v njemu…

Prebral sem vso temo in tudi odgovor Watamaro-a. V njegovem prispevku sem našel zase nekaj vrednega, kar mi je v pomoč. Lahko rečem tudi tole; vsi odgovori na vsa vprašanja pridejo naproti takrat, ko jih človek zares potrebuje. Hvala.[/quote]

Odgovor znotraj vsega balasta.[/quote]

Da, odgovor je znotraj vsega, če ga znaš prebrati… A če ne znaš pisati, morda tudi brati ne znaš!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close